Loading

Cannes Lions © Lars Hedegaard Pedersen

Lars Hedegaard Pedersen har gennem en årrække arbejdet som journalist og strategisk rådgiver med speciale inden for kommunikation, medier, markedsføring, strategi og branding.

I sit virke som journalist har Lars Hedegaard Pedersen skrevet mere end 1.200 artikler om markedsføring, medier, forbruger- og medietrends, kampagner og strategier for danske og internationalt anerkendte brands, og har dækket udviklingen af nye teknologier, medieformater og kreative koncepter fra allertætteste hold.

2015

Kim Kardashian

Indhold er ikke altid kongen

Kim Kardashian aflivede i går ethvert argument om, at “indhold” er hjørnestenen i content marketing. Derimod har hun som fænomen langt større rækkevidde end reelt indhold. Og det gør hende og mange stjerner til attraktive endorsere af brands.

Sir Tim Berners Lee

Kunstigt eller intelligent?

Kunstig intelligens har været et af de emner, der har fyldt overraskende meget på programmet under det års Cannes Lions. Det store spørgsmål er blot, hvem skal betale?

Ingen kan løbe fra klicheer

Cannes Lions har de to første dage præsenteret en stjernebesætning af kendisser, hvor de to multikunstnere - i hver sin ende af skalaen, Marilyn Manson og den allestredsværende og “happy” Pharrell Williams dannede lange køer i Cannes-palæet.

Desktop er død

Facebook har så godt som lagt “desktop” i graven. Under dette års Cannes Lions førte verdens største sociale netværk sig frem som “mobile first” og mener, at annoncørerne fremover skal målrette deres annoncering mod, hvor forbrugeren er - og ikke, hvor forbrugeren har været.

Tre danske løver

Det blev til en sølv og to bronze løver til Arla Foods engelske Lurpak-kampagne i kategorien Film Craft ved årets Cannes Lions. Derudover blev til en guld og en sølv-løve for Per Pedersens "The Gun Shop", ligesom Be On havde en dansk finger med i spillet med FN-kampagnen, som fik en guld-løve i Branded Content.

Verdens bedste reklamefilm

Den blev i aften uddelt to Grand Prix’er i Cannes Lions prestigefyldte filmkategori. Det blev således kamera-producenten Leica og forsikringsselskabet, Geico, der løb med den store hæder i Cannes Lions kongedisciplin.

Evan Spiegel i samtale med Cosmopolitans chefredaktør Joanna Cole

Brands er ikke din bedste ven

Det er underligt, når brands begynder at behandle dig som deres ven. Sådan lød det fra Snapchats CEO Evan Spiegel, da han tidligere i dag indtog scenen som en af hovedtalerne under dette års Cannes Lions, VM i reklame.

Rasmus Smith Bech og Jonas Roth

Dansk verdensklasse

I går aftes var en stor en stor aften for dansk kreativitet, hvor det en sjælden gang blev til to danske Cannes Lions Grand Prix’er - og i begge tilfælde for kampagner eksekveret for Volvo. Udover Per Pedersen, der efterhånden er en gammel kending, er de nye drenge i klassen det kreative makkerpar Jonas Roth og Rasmus Smith Bech.

Fire dejlige danske løver

Eller 8,5, hvis vi tæller Per Pedersens Grand Prix og 3 guldløver for Grey New York, samt to danskere om bord hos Grey London, der også vandt en Grand Prix. Den ”rent” danske høst bestod af en sølv- og tre bronzeløver.

Verdens næstbedste reklamefilm

Årets film-jury ved Cannes Lions hædrede to reklamefilm med en Grand Prix, og overskyggede dermed 10 prægtige værker, der måtte "nøjes" med en løve af guld. Heriblandt var Martin Werners og Lola Lowe & Partners Magnum-film, "Proudly Presenting Pleasure". 

Endnu en dansk shortliste

De sidste finalepladser faldt her til formiddag på plads. I finalen er danske UncleGrey, der er shortlisted i Branded Content og på annoncørsiden er Arla sammen med Wieden + Kennedy shortlisted to gange i Film Craft.

MEC's visuelle kunstværk under dette års Cannes Lions

Væk dataene til live

Mediebureau-gruppen MEC har skabt et “visuelt kunstværk“, der skal at levendegøre de store mængder af data, som der genereres på sociale medier under dette års Cannes Lions VM i reklame.

Danske Louis Meyer (tv) sammen med Elton Rhee (i midten) og Ludvig Pehrson (th)

Dansk vinder i Future Lions

For tredje år i træk var der en dansker blandt de studerende, som onsdag blev kåret som vindere af årets Future Lions-konkurrence. De fem vinderteams kommer fra skoler i Singapore, Tyskland, USA, Sydkorea og Italien.

Ung dansker hædret i Cannes

En dansk instruktør blev i dag hædret ved Advertising Producers Associations årlige awardshow for unge talenter, der afholdes i forbindelse med Cannes Lions festivalen.

WPP og Snapchat i fælles front

Verdens største reklamebureau-netværk WPP har sammen med Snapchat og The Daily Mail etableret nyt fælles content marketing-bureau, Truffle Pig, der skal lukrere på det voksende marked for native advertising.

Cannes Lions er inspireret af løvestatuen på Markuspladsen i Venedig

Hvorfor hedder det Cannes Lions?

Lige nu valfarter kreative fra hele verden til Cannes. Markedsføring har derfor udarbejdet en lille quiz med 13 spørgsmål, som sørger for, at danske marketingfolk ved, hvad der er værd at vide om Cannes Lions.

2014

Filantropi når det er bedst

Rockstjernen over dem alle - Bono - dryssede lørdag stjernestøv ud over årets VM i reklame i Cannes. Som initiativtager og “CMO” for den humanitære RED-organisation indtog Bono festivalpalæet og modtog samtidigt den første LionHeart Award for sit indsats i den gode sags tjeneste.

Fra brand til kulturbærer

Der er lagt op til høj musik i kølvandet på Apples overtagelse af Beats by Dr. Dre for tre mia. dollars. Ikke alene har de to brands revolutioneret en industri. De vil også revolutionere ”hele oplevelsen”.

Sir John Hegarty og David Drogba

Legender: Big Data virker ikke

Alle ser de samme data, og det fører til de samme konklusioner, sagde Sir John Hegarty og en anden af reklamebranchens rockstjerner David Droga, da de i fredags stjal al opmærksomheden under dette års Cannes Lions.

Jacob Soboroff og Jeffrey Katzenberg

Pas på platform-syge

Selv om mediebilledet bliver mere og mere domineret af korte og overfladiske formater, er der dog intet, der overgår menneskelige forbindelser, lyder det fra en række toneangivende mediebosser.

Dick Costolo, Philippe Dauman og Martin Sorrell

Formater før platforme

Ny formater kommer til at føre taktstokken, når medieplatforme skal positionere sig i et fortsat stærkt fragmenteret mediebillede. Medieindustrien bliver afhængig af det bedste fra flere verdener.

Danskere i front for filmkategori

Det gamle makkerpar fra DR’s satireunivers Gramsespektrum, Simon Bonde og Peder Pedersen, var blandt de udvalgte talenter, som i dag indtog det store lærred som en del Saatchi & Saatchis New Directors’ Showcase.

2013

George Lois og Lee Clow

Når gamle løver brøler

“The name of the game isn't technology. It’s creativity”. Sådan lød “brølet”, da de gamle “hanløver” og to af reklamehistoriens større personligheder, Lee Clow og George Lois, kommenterede på den øjeblikkelige situation i reklamebranchen.

Vivienne Westwood

Storytelling slam bevæge folk

Storytelling er mere end en fortælling - og mode mere end blot et design”. Sådan lød budskabet fra punkmadammen og modeskaberen Vivienne Westwood ved Cannes Lions tirsdag formiddag.

Mere Coke i Cannes

Med hæderen som “Creative Marketer of the Year 2013” i hus, hejser Coca-Cola nu fanen for, at der skal statueres sociale ståsteder, som ikke alene er baseret på på social ansvarlighed, men også er forankret i kulturelle værdier.

Lou Reed

A walk on The Wild side

Sådan lyder titlen på Lou Reeds legendariske hit – og det kunne have været titlen på årets New Directors Showcase, hvis ikke det var fordi, at rivalerne GREY-gruppen netop havde hyret selvsamme Lou Reed til deres musik-seminar.

David Karp

Er det slut med at være social?

Flere brands retter i øjeblikket blikket mod Tumblr, hvor kreativiteten for alvor blomstrer. Tumblr har nemlig i modsætning til flere sociale netværkstjenester fat i en meget kreativ målgruppe.

Reklame er som en encyklopædi

Reklame har en vis lighed med encyklopædier, som tidligere blev opfattet som det ypperligste værk, men i dag ofte samler støv på reolen, da reklame i dag er udfordret af crowdsourcing, der giver adgang til en større mængde af tekst, billeder og film, lyder det fra Wikipedias stifter, Jimmy Wales.

Marketing: På vej op i hierarkiet

Efter at være kørt ud på et sidespor, er marketing på vej til at genvinde en central position i mange virksomheder, lyder det bl.a. fra Starcoms CEO.

Arianna Huffington

Connectivity er en slange

Digital teknologi og ”hyper connectivity” er slangen i Paradisets Have, mener den succesrige men også kontroversielle Arianna Huffington. ”Få jer et liv, vær tilstede, og så er du også mere effektiv.”

Jack Black

Yahoo! nu med tv-kanal

Skuespilleren Jack Black var det store trækplaster til en snak om revolutionen inden for online-tv, som han selv betegner som ”tv on steroids”. Han fremhævede internetindustrien for at satse stort på underholdning, hvor alle som bekendt forsøger at få sin del af kagen.

Cannes: Ikke blot for natteravne

Det norske bureau Good Morning uddelte under Cannes Lions-festivalen 350 morgenmads-menuer, som folk havde bestilt via bureauets ”Good Morning-app”. Ud af anstrengelserne fik direktøren kontakt med 200 personer i bureauets målgruppe.

Nu bliver biografen interaktiv

Ny biograf-app skal mindske afstanden mellem publikum og brands i biografen, så det store lærred bliver bedre i stand til at interagere med publikum i biografsalen.

Created By
Lars Pedersen
Appreciate