Loading

Nye dimensjoner Livet i 2D, 3D, Unreal og Unity.

Martin Berg og Frank Werner

Nye dimensjoner i livet

Det siste året har forandret Frank og Martin. Tilbake er lysten på å drive et godt håndverk så langt det overhodet er mulig. Tilbake er troen på en drøm om å skape noe virkelig stort. De har dukket ned i en verden av modellering og kommet opp med virtuelle gjenskapelser i 2D og 3D. Nå vil de produsere for bedrifter land og strand rundt, være freelancere i et marked og samtidig bygge opp sin egen spillbedrift med base i Ålesund.

De er begge snart ferdig med årskurset i spillutvikling - i regi av Kunnskapstrening IT og Stockholms universitet. Begge bor i Møre og Romsdal, der NAV leder en satsing på digitale talenter. Om årskurset og planene videre forteller Frank og Martin:

Det å være med i årskurset i spillutvikling er et av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv.

Frank Werner: "Jeg har vært på jakt etter noe å gjøre i 15 år. Har alltid vist hva jeg vil gjøre, men ikke følt at tilbudet har vært der. Alt som har å gjøre med kunst, musikk og dataspill har vært min kunnskap og min lidenskap. Jeg føler endelig at jeg er på riktig vei og kan tilbringe dagene mine riktig. Det å være med i årskurset i spillutvikling er et av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv."

Det er ikke tilfeldig at Frank Werner løfter kunst og teknologi - og kobler dette sammen. Det er på mange måter essensen også i årskurset - som er et møte mellom kreativitet og teknologi. Mennesker og det digitale. Det beste fra to verdener - som vil prege hvordan næringsliv og samfunn utvikler seg. Vennene Frank Werner og Martin Berg vil starte eget selskap i 2020 og ser framover både med alvor, engasjement og et glimt i øyet!

Martin Berg: "Etter 10 år og 100.000 timer med gaming, så har vi en liten idé om hva folk trenger av husdesign (3D) og spill. Vi kan gi private og det offentlige idéer utafor boksen og skape noe utenom det vanlige. Litt som oss egentlig. Vi er litt utenom det vanlige!"

Frank Werner: "Min største drøm er å kunne ha mitt eget selskap der vi lager dataspill, utvikler 3D for bedrifter og lager ulike digitale applikasjoner og løsninger. Jeg liker også å sette meg opp som leder og ta mine egne valg og ikke bli befalt. Et firkantet liv er ikke noe for meg eller Martin."

Martin Berg: "Bedriftsetableringen er det vi kaller for "The end game". Her skal vi bruke vår virkelige kreativitet og lidenskap til skape spill, 3D og mobile apper. Etter mange år med spill og interesse av design generelt, har vi mange kreative planer og mye energi!"

Nå har Martin og Frank - i sitt hovedprosjekt - forflyttet seg langt nordover. Riktignok uten å flytte på seg. Alt skjer over nettet. Men de har landet på Sortland i Nordland og skal 3D-modellere forslag til en ny bydel. Oppdragsgiver er grenseløse Workspace - en bedrift som kobler digitale freelancere i Norge til spennende jobber.

Nytt årskurs i spillutvikling starter 4. september 2019.

Created By
Lars Utstøl
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.