Sloesveld 11-13 Te koop - Woning + aparte PRAktijk

Te KOOP

totaal gerenoveerde serristenwoning mét aparte praktijkruimte

Voor wie droomt om een zelfstandige praktijk naast zijn woning (op dezelfde grond gelegen én toch apart gescheiden van het privatief gedeelte) uit te bouwen, wordt hier een buitenkans uit de duizend geboden: volledig instapklaar.

Gelegen in een rustige buurt weg van het doorgaand verkeer, halverwege het centrum van Hoeilaart en Overijse, op een boogscheut van de oprit van de E40 naar Brussel, op minder dan 4km van de oprit naar de R0 richting Waterloo (Groenendaal) en op minder dan 5km van de oprit naar Namen (Maleizen) ligt deze in 2000 en 2008 volledig gerenoveerde (gekoppelde) serristenwoning op 21 are zuid-oost gerichte tuin mét gescheiden professioneel gedeelte op u te wachten: een prachtig eigendom boordevol charme mét fraai panoramisch zicht op de begroeide flanken van de vallei van de IJse.

WONING nr. 11

320m2 bebouwde opp.

Gelijkvloers +00: via de overdekte autostaanplaats betreed je de woning via inkom met WC en vestiaire, en ga je rechts (in de nieuwere aanbouw) de grote, super ingerichte leefkeuken opzoeken, terwijl de living, eetkamer en leeshoek links als één grote open ruimte werd ondergebracht in het initieel gedeelte. Naar de tuin toe kan je aansluitend op deze leefruimtes of via het overdekt terras met open glazen overkapping of via het zuid gericht terras dat boven de mooie in cascade aangelegde waterpartijen aangelegd werden naar de prachtige, goed onderhouden tuin welke zich naadloos integreert in het groene achtergrondkader van de directe omgeving.

Verdiepingen +01 en +02: via de trap in het bestaande gedeelte bereik je de 2 eerste slaapkamers met een superingerichte badkamer (boven de leefkeuken) op de eerste verdieping om vervolgens nog 2 extra slaapkamers onder de dakkap te vinden waar de originele sfeer van deze serristenwoning uit 1927 nog goed ervaren wordt met het behoud van de initiële inmiddels 90 jaar jonge ruwe, onbepleisterde bakstenen muren.

Noot: Alle gebruikte bakstenen voor dit huis werden in 1927 stuk voor stuk gevormd uit de terplekke afgegraven kleigrond om vervolgens op ambachtelijke, kolengestookte wijze gebakken te worden. Noeste arbeid die ons aller respect afdwingt.

Kelderverdieping -01: aansluitend op en via de leefkeuken bereik je of de was- en droogkelder (onder de keuken) of de grote welnessruimte (badkamer met instapdouche, wastafel, WC en infra-rood sauna) met ontspanningsruimte (onder de living) en kan je aansluitend het groot - met glas overdekt - terras mét jacuzzi bereiken van waaruit je een rechtstreekse toegang hebt tot de rest van de tuin.

"Of het nu stevig vriest dan wel pijpestelen regent, in de jacuzzi is het - onder de open glazen overkapping - het hele jaar door genieten van het buiten zijn en volop kunnen genieten van alle omgevingsgeluiden"

Noot: de huidige Welnessruimte kan ook perfect ingericht worden als kleine, afzonderlijke studio voor een inwonende ouder ...

Zicht vanuit "de praktijk" op de leefkeuken en het zuid-gerichte terras wat boven de grote waterpartijen zweeft en waar klaterend water van de in elkaar overlopende bassins zalige, rustgevend momenten oplevert weg van de straat en afgeschermd van de achterburen door de minutieus geplante hoogstammige bomen en manshoge hagen.

Zicht op het zuid-gericht terras dat boven de vijvers uitsteekt en de aanliggende leefkeuken. De overdekte jacuzzi zit achteraan de foto en is bereikbaar via een aantal trapjes.

Rechts de met taxus afgeboorde "zonneplaats" waar in de prille lente relaxed kan worden en je kan genieten van de eerste zonnestralen en terwijl toch beschermd van de noorderwind door de oplopende haagsnoei.

De goudwindes vinden het hier al jaren zalig toeven in de volledig natuurlijke gefilterde, heldere waters

Cotoneaster Franchetti en Taxus Buccata werden over de vele jaren gekoesterd, verzorgd en geduldig in vorm gesnoeid door de eigenaars, met een - in alle seizoenen - mooie rustgevende structuur van de tuin tot gevolg.

In de zomermaanden zien we de huizen van onze achterburen kwasi niet ... en kunnen we volop genieten van de waterlelies drijvend op het wateroppervlak

INPLANTINGSPLAN

meer tekeningen (grondplannen, gevels en doorsnedes) zijn op verzoek beschikbaar in .pdf formaat. Vraag er ons naar.

PRAKTIJK nr. 13

Afzonderlijk PROFESSIONELE PRAKTIJK met 210m2 bebouwde opp.

Een privatief klinkerpad verbindt het aparte professioneel gedeelte van de woning (waardoor nooit fileleed om naar het werk te gaan ... ) en een grote beklinkerde parking biedt makkelijk plaats aan meer dan 5 wagens (waarvan 2 mogelijks onder de car-port).

GELIJKVLOERS +01: via inkom en trappenhall (naar kelder of verdieping) kom je in de open kantoorruimte (met kitchenette en aparte WC). Hier hebben we met 4 personen in het Architectuur Atelier menig residentieel project uit de eigen druivenstreek vorm mogen geven: veel daglicht en een zeer rustige, inspirerende werkplek vermits weinig doorgaand verkeer.

VERDIEPING +01 en +02: meer kantoorruimte (of vergaderruimte) met aparte badcel (WC, wastafel en (zelfs) mogelijkheid tot douche voorzien) met 2 dakkapellen welke het vele licht naar binnen toelaten zonder directe inkijk van op de straat én een prachtig uitzicht op de achterliggende tuin en de groene omgeving. Via een inox steektrap toegang tot meer archiefruimte onder de dakkap.

KELDER -01: atelierruimte (of opslagruimte) met rechtstreekse toegang tot de tuin via de kantelpoort met loopdeur en (zonodig eveneens) bereikbaar met de wagen via de laterale doorgang welke rechts onder de car-port doorloopt.

Privatieve tuin is helemaal afgeschermd van de straat met 2m hoge gemetste muur en 2 tuinhekkens ... Van op de straat weet je niet wat je mist ...

het gelijkvloers kantoorgedeelte
de open space op de verdieping
de archiefruimte onder de dakkap
Noot: gelegen in woongebied kan dit losstaand gebouw ook perfect tot een aparte woning ingericht/verbouwd worden op voorwaarde van opdeling van de eigendom in 2 percelen (min. 20m straatbreedte is vereist én aanwezig)

WONING 11 + 13

Totaal gerenoveerde serristenwoning mét aparte praktijkruimte
"Aan de vooravond van onze pensionering kunnen we met heel veel voldoening terug kijken op het jarenlange hebben mogen/kunnen genieten van een fantastische combinatie: wonen en werken op een eigen plek: geen files s' morgens noch s' avonds, klanten ook na de kantooruren makkelijk kunnen ontvangen ... mét afscherming van je eigen prive-gedeelte. De tijd evenwel gekomen om dat door te geven aan een jongere generatie"...
"Met het oog op de komende 20-25 jaar zijn we daarom inmiddels een compactere woning aan het verbouwen tot een zorgwoning met alle faciliteiten die ons een rustige(r) oude(re) dag zouden moeten kunnen bieden ... als het ons gegund wordt"

Interesse, maak een afspraak en kom kijken ... en overtuig jezelf

Credits:

Copyright Roland BERT

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.