Loading

Beste (ouders van) AZC-er,

ER KOMEN LANGZAAM WAT POSITIEVE ONTWIKKELINGEN BOVENDRIJVEN

De binnenzwembaden blijven helaas nog gesloten maar er is ook goed nieuws te melden. Het buitenbad De Hoorn kon tot op heden alleen gebruikt worden voor de jeugd op zaterdag maar daar gaat gelukkig verandering in komen😊. Met ingang van vrijdag 25 februari hebben we de beschikking over twee extra uren op maan- en vrijdag van 1900-20.00 uur. Deze uren zijn verdeeld over de afdelingen en reeds gecommuniceerd. Maximaal aantal is 30 personen per keer, dus inschrijving is nodig en ook onderdeel van het Corona protocol.

ACTIVITEITEN

WATERPOLO

Heren 1, die onder het NOC/NSF topsport protocol valt, mogen wel binnen trainen onder strenge voorwaarden dat ze wekelijks getest worden. Een intensief proces dat door Roelof Huysse, als teammanager, en Peter Boot, als COVID test Master al sinds weken perfect geregeld is. Gelukkig nog geen positieve Corona testen maar wel mooie resultaten want alle bekerwedstrijden zijn tot nu toe gewonnen en we zijn op weg om in juni de halve beker finale te spelen.

Deze zaterdag zal de eerste competitie gespeeld gaan worden en zou top zijn als ze deze positieve trend kunnen voortzetten.

SWIMMING

Zaterdagmiddag training de Hoorn

Vanaf februari kunnen de kids van AZC van 12 tot en met 17 jaar trainen in het buitenbad De Hoorn. Ja, jullie lezen het goed: Buitenbad!!! En dat in de winter, wie verzint dat nu weer. Door de Corona maatregelen is dat enige optie om te kunnen zwemmen en daar zijn we echt heel blij mee. Het water is lekker opgewarmd tot 21 graden, dus het zwemmen valt eigenlijk best wel mee. Alleen met het omkleden na afloop is het wat koud. Dus moet het omkleden snel en daar zijn onze zwemmers niet heel bedreven in, maar dat wisten wij al van Aquarijn. Sommige nemen alle tijd om rustig aan te kleden, of hebben een hele kleine handdoek mee of stoppen de belangrijke kledingstukken onder in de tas.

Het buitenzwemmen is bijzonder, maar het zijn ook de weersomstandigheden die heel bijzonder zijn de laatste weken. De eerste week was vlak voor de sneeuwstorm, in de tweede week was het 2 graden onder nul en kon je bijna met schaatsen naar het zwembad 😊. De derde week was het lente-achtig met maar liefst 15 graden. Het enige constante is de temperatuur van het water.

Iedere week trotseren ongeveer 20 bikkels van onze AZC Jeugd het woeste zwemwater van de Hoorn. Maar voor degene die nog niet geweest zijn, probeer het gewoon een keer. De Trainers aan de badrand houden alles goed in de gaten en het zwemmen is echt veilig voor iedereen. En hoe stoer is dat je in de winter kan buitenzwemmen!

Ben je jonger dan 12 jaar en wil je het ook graag een keer proberen, meld je dan aan bij de trainers en dan kijken we wat mogelijk is.

Uiteraard hopen wij dat Aquarijn weer snel open gaat voor alle leden. Het is een pittige, maar we moeten volhouden en tot die tijd zien wij jullie in De Hoorn.

Groeten van de zwemtrainers

SYNCHROON

Online synchrooncompetitie

Een enthousiaste groep synchroonzwemliefhebbers is een heel erg mooi initiatief gestart, genaamd Synchro 2021. Zij organiseren in de komende periode verschillende online wedstrijden voor alle synchroonzwem(st)ers in Nederland en België.

Zo lang de zwembaden nog gesloten zijn, worden er wedstrijden op het droge georganiseerd. Voor elke wedstrijdleeftijdscategorie zijn er twee onderdelen: techniek en uitvoering.

Als de zwembaden eenmaal weer open gaan om te trainen, wordt een zelfde serie wedstrijden in het water gestart.

Alle wedstrijdonderdelen moeten door de deelnemende verenigingen zelf gefilmd worden volgens de regels van de wedstrijdorganisatie. Deze filmpjes worden digitaal aangeleverd en op de vastgestelde wedstrijddatum digitaal beoordeeld door één of meer jurypanels.

De bedoeling is om met alle onderdelen zo dicht mogelijk bij het normale reglement te blijven. Voor de techniek in het droge deel zijn voorbeeldfilmpjes beschikbaar voor de uit te voeren figuren, de uitvoeringen op het droge worden beoordeeld op basis van droogtrainen.

Het doel van deze wedstrijdserie is om alle betrokkenen (sporters, coaches en juryleden van het synchroonzwemmen perspectief te geven op wedstrijd- en meetmomenten in dit bijzondere seizoen. Zodra de regelgeving het toelaat, wordt zo spoedig mogelijk overgegaan op de normale wedstrijden

Inmiddels is de eerste wedstrijd voor de Senioren (18+) en Junioren (16-18) achter de rug en hebben verschillende AZC meiden hier aan mee gedaan. Vanuit alle regio’s hebben deelnemers zich aangemeld. Een mooi initiatief om de motivatie en plezier in de sport levend te houden nu de lockdown zo lang duurt en we al zo lang niet hebben kunnen zwemmen met elkaar. Het is net allemaal even anders maar zowel de zwemsters als de participerende juryleden vonden het leuk om mee te doen.

Als AZC synchroonbestuur en trainsters zijn wij er super trots op dat onze meiden het aandurfden om zoiets nieuws en spannends uit te proberen! En met succes!

CONTRIBUTIE

Zoals jullie weten hebben we nog steeds doorlopende vaste kosten als KNZB contributie etc maar natuurlijk ook minder (sponsor) inkomsten. We hebben echter toch besloten om GEEN contributie te innen voor de maanden Januari en Februari (December heeft ook al geen inning plaatsgevonden).

Wij doen alles om ons mooie AZC zo goed mogelijk door deze Corona periode heen te leiden en hopen dat jullie dat ook zo ervaren.

Nog even geduld dus allemaal want er komt een moment, hopelijk snel, dat Aquarijn weer opengaat en we meer zullen leren wat de komende maanden wel in plaats van niet kan.

John Jansen

Voorzitter Alphense Zwemclub AZC

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neem dan contact op met je afdeling via onderstaande button.

Een niet te missen kans: SponsorKliks

Nog maar even in herinnering roepen. Een makkelijke en gratis manier om AZC met euro's te supporten. Doe je online aankopen via SponsorKliks. Kleine moeite, groot genot voor AZC. Maak er in voorkomende gevallen gebruik van!