In Delta Dunarii - literele D si d Sunetul d

Considerata a doua ca marime din Europa, Delta Dunarii (4340 kilometri patrati); Este singura delta din lume declarata in intregime rezervatie a biosferei. Este una dintre cele mai intinse zone umede din lume si cea mai mare zona de stufarisuri de pe glob. Este casa ideala pentru cele peste 5500 de specii de flora si fauna, intre care peste 300 de specii de pasari si 150 de specii de pesti. Delta Dunarii a fost inclusa (in 1990) de UNESCO in circuitul rezervatiilor mondiale ale biosferei. In afara miilor de turisti, cercetatori din toata lumea au vizitat si studiat Delta.

Cititi textul:

E duminica. Dana e cu Dora. Ele sunt surori. Privesc atente o vedere. Este de la tatal lor. Dumnealui este marinar. Vaporul lui se numeste Dunarea. Vederea este din Delta Dunarii.

Cerinte: - subliniati cu rosu literele d si cu albastru literele D. -alcatuiti o propozitie in care toate cuvintele sa inceapa cu litera d/D

Acum, sa efectuam o serie de activitati din manualul nostru si apoi sa urmarim realizarea literelor d si D de mana din Abecedar!

Poezia lui D

Mama azi mi-a dat in dar

De la ea , un degetar .

Cinci degete intra-n el

Dar nu pot sa cos defel .

Deditelul pe dulap

Zice : - De necaz te scap

Daca stii sa-mi spui acus

Prima litera din dus .

Si acum sa ne amuzam un pic cu Piticlic:

Tema: Realizati un colaj cu imagini din Delta Dunarii (ca in model)

Completati paginile cu d si D de mana din caietul de lucru.

SUCCES!!

Created By
Dana Dimulescu
Appreciate

Credits:

Created with images by Raf.f - "Romania - Delta Dunarii" • Raf.f - "Romania - Delta Dunarii" • TANASE VLAD DRAGOS - "pelican cret ; Delta Dunarii ,iarna" • Fire_Eyes - "apus2" • Raf.f - "Romania - Delta Dunari" • Fire_Eyes - "la-fan" • Fire_Eyes - "barca" • dphiffer - "Floating tree fluff" • brianj.lowe - "house in Sfântu Gheorghe"

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.