Loading

Uvodna kateheza krizmanici

Dragi krizmanici, dobro došli na prvu virtualnu župnu katehezu! :)

Na početku nekoliko obavijesti i uvodnih napomena.

Ove godine smo suočeni s nekoliko poteškoća, ponajprije izazvanih širenjem bolesti Covid-19 u Hrvatskoj, kao i potresa u Zagrebu i okolici te smo pozvani pripremati se za sakrament potvrde na novi virtualni način.

Za početak vam želim pokazati Pastoralne smjernice kardinala Josipa Bozanića izdane 2. travnja 2020. godine, osobito one dijelove koji se izravno odnose na vas:

"Slavlja svete potvrde i prve svete pričesti.

  • Premda su već najavljena slavlja prve svete pričesti u župama i premda su određeni datumi sakramenta svete potvrde, u nastalim okolnostima ih nije moguće organizirati te vas ovime obavještavam da se sva ta slavlja odgađaju za novi datum.
  • Vrijeme koje je pred nama i boravak školske djece kod kuće omogućuje i nama da im organiziramo vjeronauk i katehezu elektroničkim putem. Osim toga, roditeljima, djedovima i bakama pruža se mogućnost da poukom vjerskih sadržaja pomognu svojoj djeci i unucima. Time ne samo da im neće biti uskraćeno poznavanje potrebnoga gradiva, nego se ono može produbiti i nadopuniti."

(Izvor: http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/pastoralne-smjernice-kardinala-josipa-bozanica)

Kao što vidite, slavlje sakramenta potvrde za koje smo se marljivo pripremali cijelu godine se odgađa do daljnjega. Nakon što se situacija širenja bolesti Covid-19 u Hrvatskoj stabilizira i kada nam se opet omogući odlazak u školu, dolazak u župu na nedjeljna i blagdanska slavlja, tada će se odrediti i novi datum održavanja slavlja svete potvrde.

Vaše je da se ništa ne brinete, o svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni i bit ćemo u kontaktu na ovaj virtualan način kroz kateheze, a za sva pitanja i objašnjenja se uvijek možete javiti na e-mail: zupna.kateheza.precko@gmail.com

Da biste mogli redovito pratiti župnu katehezu, najprije se trebate upoznati sa web stranicom župe, a ona je: http://zupa-pt-precko.hr/

Ovako trenutno izgleda naslovna stranica

Nakon što otvorite web stranicu župe, pronađite na vrhu stranice polje "Aktivnosti"

Polje "Aktivnosti" i padajući izbornik

Kada vam se otvori polje "Aktivnosti" u padajućem izborniku odaberite polje "Župne kateheze"

Odaberite "Župne kateheze"

Kada odaberete polje "Župne kateheze" otvara vam se sljedeća stranica

Otvorena stranica na kojoj će se nalaziti župna kateheza

Na ovoj stranici (http://zupa-pt-precko.hr/zupna-kateheza/) će vam ubuduće biti postavljene sve virtualne župne kateheze. Bit će podijeljene u dvije kategorije - prvopričesnička i krizmanička kateheza. Vi ćete odabrati krizmanička kateheza i tamo ćete pronaći linkove poput ovog na kojem trenutno jeste, dakle web stranice sa sadržajima koji vam mogu pomoći u daljnjoj pripravi za sakrament potvrde.

Svakog tjedna će biti objavljena po jedna kateheza. Neke od tema kateheza smo već obradili pa će vam biti za ponavljanje, dok će neke teme biti nove, one koje smo trebali obraditi kao završnu pripremu za slavlje sakramenta potvrde.

Vaš jedini zadatak je da jednom tjedno otvorite kathezu, pročitate sadržaj i pokušate ugraditi dijelove kateheze u vaš vjernički život.

U nadi da će se situacija sa širenjem bolesti Covid-19 što prije razriješiti i da ćemo se uskoro vidjeti u župi u vjeronaučnoj dvorani, sve vas pozdravljam i nadam se da dobro podnosite ove dane bez škole, druženja i izlazaka. Za kraj ću vas zamoliti da zajedno izmolimo Molitvu u vremenu širenja bolesti kako bismo na ovaj način i mi sudjelovali u borbi protiv bolesti u jedinstvu molitve s cijelom Crkvom.

Vama i vašim obiteljima želim blagoslovljen Veliki tjedan u kojeg smo zakoračili ove nedjelje s blagdanom Cvjetnice, najsvetiji tjedan u liturgijskoj godini kada se prisjećamo Isusovih posljednjih trenutaka zemaljskog života.

Lijep pozdrav do idućeg virtualnog susreta :)

Vaša vjeroučiteljica Ivana

Created By
Ivana Vahcic
Appreciate