Vinnerne av Tid For Rom #Hytte Ta del i Vårt paradis

Innrammet av storhavet

En frisk bris raser over sommerfrisk røsslyng, i det juryen fra tid for rom ankommer Hallarvika på Hitra. 32 år gamle Emma Marie Sivertsen kommer gående langs en smal gangsti og tar juryen i mot med et godt smil. Som et postkort rammes hun og den lille røde trehytta, tett inn med det ruskete storhavet. Sammen med ektemannen Erik, har hun funnet sitt ferieparadis her på Dolmøya, med sjøen som nærmeste nabo.

- Bli med inn , smiler Emma og viser vei inn i den omlag fem og tredve kvadrat store trehytta,

Hjerterom er husrom

Innenfor døra slår peisvarmen godt imot oss i det vi trår innover det sjakkrutete linoleumsgulvet. Centimeter for centimeter har de to unge hytteeierne skapt sitt paradis ii klassisk romantisk stil. De ser på hverandre og forteller at det har vært mang en time med maling, siden de tok over hytta for bare få måneder siden.

- Hytta kjøpte vi rett før jul og vi tok over først i februar. Siden da har det vært mang en arbeidstime for å få den slik den er nå, men familie og venner har kommet dagsturer ut hit og hjulpet oss. Det er synd at vi alltid må sende dem hjem igjen til kvelds, men her er det kun ett soverom, legger Emma til, det er derfor vi har meldt oss på. Vi ønsker å gjøre noe med annekset, slik kan flere få ta del i vårt paradis her ute i havgapet.

Ønsker å dele stedet sitt med flere

Turen går ut igjen og side om side med den lille hytta, ligger annekset de to så gjerne ville ha gjort noe med. .Annekset er kun et råbygg og har ingen annen funksjon enn at det huser stedets utedo helt i enden. Ovenfor annekset ligger en flott tumleplass som Emma og Erik bruker å samles ved rundt bålpanna. Det er lunt og har en utsikt som nok kan ta pusten i fra de aller fleste.

Vi synes selv at vi har fått det så fint her ute,at vi gjerne har ønsket å kunne dele det med flere, både familie og venner. I annekset ønsker vi oss derfor fire sengeplasser slik at vi kan få lagt ned folk som kommer på besøk, forklarer Emma før juryen tar farvel med de to spente orkdalingene.

En uke har gått og dommen har falt

En flott gave på bryllupsdagen

Åshild tar opp telefonrøret og slår nummeret. Trekker pusten og endelig ringer det - Hei , det er fra juryen i tid for rom, er det du Emma? Vi ville bare fortelle at dere er vinnere av vårt prosjekt Hytterom.

- Jeg er helt målløs, for jeg trodde aldri vi skulle vinne. Vi har hatt en lei tendens til at ting har gått stang ut i det siste, og det trodde vi at det skulle gjøre denne gang også. Dagen i dag er allerede litt spesiell, for i dag er det to år siden vi giftet oss. Det var litt av en gave å få på bryllupsdagen det, smiler Emma og får det travelt med å ringe Erik.

- Vi gleder oss til å bli med i prosjektet og til å se hvor fint det blir ute på Hitra Endelig skal vi få dele vårt paradis med både familie og venner.

Credits:

Sten Egil Røvik

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.