Loading

Svenska Karp Cupen Deltagare 2018

Mikael Rylander

"Har fiskat karp sedan början av 90-talet och fått fisk upp till strax över 17kg"

__________________________

Joacim Bertilsson

"Från början fostrad i tävlingsfisket genom min far, pimpel och mete. Senare blev specimenfisket något som låg mig varmt om hjärtat. Har fiskat karp i knappt 10 år och detta fiske är något som tar mest tid just nu. För mig är karpfisket mycket mer än bara stora fiskar. Jag trivs bäst långt ut i naturen tillsammans med någon likasinnad med samma sjuka humor som jag själv. Avkoppling, nån öl, nått på grillen, dimman som lättar i gryningen och att se karp rulla är ren njutning för mig. Försöker även komma iväg utomlands varannat år för lite karpfiske i nån känd pöl."

__________________________

Robert Österlund

"Testat på det mesta inom fiske men kör numera enbart efter karpen då jag tycker att detta fiske är det som är det mest spännande och tilltalar mig. Startade upp Bjursjön 2007 så där läggs mycket av passen nuförtiden."

__________________________

Avdo Begovic

"Avdo var namnet och testade karpfiske för 17 år sedan och blev fast, har sedan dess släppt allt annat fiske och numera fiskar bara karp när jag har tid. Älskar allt med karpfiske och livet omkring, träffa nya människor, vara i naturen och som jag sa allt som har med karpfiske att göra. Oftast är jag i Stora Karsgöl som är mitt favorit ställe. Fiskat karp i Spanien, Bulgarien, Polen, Danmark och Sverige såklart."

__________________________

Robin Lundin

"Jag var 14 år när jag fiskade karp för första gången och sen dess har jag fastnat och älskar det fortfarande om inte mer. Har svenskt pb på 14800g."

__________________________

__________________________

Palle Sköldblom

"Jag är en metare in i själen beroende av adrenalinkicken när larmet tjuter men älskar också kaffet och fågelkvittret i gryningen. Inget går upp emot lugnet och harmonin jag hittar vid en vacker skogssjö eller å. Jag har metat karp några år nu och varit med och skapat några karpvatten på vägen. Jag är med och tävlar för att jag gillar initiativet till karpcupen som Max tagit. Det är kul att det finns någonting som vi karpmetare kan samlas kring och som kan tända en glöd i nya karpmetare."

__________________________

Max Skoglund

"Är ganska ny när det kommer till karpfiskar, till och med fiske över lag, men ack så underbart det är att höra det tjuta i larmen. Svensk pb ligger på 13221g."

__________________________

Birger Holmqvist

__________________________

Rikard Bengtsson

__________________________

Albin Eliasson

__________________________

Max Lösche

"Jag har fiskat karp sedan 2011 och gillar detta fiske, då det ger lite omväxling och variation bredvid mitt specimenfiske. Mitt nuvarande PB ligger på 11,42kg och i år är planen att testa några nya heta karpvatten i Småland. Jag är också tävlingsledaren för Svenska Karp Cupen."

__________________________

Tom Höggren

"Blev karpfrälst för ca 5år sedan då en jobbarkompis introducerade mig för detta fiske. Efter det har det inte funnits mycket utrymme för annat fiske."

__________________________

Erik Petersson

__________________________

Emil Bertzell

"Har metat nu i ca 3 år( Förr va det bara gädda som gällde) men nu har jag övergått mer och mer till mete för jag gillar adrenalinet som uppstår när larmen tjuter. Fick följa med ut som ganska lite med min Kusin ( Palle Sköldblom) och fiska lite karp precis i början när karparna va ganska små i Karsgöl. Då va jag den första som fick fisken Emil i Karsgöl som är en av dom lite mera kända fiskarna som går i Sjön."

__________________________

Jonas Jonsson

__________________________

Kristoffer Paremyr

"Fisket började runt -87 med att dra mina första borrar, körde lite meteserier under -90 talet. Men först 2012 fastnade jag för karpfisket som nu tar upp nästan 100% av mitt fiske. 37år gammal och känner mig fortfarande ganska ny inom karpandet, kanske det som är så charmigt med karpfisket! Har i dagsläget ett personbästa på 16400gram från Ballasjön."

__________________________

Janne Westerberg

"En hänförd spöfiskare som brinner för våra karpar,som håller till i stockholmstrakten och har Mörtsjön,Täby som hemmavatten men ser genom detta chansen att utöka mitt fiske till flera vatten:)"

__________________________

Ronnie Bertilsson

__________________________

Simon Österholm

"Tjenare! Mitt namn är simon 17 år o bor i en by utanför Oskarshamn, har alltid tyckt om fiske men för ca 2 år sen gick jag över till karpfiske. Har fått lite karp men inget stor, jag deltog även på wccj för 2år sen. Har haft ett litet avbrott med karpfisket men tänkte köra stenhårt i år o försöka få en fin till cupen."

__________________________

Christoffer Jansson

"Tja, jag heter Christoffer och är 16 år och kommer från kil i Värmland.Jag studerar sportfiske på Forshagaakademin och fiskar efter det mesta med de flesta metoder men favoriten är mete.Karpfiske är något som jag började med seriöst förra sommaren men har kört lite ströpass under tidigare år. Har varken fångat många eller stora men hoppas kunna ändra på det iår. Jag är även medlem i VKF (Värmlands karpförening). Så detta år hoppas jag kunna bli bättre på karpfiske och få in lite hyggliga fiskar till cupen."

__________________________

Krister Lundgren

"Började meta Karp 2006. Första passet gav ett nytt sjörekord i Karsgöl. Sen var jag fast. Har specimen fiskat en del och predatorfiskar just nu. Men att få drilla en Karp slår det mesta."

__________________________

Jonathan Kling Bento

"Fiskar allt egentligen, utom flugfiske! Men karpandet började lite smått 2011 och har bara ökat sedan dess. Mest härjat runt västkusten men hoppas man kan testa lite nya roliga vatten i år. Svenska pb:t ligger på 17.25 kg och fuskperset är på 21.06 kg. Peace!"

__________________________

Mathias Nemback

"Har fångat karp lite här och där sedan slutet av -90 talet. karpfiske ger ofta mer tid att njuta av lugn och natur, förmodligen för att jag är grym på att blanka! Det gör mig inget!"

__________________________
Created By
Max Lösche
Appreciate

Credits:

Created with images by Alexas_Fotos - "carp fish water"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.