Loading

Svenska Karp Cupen Deltagare 2019

Nicclas Oscarsson

"29år, fiskat en hel del från och till sen barnsben men började pricka av karpar för några år sedan."

______________________________

Petri Roininen

"Karpfiskande glad gubbe på 40+ som metat karp sedan 90-talet. Fiskar främst runt om min hemort Borås."

_______________________________

Hampus Gruber

"Började fiska karp för 5 år sedan och fastnade direkt! Därefter har hundratals nätter spenderats bakom spöna. Har svenskt PB på 10,9 kg och kontinentalt på 22,8 kg."

____________________________

Krister Lundgren

__________________________

Anton Lundmark

"Fiskat karp i ca 3 års tid men blir fler och fler nätter bakom spöna varje år. Min bästa väckarklocka är ett larmskrik 😍 Svenska PB 14.2kg och utomlands 16.47kg."

_______________________

Johan Andersson

"Är en kille på 33 år och har fiskat karp i ca 7 år nu och älskar det. Mitt personbästa är taget i Svenstorpssjön och hon vägde 12,56 kg. Idag är jag medlem i 2 syndikat ett som heter Tunby och ett som heter Ulken.Jag tycker om att fiska i nya sjöar och lära mig nya erfarenheter.2016 ställde jag upp i min första lagtävling i syndikatet Tunby och vi kom på 2.a plats, 2017 var vårt lag med i 3 tävling och det var TCC, VCC och SCC tyvärr gick det året inte så bra och 2018 ställde vi upp i endast en tävling i Tunby dör vi kom på 6.e plats. Jag skulle tycka det skulle vara super kul att få vara med i cupen och tror det hade varit en super bra erfarenhet för mig.Fisken jag håller på bilden är mitt personbästa på 12.56 kg från Svenstorp och det är en av mina absolut bästa fiskestunderna i mitt liv trots det ösregna och vi var genomblöta.""

________________________

Dan Lind

"Började fiska karp 2006 efter en praktik i England på Cemex angling där jag lyckades landa mina 2 största karpar vid den tiden. Sedan har det fortsatt på en krokig väg med en hel del karp genom åren."

____________________________

Christoffer Eklöv

"Riktig färsking."

_______________________________

Ernad Alic

"Börjat fiska karp för tre år sedan. Så jag är ganska nybliven karpfiskare men har ändå hunnit med att fiska i många sjöar i Sverige samt några utländska fiske resor. Fiskar oftast i Småland (Stora Karsgöl och Bjursjön) Annars, 50 år gammal, glad, och alltid törstig pojk som älskar att tillbringa dagar och nätter vid karp sjöar och snacka fiske."

____________________________

Elias Karlsson

_____________________________

Esbjörn Johansson

"Metade karp under 1993 och 1994. Sen hade jag ett uppehåll på 18 år och fiskar nu regelbundet efter karp."

______________________________

Manfred Nilsson

"Mitt karpintresse väcktes till liv jag när jag var på fiskesemester nere i thailand för 3 årsedan.Sedan har jag en svåger som är helt tokig i detta och han har lett mig in ännu mer i detta fisket. Lade mitt första karpfiskepass sommaren 2017 med egenutrustning och har sedan dess blivit ett x antal pass till. Fångade min första karp sommaren 2018 och nu hoppas jag på ännu fler iår 2019."

_______________________________

Jonas Jägerby

"För mig ger karpfisket sinnesro och spänning. Det behövs tålamod och en smart plan (tror man sig alltid ha innan:)). När sedan vädret visar sig från sin bästa sida, fisken rullar och man grillar nått gott kan det knappast bli bättre."

________________________

Linda Strand

"Jag är väldigt ny inom fisket. Jag hade aldrig hållt i ett fiskespö än mindre fångat en fisk innan sommaren 2018 när jag introducerades för karpfisket. Redan sedan dag ett var jag fast. Adrenalinet, spänningen och lugnet i en härlig kombination. Det är karpfiske för mig."

_______________________

Daniel Thörngren

"Jag har fiskat hela livet med rötter inom gäddfisket. Med åren har jag provat på lite av varje. 2013 nosade jag på karpfisket för första gången. Precis som många andra gäddfiskare hade jag förutfattade meningar om att karp var långtråkigt och latmansfiske. Ack så fel jag hade. Jag har sedan dess kört några nätter om året fram tills säsongen 2018 då jag landade mina första bättre fiskar med en topp på 14,14kg i fantastiska Bjursjön. Nu är karpen min absoluta favoritfisk och jag kan inte bärga mig tills jag får se vad 2019 har att erbjuda!"

__________________________

Magnus Larsson

___________________________

Gary Benney

__________________________

Mikael Rylander

"Har fiskat karp sedan början av 90-talet och fått fisk upp till strax över 17kg"

__________________________

Joacim Bertilsson

"Från början fostrad i tävlingsfisket genom min far, pimpel och mete. Senare blev specimenfisket något som låg mig varmt om hjärtat. Har fiskat karp i knappt 10 år och detta fiske är något som tar mest tid just nu. För mig är karpfisket mycket mer än bara stora fiskar. Jag trivs bäst långt ut i naturen tillsammans med någon likasinnad med samma sjuka humor som jag själv. Avkoppling, nån öl, nått på grillen, dimman som lättar i gryningen och att se karp rulla är ren njutning för mig. Försöker även komma iväg utomlands varannat år för lite karpfiske i nån känd pöl."

__________________________

Robert Österlund

"Testat på det mesta inom fiske men kör numera enbart efter karpen då jag tycker att detta fiske är det som är det mest spännande och tilltalar mig. Startade upp Bjursjön 2007 så där läggs mycket av passen nuförtiden."

__________________________

Avdo Begovic

"Avdo var namnet och testade karpfiske för 17 år sedan och blev fast, har sedan dess släppt allt annat fiske och numera fiskar bara karp när jag har tid. Älskar allt med karpfiske och livet omkring, träffa nya människor, vara i naturen och som jag sa allt som har med karpfiske att göra. Oftast är jag i Stora Karsgöl som är mitt favorit ställe. Fiskat karp i Spanien, Bulgarien, Polen, Danmark och Sverige såklart."

__________________________

Palle Sköldblom

"Jag är en metare in i själen beroende av adrenalinkicken när larmet tjuter men älskar också kaffet och fågelkvittret i gryningen. Inget går upp emot lugnet och harmonin jag hittar vid en vacker skogssjö eller å. Jag har metat karp några år nu och varit med och skapat några karpvatten på vägen. Jag är med och tävlar för att jag gillar initiativet till karpcupen som Max tagit. Det är kul att det finns någonting som vi karpmetare kan samlas kring och som kan tända en glöd i nya karpmetare."

__________________________

Birger Holmqvist

__________________________

Rikard Bengtsson

__________________________

Albin Eliasson

__________________________

Max Lösche

"Jag har fiskat karp sedan 2011 och gillar detta fiske, då det ger lite omväxling och variation bredvid mitt specimenfiske. Mitt nuvarande PB ligger på 11,42kg och i år är planen att testa några nya heta karpvatten i Småland. Jag är också tävlingsledaren för Svenska Karp Cupen."

__________________________

Tom Höggren

"Blev karpfrälst för ca 5år sedan då en jobbarkompis introducerade mig för detta fiske. Efter det har det inte funnits mycket utrymme för annat fiske."

Erik Petersson

__________________________

Emil Bertzell

"Har metat nu i ca 3 år( Förr va det bara gädda som gällde) men nu har jag övergått mer och mer till mete för jag gillar adrenalinet som uppstår när larmen tjuter. Fick följa med ut som ganska lite med min Kusin ( Palle Sköldblom) och fiska lite karp precis i början när karparna va ganska små i Karsgöl. Då va jag den första som fick fisken Emil i Karsgöl som är en av dom lite mera kända fiskarna som går i Sjön."

__________________________

Kristoffer Paremyr

"Fisket började runt -87 med att dra mina första borrar, körde lite meteserier under -90 talet. Men först 2012 fastnade jag för karpfisket som nu tar upp nästan 100% av mitt fiske. 37år gammal och känner mig fortfarande ganska ny inom karpandet, kanske det som är så charmigt med karpfisket! Har i dagsläget ett personbästa på 16400gram från Ballasjön."

__________________________

Simon Österholm

"Tjenare! Mitt namn är simon 17 år o bor i en by utanför Oskarshamn, har alltid tyckt om fiske men för ca 2 år sen gick jag över till karpfiske. Har fått lite karp men inget stor, jag deltog även på wccj för 2år sen. Har haft ett litet avbrott med karpfisket men tänkte köra stenhårt i år o försöka få en fin till cupen."

__________________________

Christoffer Jansson

"Tja, jag heter Christoffer och är 16 år och kommer från kil i Värmland.Jag studerar sportfiske på Forshagaakademin och fiskar efter det mesta med de flesta metoder men favoriten är mete.Karpfiske är något som jag började med seriöst förra sommaren men har kört lite ströpass under tidigare år. Har varken fångat många eller stora men hoppas kunna ändra på det iår. Jag är även medlem i VKF (Värmlands karpförening). Så detta år hoppas jag kunna bli bättre på karpfiske och få in lite hyggliga fiskar till cupen."

____________________________

Jonathan Kling Bento

"Fiskar allt egentligen, utom flugfiske! Men karpandet började lite smått 2011 och har bara ökat sedan dess. Mest härjat runt västkusten men hoppas man kan testa lite nya roliga vatten i år. Svenska pb:t ligger på 17.25 kg och fuskperset är på 21.06 kg. Peace!"

__________________________
Created By
Max Lösche
Appreciate

Credits:

Created with an image by Alexas_Fotos - "carp fish water"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.