Loading

Meandert(h)aal 16 april 2021

Bezetting groepen.

Vorige week heb ik op deze plaats al aangegeven dat er de afgelopen periode door omstandigheden enkele leerkrachten afwezig zijn geweest en nog afwezig zijn. Dankzij de welwillendheid en flexibiliteit van de teamleden is het steeds gelukt de groepen te bemensen. We merken wel dat het moment in zicht komt waarop dit misschien niet gaat lukken en er geen leerkracht voor een groep beschikbaar is. Oplossingen met invallers vanuit de regio en eigen omgeving zijn er ook niet. Er zijn op dit moment nauwelijks invallers beschikbaar.

Koningsspelen.

Volgende week vrijdag 23 april is het de dag van de Koningsspelen. Een feestelijke en sportieve dag voor alle kinderen in ons land. Ook op de Meander is een sportief programma bedacht voor de verschillende groepen. Stagiaire Daan heeft als examenopdracht voor zijn opleiding een prachtig spellencircuit bedacht voor op het plein. De groepen volgen gescheiden van elkaar en volgens een bepaald tijdschema de route langs de spelletjes. Het wordt een oranje gekleurde dag vol sportieve uitdagingen.

Om de dag extra feestelijk te maken, verzoeken wij de leerlingen om verkleed in de prachtigste rood wit blauwe en oranje creaties op school te komen. De kleding moet de kinderen niet beperken in hun bewegingsvrijheid.

We kijken niet naar wat we niet kunnen, maar naar wat wel mogelijk is en maken er een onvergetelijke dag van.

Zelftesten in het onderwijs.

Scholen in het primair onderwijs kunnen binnenkort gebruikmaken van zelftesten. De zelftest is een test om snel te zien of een medewerker besmet is met het coronavirus. Zo kan een (grotere) uitbraak van het coronavirus op school worden voorkomen of beperkt.

Het gebruik van de zelftest komt naast (en dus niet in plaats van) alle maatregelen die al gelden op school, zoals: handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes.

Alle medewerkers van scholen uit het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs kunnen zichzelf preventief testen op het coronavirus. Dit geldt ook voor alle medewerkers van de kinderopvang, als deze opvang in hetzelfde gebouw als de school plaatsvindt. Door regelmatig (twee keer per week) preventief te testen, kan een besmetting vroegtijdig worden opgespoord en een mogelijk grotere uitbraak worden voorkomen.

Vanaf volgende week worden de zelftesten uitgeleverd. Ook bij ons op school gaan we hier op vrijwillige basis gebruik van maken. De medewerkers van de BSO, die maandag weer begint, maken ook gebruik van zelftesten. Hopelijk draagt gebruik van deze testen ertoe bij dat we gevrijwaard blijven van een uitbraak op school.

Kind op maandag.

Thema van de week : Steen voor steen.

Nehemia 2: 11- 20, Nehemia 3 en 4, en 8: 1-12

Steen voor steen wordt gebouwd aan de tempel, de stadsmuur en de poorten. Andere volken proberen de Israëlieten tegen te werken, maar ze gaan toch door – net zo lang tot hun stad af is. Dan vieren ze feest voor de Heer. Ze lezen uit de wet van Mozes, over hoe God zijn volk altijd opnieuw bevrijdt

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer.

Afgelopen week in het nieuws !!!

Je kent het vast wel: drukte bij de basisschool als de kinderen gebracht en opgehaald worden. Overal kinderen, ouders, fietsers en automobilisten. Hoe fijn zou het zijn als het overzichtelijker, rustiger én veiliger voor de kinderen wordt. Daarom roepen wij ouders en kinderen op: kom lopend of op de fiets naar school. Zo wordt de schoolomgeving veiliger en doen kinderen belangrijke verkeerservaring op.

Korte agenda.

  • 20, 21 en 22 april Centrale Eindtoets - groep 8.
  • 21 april - GMR-vergadering.
  • 23 april - Koningsspelen op het plein. ( informatie volgt )
  • 27 april - Koningsdag. ( leerlingen zijn vrij)
  • 3 mei t/m 14 mei - Meivakantie.

Vanaf maandag 19 april t/m zondag 23 mei kan er door klanten van de COOP weer gespaard worden voor sport- en spelmateriaal voor onze school. Klanten ontvangen bij de kassa Doekoe-munten en kunnen deze munten doneren aan scholen in de buurt. Hoe meer Doekoe we als school binnen 'pingelen', hoe hoger het bedrag is dat gespaard wordt. Vorig jaar hebben we prachtig sport- en spelmateriaal ontvangen door de Doekoe-actie. Hopelijk lukt dat ook dit jaar weer.

Gefeliciteerd.

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van AdinaVoicu - "flowers white spring" • Unknown - "HD wallpaper: birthday, celebration, happy, holiday ..."