CAPS Periode 2 Marcel Koops, V4C

Inhoudsopgave

  • Inleiding
  • Cap 1: rondleiding Lawei
  • Cap 2: De Jeugd van Tegenwoordig: Watskeburt? (Musical)
  • Cap 3: Waterboys
Cap 1: rondleiding Lawei

Voor mijn eerste Cap ben ik via school naar de Lawei gegaan voor een rondleiding. Dit was aan het begin van de tweede periode. Ook al was ik al eerder in de Lawei geweest vond ik het toch heel interssant. Ik kreeg te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt en hoe het klaarmaken van een podium in zijn werking gaat. Er was ook een presentatie op het podium in de grote zaal, daar werd vertelt over de geschiedenis van decors. Ik vond dat erg interessant en leuk omdat wij op het podium zaten.

Door op het podium te staan kon ik zien wat er achter de gordijnen was. Er stonden allemaal decorstukken en daar waren mensen mee aan het werk. Toen ik naar boven keek vond ik het erg indrukwekkend. Ik zag allerlei stokken die daar helemaal boven hingen. Later werd verteld dat ze gebruikt werden om dingen of mensen omhoog/omlaag te bewegen.

Nadat we klaar waren bij de grote zaal liepen we langs de kleedkamers. Ik vond het best grappig om de kleedkamers te zien. Het is best raar om je voor te stellen dat de artiesten zich daar klaar maken voor hun optreden.

Na de kleedkamers kwamen we bij de kleinere zaal terecht. Hier was ik nog nooit eerder geweest. De rondleidster vertelde dat de hele "tribune" opgevouwen kan worden en dit vond ik indrukwekkend. Het was gaaf om boven de zaal te lopen. Na deze zaal liepen we langs een hele grote lift waar veel dingen in kunnen, zelfs auto's passen er in.

Cap 2:

Ik heb voor deze voorstelling gekozen omdat ik al een beetje bekend was met de jeugd van tegenwoordig en watskeburt. Ik heb namelijk al in de eerste periode een presentie over het nummer watskeburt van de jeugd van tegenwoordig gemaakt voor ckv. Dat was voor de workshop clips en plints.

Wat is het?

Watskeburt? is een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassen. Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn als poppen aanwezig op het podium en gaan samen met Manon op zoek naar hun vriend Bas Bron. Het muzikale brein van de rapformatie is ontvoerd door AuSchurk (Henk Poort) en zijn listige handlangers.

Wat vond ik er van?

Ik vond het grootste gedeelte grappig en leuk, maar soms vond ik het een beetje langdradig. De poppen waren grappig en leken heel erg op de rappers.

Ik vond het jammer dat de 'echte' groep er niet was.

Cap 3: Waterboys

Waar gaat het over?

Waterboys vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek. Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen.

Hoofdrollen in deze film van Robert Jan Westdijk (Zusje, Phileine zegt Sorry) worden vertolkt door Leopold Witte (Gooische Vrouwen, Ventoux, Dokter Deen), aanstormend talent Tim Linde en de Schotse actrices Helen Belbin en Julie McLellan. Met soundtrack en special appearance van de vermaarde band The Waterboys (The Whole of the Moon).

Waarom?

Ik heb deze film gekozen voor mijn derde cap omdat het mij een leuke film leek. Ook heb ik gekeken op IMDB en daar kreeg de film een 7,3.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het leuke en grappige film. Ik het begin leek het mij raar om naar de Lawei te gaan voor een film maar uiteindelijk beviel het mij zeer goed.

Trailer:

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.