Loading

Drive Norway 30 AUGUSTUS T/M 5 SEPTEMBER

Welkom

Terug in onze agenda van 2021 is de Drive Norway reis. Deze reis start vanaf Oslo en laat je de meest fantastische routes van het 'midden' gebied van Noorwegen zien. Een onvergetelijke reis door het land van de Vikingen, de fjorden en ongerepte natuur. Geniet van de prachtige uitzichten op de adembenemende berglandschappen, de ruige hoogvlakte, gletsjers en de imposante fjorden. Alle facetten van het veelzijdige Noorwegen komen aan bod tijdens deze reis. En dat in combinatie met de fantastische stuurmanswegen in dit land. Een combinatie waar wij van houden.

Dag 1

We verzamelen in de haven. We rijden via het Tyrifjord de drukte van de stad uit. De eerste dag gaat door de mooie bosrijke heuvelachtige landschappen. Een heerlijke dag om lekker in te sturen. We eindigen deze dag in Lillehammer via de prachtige Vingnes bridge. Dit kleine stadje is vooral bekend geworden door de Olympische winterspelen van 1994. In de avond zie je de verlichte skischansen vanuit het hotel. We hebben een diner in een uitstekend restaurant in dit gezellige plaatsje.

Rijdag 2

De dag start vanuit Lillehammer en de ochtend route gaat langs de prachtig woeste rivier de Sjoa. We gaan na de koffiestop door naar het Dovrefjell national park. Dit is voor de Noren een gebied waar ze in de vakanties naar toe trekken om te langlaufen en te wandelen. De route gaat langs de rivier de Rauma. We maken een uitstapje het bos in om een indrukwekkende waterval te bekijken. Maar de echte highlight van deze dag is de 'Gouden Driehoek' route.

We rijden de nationale route 63. Deze begint bij de Trollstigen. Je eerste aanblik van deze bergpas vergeet je nooit meer! Je komt aanrijden via het dal langs de pikzwarte steile bergwanden. Vervolgens ga je deze 24K bergpas op en bovenop te gaan genieten van het magnifieke uitzicht bij het onder architectuur gebouwde uitkijkpunt. We vervolgen de route langs een spectaculaire route door een volledig uitgestorven ruig gebied. We zetten de afdaling in via de geweldige adelaarsroute . Deze route geeft je uitzichten over de bergen, watervallen om uiteindelijk te eindigen bij het mooiste fjord van Noorwegen, het Geirangerfjord. Hier eindigt de route van dag 2 bij het Union hotel. Vanaf je kamer heb je een prachtig uitzicht over het fjord.

Gouden Driehoek

Dag 3

De dag start vanuit Geiranger. We gaan weer klimmen en komen aan bij het 'dak' van Noorwegen op het Dalsnibba uitkijkpunt. Hier heb je bij de Geiranger Skywalk een fantastisch uitzicht over het fjord, de bergtoppen en de gletsjers. De volgende nationale route die we rijden is de Strynefjellsvegen. Deze oude weg werd eind 19e eeuw aangelegd om het oosten met het westen te verbinden. Dit is een oogverblindende route die loopt langs turquoise bergmeren, woeste riviertjes met watervallen en de uitlopers van gletsjers. Na de lunch in het leuke plaatjes Lom gaan we de Nordschleife van Noorwegen rijden n.l. de route 55. Deze weg is sensationeel om te rijden, het is één grote achtbaan. En de uitzichten zijn hier ook weer onbeschrijfelijk mooi. Deze indrukwekkende dag eindigt in een erg knus houten Noors hotel aan het Sognefjord.

Dag 4

We rijden op dag 4 in de ochtend het laatste stuk van de Route 55. Onze volgende nationale route die we rijden is het prachtige Aurlandsfjellet. Deze weg begint als een klein weggetje slingerend door de groene landschappen. Maar gaat na enkele kilometers over in een buitenaards ruig landschap vol gletsjermeren, woeste rotspartijen, watervallen en soms metershoge sneeuwwallen langs de weg. Het stuurwerk is ook even uitdagend en je zult hier weinig tegenliggers treffen. Aan het einde van de route kom je aan bij het Aurlandsfjord waar een zeer bijzonder uitkijkpunt is gebouwd. De "Stegastein" is een soort ronde brug die 650 meter boven het fjord zweeft. Het is volledig gebouwd van larixhout en staal en geeft je een fantastisch uitzicht over het fjord.

Voor de lunch gaan we naar het Nærøfjord, het smalste fjord van Noorwegen dat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De afsluiter van deze dag gaat over de grootste hoogvlakte van Europa, de Hardangervidda. Deze vlakte is een restant uit de ijstijd en is vrijwel boomloos. Je krijgt hier een prachtig uitzicht over de Hardanger Jøkulem gletsjer. Aan deze route ligt ook de Vøringfossen, de hoogste waterval van Europa. Je hebt vanaf het spectaculaire uitkijkpunt een prachtig zicht op de 175 meter hoge waterval. De dag eindigt in Geilo. Dit is dé wintersportplaats voor de Noren.

Op de laatste rijdag van deze reis laten we de bergen achter ons en gaan weer terug de bossen in. We rijden door de provincies Buskerud en Telemark. Dit zijn de gebieden waar veel Noren een cabin hebben waar ze in de weekenden te vinden zijn. Er lopen heerlijke routes door deze bossen waar we de laatste dag nog prachtig kunnen sturen. Na de lunch in de oude industriestad Notodden gaan we terug naar Oslo.

Video Drive Norway

Van de Drive Norway reis is een mooie video gemaakt. Een mooie indruk over het land en de reis!

De reis naar Oslo

De reis is exclusief de overtocht naar Oslo. Dit kan via de Colorline cruise boot die vaart vanuit Kiel naar Oslo. https://www.colorline.nl Dit is een mooie luxe cruiseboot. Houd er rekening mee dat je een extra overnachting in Oslo krijgt met de terugreis.

Je kunt ook de overtocht maken via de DFDS. Deze boot vaart sinds dit jaar op deze lijn. Dit is een eenvoudige boot met weinig luxe. Maar prima geschikt voor een nachtvaart. https://www.dfds.com/en De boot vertrekt vanuit Frederikshavn in Denemarken.

En je kunt het aanrijden naar Oslo ook grotendeels via land doen. Je rijdt dan naar Puttgarden waar je de pont neemt naar Zweden. En dan via Zweden doorrijdt naar Oslo. In tijd zijn alle opties ongeveer gelijk.

We adviseren je graag wat je kunt doen en wat het grootste gedeelte van de groep doet. Dan is er een verzamelpunt af te spreken.

Created By
Anita Dekking
Appreciate