KAKARA TOUR IKINÄ + APINA 1.2. @Lutakko

Sakara Recordsin nuoremman polven kiinnitykset Ikinä sekä Apina lähtivät helmikuun alussa omalle kiertueelleen. Kiertue alkoi Jyväskylästä ja matkalla bändit kiersivät Suomea aina Helsingistä Ouluun saakka. Lutakon keikka järjestettiin baarin puolella ja tunnelma olikin yllättävän intiimi, vaikka mistään hempeilymusasta ei ole kyse.

Kakara Tourin kiertueaikataulu.

Noin vuosi sitten Sakaralle kiiinitetty Ikinä starttasi Kakara Tourin - ja asenteella. Vaikka yhtyeen keulilla on kaksi naislaulajaa, ei sointimaailma ole todellakaan mitään tyttöbändeilyä. Ikinältä on alkuvuodesta ilmestynyt heidän ensimmäinen levynsä, Samoista soluista, jota tytöt välipuheissa jaksoivat mainostaa. Eipä siinä, nykyinen levymyynti ei minkään bändin kohdalla päätä huimaa, joten pieni markkinointi on aina paikallaan.

Bändi mätti menemään alusta lähtien huolella ja vaikka kyseinen yhtye ei allekirjoittaneelle ollutkaan ennalta tuttu, tuli fiilis että tätähän voisi kuunnella vähän enemmänkin. Jos suomenkielinen rock uppoaa, kannattaa siis tutustua.

Illan pääesiintyjänä paikalla esiintyneen Apinan debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2015 ja jatkoa saatiin odottaa kuluvan vuoden tammikuuhun saakka. Toinen albumi, Iiris, oli siis tullut ulos painosta juuri sopivasti ennen kierteen aloitusta. Apinan uudelta levyltä löytyy mm. yhteisbiisi Palefacen kanssa. Suurimmalle osalle yleisöä oli kuitenkin ensimmäisen levyn Kohu-biisi silti se tutuin.

Mitään massiivista pomppimista ei Lutakon keskiviikkoillassa nähty. Ehkä se antaa odotuttaa itseään Apinan tuleville headliner-kiertueille.

Isoa ja vahvaa fanipohjaa ei Suomessa saavutetta ilman kovaa työtä ja kiertämistä. Ehkä Apina ja Ikinä nähdään kymmenen-viidentoista vuoden päästä Sakara Tourin pääesiintyjinä Mokoman ja Stam1nan katsellessa kiikkustuolista nuorempien temmeltämistä.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.