Loading

De Schoolweetjes Nummer 10 || 23 oktober 2020

Fotowedstrijd

Alle deelnemers aan onze fotowedstrijd willen we hartelijke bedanken voor hun inzendingen. Deze Schoolweetjes openen we met de foto van de winnaar. Isabeau Verdriet zond deze mooie foto van de hond in het bos in.

Er waren veel meer inzendingen. Een klein aantal hebben we samengevat in deze collage.

We hebben alle foto's bij elkaar gezet in ons fotoboek op onze website. Het is mooi om te zien dat de inzenders heel goed hebben geprobeerd om de herfst in een mooie foto vast te leggen. Dank jullie wel, we hopen dat jullie met veel plezier hebben meegedaan.

Voorleeswedstrijd

Veel meer foto's van de voorleeswedstrijd staan in ons fotoboek. Dit album is te vinden op onze website.

Op de vrijdagmiddag voor de herfstvakantie hielden we de voorleeswedstrijd. Uit de groepen 5 tot en met 8 waren er telkens twee deelnemers. Het was een spannende middag en de jury die onder leiding van Jolande Broens van de ZinIn bibliotheek stond, had het er moeilijk mee. De winnaar uit de groepen 5 en 6 is Saar en de winnaar uit de groepen 7 en 8 is Maud. Zij gaat onze school vertegenwoordigen bij het Hellendoorns kampioenschap. Alle deelnemers bedankt voor jullie deelnamen. Beide winnaars van harte gefeliciteerd met de overwinning en wij willen de jury graag bedanken voor hun werk op deze vrijdagmiddag.

We steunen de minima

Dat was een zeer aangename verrassing toen we nietsvermoedend controleerden of er wellicht al geld was gestort via de link die we in het vorige nummer van De Schoolweetjes hadden opgenomen. Maar liefst 665 euro was er al op de eerste dag gestort. Ongelooflijk, dat is meer dan ons streefbedrag. Kennelijk spreekt dit goede doel erg aan. Samen met de Raad van Kerken Hellendoorn/ Nijverdal willen wij de minima een steuntje geven tijden de kerstdagen. Wilt u dit doel ook steunen en er nog meer over lezen, klik dan op onderstaande knop. Inmiddels zijn we de 900 euro gepasseerd. Fantastisch!!

De vrijdag voor de vakantie hebben de leerlingen een bedrag van € 32,15 meegenomen. Ook dit bedrag gaat naar bovenstaand doel.

Afgelast

Door de herziene maatregelen rondom het coronavirus, die 14 oktober zijn bepaald, is het helaas niet mogelijk dat de voorstelling De Operapiraat op 27 oktober gespeeld wordt voor de groepen 1 en 2. De komende tijd zal worden overlegd of de voorstelling alsnog verplaatst kan worden naar een andere datum in dit schooljaar.

Nog meer geannuleerde activiteiten

Op donderdag 29 oktober stond er een buitendag gepland voor groep 5. De hele dag bezig met het thema 'NatuurWijs', een bosuitje. Landelijk is door Staatsbosbeheer besloten om alle excursies en activiteiten voorlopig te annuleren, dus ook deze buitendag voor groep 5 gaat helaas niet door.

Ook stond er voor dezelfde dag een inloopmiddag gepland van 16.00 tot 17.00 uur. U begrijpt dat ook deze middag niet door zal gaan.

Kind op maandag

Wat geloof jij? Twaalf verkenners worden eropuit gestuurd om in het beloofde land te gaan kijken. Ze komen terug met verhalen over een prachtig land, maar ook over de grote en sterke mensen die daar al wonen. De meeste verkenners zeggen dat het onmogelijk zal zijn om in dat land te gaan wonen, maar Kaleb en Jozua geloven dat de Eeuwige daarvoor zal zorgen. Wie moeten de Israëlieten geloven? Er wordt gelezen uit Numeri 13: 1-33 en 14: 1-9. 

En de kleuters horen 2 verhalen over Jozef. 'Jozef gaat naar Egypte 'en 'Jozef in de gevangenis'.

Tegeltjeswijsheid

Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren.

Loesje wil degenen die piekeren de weg wijzen.

Stay safe

Dagelijks stijgt het aantal mensen die positief getest wordt op Corona. Je zou er moedeloos van worden en je zorgen maken. Wij hopen dat de aanhoudende geruchten over een aanstaande lockdown niet uitkomen. We hebben alle teamleden aan boord, niemand is ziek en we hopen dat we dit volhouden. Het is jammer dat veel activiteiten niet kunnen doorgaan maar als dat helpt om gezond te blijven dan hebben we het er graag voor over. "Stay safe" zeggen we in het Engels. Have a safe weekend. Hartelijke groeten, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Isabeau Verdriet: Hond in het herfstbos. Prinses Marijkeschool