Loading

De Schoolweetjes Nummer 37 || 4 juni 2021

De Prinses Marijkeschool gaat verder (zonder meester Henk)

Wat was het een geweldige dag, afgelopen vrijdag. Iedereen, maar vooral Henk en Wilma hebben enorm genoten van het geweldige afscheid. Henk heeft gevraagd of we onderstaand bericht een plekje willen geven in de Schoolweetjes en dat doen we natuurlijk graag. En toen was het weer gewoon maandag... Ja, dat is best even wennen. Het portret van Churchill en het mooie kleurrijke schilderij met de kinderen zijn verdwenen uit de personeelskamer. Meester Henk en Wilma zijn aan het genieten op Ameland en wij gaan verder zonder meester Henk. Maar meester Henk heeft een zeer ervaren team achtergelaten en we zijn heel blij dat meester Floris tot de zomervakantie de honneurs wil waarnemen en de dagelijkse leiding op zich wil nemen, totdat onze nieuwe directeur Marieke Naberman begin volgend schooljaar start op de Prinses Marijkeschool.

Een hele lange vakantie...

Meester Henk heeft straks samen met Wilma een hele lange vakantie, waarbij niks moet en niksen mag. Voor veel jonge kinderen is het pensioen maar lastig te begrijpen, daarom wordt het wel eens zo uitgelegd. We hebben dankzij de erg mooie foto's van Annemiek Völkers, nog een korte terugblik op deze mooie dag en onvergetelijke dag.

Bericht van meester Henk:

Beste leerlingen, collega's, ouderraad en ouders/ verzorgers.

Sprakeloos ben ik na zo'n geweldig afscheid. Vrijdag zoveel liefde en waardering ontvangen en ervaren. Een tour van 2,5 uur in een riksja door de wijk Noetsele gemaakt met team en ouderraad in het gevolg. De wijk Noetsele die vol hing met vlaggen en paraplu’s in het kader van "Aju paraplu". Het leek wel Koningsdag. Niet te geloven. Ik ben er stil van. Op school zulke mooie momenten met de groepen gehad. Ontroerend.

Het is onmogelijk om zo'n dag te beschrijven. Van het door de school georganiseerde ontbijt van onze eigen bakker met ons gezin. In een elektrische Fiat 500 cabrio naar school rijden met de dochters, schoonzonen en kleinzoon in de auto's daarachter. Een erehaag op de Noetselerbergweg van leerlingen en collega's. Het plein was zo prachtig versierd met paraplu's en spandoeken met zulke lieve teksten erop. Een clown, een luchtkussen in de vorm van een stormbaan. Annemieke die maar foto's bleef maken en Floris die heel veel op film vastlegde. Een ijsje voor alle kinderen en volwassenen. Dan de groepen die voor ons iets moois bedacht hadden. Ik had al wel iets gemerkt dat men ergens mee bezig was, gesprekken vielen soms stil als je ergens binnenkwam, maar iedereen had het zo goed geheim gehouden dat we echt niet wisten wat ons te wachten stond.

De optredens waren zo mooi. Een van onze dochters sprak de woorden: "Als jij je een beetje depressief voelt", dan is een dag met de kinderen het beste medicijn wat je kunt krijgen. Het was dan ook een blije dag. Maar ook met tranen, want och wat werd ik geroerd door de kleine dingen in wat men voor ons deed. Crystal, een nieuwe leerlinge op school, komende uit Zuid-Afrika die in zo'n goed Nederlands een stukje voorlas en dan zie je die groep 5 daar omheen staan. En dat je dan merkt dat ze helemaal opgenomen is in die groep. Dat is waar het omgaat: Oog voor elkaar. Of het hoornconcert op straat door Louise waarbij het muisstil was. Zomaar een paar voorbeelden. De opdrachten om mijn oud-collega Ellen te onthullen waren ook zo leuk bedacht. Mijn laatste kerstfeest op Marijkeschool in mei. Hoe bedenk je het? De mensen die ik in het voorbijgaan sprak of kon toezwaaien. Bedankt voor de mooie cadeaus die ik ontving. Het is onmogelijk om u en jullie hier persoonlijk voor te bedanken. Binnenkort hoop ik dat we bekend kunnen maken hoeveel geld er wordt overgemaakt naar het Lilianefonds en de Cliniclowns.

Na afloop samen op het plein in de namiddagzon. Het voelde als vanouds. Ik weet wel zeker dat iedereen een mooie dag heeft gehad. De afscheidscommissie, de collega's, Annemieke, de ouderraad en alle kinderen en ouders die hier zoveel tijd en energie in hebben gestoken wil ik ontzettend bedanken voor hun inzet om Wilma, mij, Frederike, Peter, Elise, Jasper en Boris een fantastische afscheidsdag te bezorgen. Jullie komt alle waardering toe. Grote klasse. Wat een dag, eentje om in te lijsten en nooit te vergeten.

Mijn hartelijke groeten en complimenten. Alle goeds wensen we jullie toe.

Henk Groot Wassink.

Schoolkalender, bent u onze nieuwe sponsor?

Al jaren maken we elk jaar een hele mooie, uitgebreide schoolkalender voor alle gezinnen en teamleden van de Prinses Marijkeschool. Deze kalender wordt ook gedeeld met diverse externen en meegegeven aan nieuwe ouders die hun kinderen op de Prinses Marijkeschool willen aanmelden. In de kalender vindt u de planning en alle relevante informatie voor het hele schooljaar. Voor alle ouders is de kalender gratis! Dit kan dankzij de sponsors die, soms al jaren, tegen betaling één of meerdere advertentie(s) in onze schoolkalender plaatsen en daarmee hun onderneming onder de aandacht van de ouders brengen. De sponsors zijn vaak ondernemers met kinderen bij ons op school of ondernemers die ons een warm hart toedragen. Natuurlijk zijn er af en toe ook sponsors die stoppen, vaak omdat hun kinderen van school af gaan, of omdat ze een ander doel willen sponsoren. Daarom zijn wij ieder jaar op zoek naar nieuwe sponsoren, zodat we ook komend schooljaar de kalender weer gratis kunnen uitdelen aan onze ouders. Bent u ondernemer, of kent u ondernemers die ons zouden willen sponsoren, kunt u contact opnemen met meester Floris voor meer informatie. (Mail f.fransen@marijke-ikt.nl of 0548-615312).

Kind op maandag

Wie had dat gedacht?

Petrus maakt de zieke Eneas beter en wekt Tabita op uit de dood. Later wordt hij gevangen genomen, maar in de nacht wordt hij bevrijd door de een engel. Er wordt gelezen uit Handelingen 9: 32-43 en 12: 1-19. De kleuters horen de verhalen 'De geboorte van Samuel' en 'God roept Samuel'.

Zending

Vorige week is er i.v.m. de afscheidseditie van meester Henk geen vermelding van het zendingsgeld van de week daarvoor geweest. Het bedrag dat op de 21e mei is meegenomen door de kinderen is € 20,15. Alle gevers hartelijk dank! De komende 4 weken sparen we door voor ons Plan-kindje.

Activiteiten die niet door gaan

Voor de komende week stonden er buitendagen, schoolreisjes en kunstuitleen gepland. Jammer dat het nog steeds niet door kan gaan. We hopen dat we in het nieuwe schooljaar weer met uw kinderen op pad kunnen.

Deze week stond ook de avond4daagse op de planning, wat hadden we anders geweldig weer gehad. Misschien is het een leuk idee om komende week zelf een leuke route met de kinderen te lopen. Via de website van de Avond4daagse kunt u zich hiervoor ook inschrijven. We zouden het leuk vinden om wat foto's van uw wandeling(en) te ontvangen.Wij wensen u in ieder geval alvast heel veel plezier!

EK-voetbal 2021

Een jaar na de geplande datum start volgende week het Europees Kampioenschap voetbal. Het toernooi zou afgelopen jaar van 12 juni tot 12 juli plaatsvinden, maar vanwege de Coronapandemie is het toernooi uitgesteld naar 2021. Van 11 juni tot 11 juli voetballen de 24 geplaatste nationale teams wedstrijden in diverse landen in Europa. Dit maakt dit Europees Kampioenschap vrij uniek. Het Nederlands elftal speelt de groepswedstrijden in Nederland (Johan Cruijff Arena in Amsterdam). Hoewel de voorbereidende wedstrijden tot nu toe niet overtuigend zijn, hopen we natuurlijk dat Oranje ver komt in het toernooi. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om na 1988 opnieuw de beker (de Henri Delaunay-cup) omhoog te houden. We hebben een speciale Prinses Marijkeschool EK-poule opgericht om te kijken wie de meeste 'kennis' heeft van voetbal en de meeste uitslagen goed weet te voorspellen. Geniet van de hopelijk mooie voetbalavonden en let op 13 juni extra goed op voor- en tijdens de aftrap...Wie weet spot u een bekende...

Hieronder vindt u de link naar de EK-poule

Tegeltjeswijsheid

Johan Cruijff is de beste voetballer die Nederland gekend heeft en wordt wereldwijd gezien als een van de beste voetballers aller tijden. Naast zijn bijzondere talent met voetbal, had Johan Cruijff ook een andere gave. Hij wist regelmatig met eenvoudige oneliners een wedstrijd te analyseren. De komende week zullen we tijdens het EK-voetbal enkele van zijn oneliners meenemen in de Schoolweetjes.

" Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen! "

Tot slot

Na lang wachten kunnen we sinds vorige week vrijdag weer genieten van het mooie weer. We merken dat de recent geplaatste zonwering echt goed werkt en het zonlicht en de warmte niet de kans krijgt om binnen te dringen. 's Ochtends wordt er al vroeg flink geventileerd om de lokalen koel te houden. Geniet komend weekend ook thuis van het mooie weer en van elkaar. Met vriendelijke groet, het team van de Prinses Marijkeschool.

Credits:

Created with an image by Alexas_Fotos - "frogs farewell bike"