Loading

Dankzij een innovatief Csign SkillPark helpen we uw vereniging aan;

 • Minder trainingsbelasting op uw huidige velden.
 • Een investering in de kwaliteit van techniektraining voor uw jeugd.
 • Specifieke uitdagende oefeningen gebaseerd op de nieuwste hockeytechnieken.
 • Te vertalen naar patronen om volledige trainingen op af te werken.
 • Een prachtig uithangbord voor uw vereniging in uw clubkleuren.
 • En dat alles ondersteund met een door ons geschreven activatieplan.

CSIGN SPORTS HOCKEYPARKEN

De hockeysport wordt steeds technischer en sneller. 3D technieken, lifttechnieken, sleeptechnieken en een grote hoeveelheid aan passeerbewegingen moeten tegenwoordig onderdeel zijn van de 'skill-set' van de ambitieuze hockeyer. Die skills vragen om oefening, vragen tijd en gespecialiseerde training. Om dit te faciliteren hebben we verschillende SkillParken ontwikkeld.

SKILLS PARK

Csign Sports heeft een hockeymat ontwikkeld met 3D obstakels om je stickhandeling, -snelheid en vaardigheid in kleine ruimte te trainen. Deze trainingstool bieden we hockeyclubs aan in de vorm van Skillparken. De beschikbare ruimte en het beschikbare budget zijn leidend in de realisatie van een Csign Sports Skill park op maat.

Indien gewenst kunnen de parken worden uitgevoerd in clubkleuren

PRIMEUR

Hockey Club Oranje-Rood had de primeur van het eerste skillpark ter wereld. Het ambitieuze maar ook het spelende kind vindt hier zijn weg tussen de vele verschillende Skilltrainers en mogelijke patronen van trainingsvormen.

WAT KUN JE LEREN?

De Skills Parken worden uitgerust met diverse varianten skilltrainers met verschillende lift/wave, dummy & drag technieken als basis. De oefeningen zijn in samenwerking met voormalig International Robert v/d Horst tot stand gekomen. Er kunnen diverse parcours en estafettes worden gelopen maar ook de uitvoering van een moeilijke technische skill kan volledig uitgediept worden. Een grote pré voor de jeugd!

REALISATIE

Even als diverse verschillende veldconcepten die worden aangeboden wordt het Csign Sports Skills Park exclusief gebouwd Installaties kunnen vanaf 91m2 aangelegd worden.

We werken met ondergrond voorzien van een gedegen drainage systeem en lava laag. Deze duurzame constructie wordt ook gebruikt bij internationale top hockeyvelden.

De innovatieve Skilltrainers met 3D techniek worden volgens een speciaal voorgeschreven patroon geïncorporeerd tussen hoogwaardig hockey kunstgras in clubkleuren

Csign Sports combineerd uitstekende service met de focus op innovatie. We houden voortdurend rekening met de nieuwste trends en technischeontwikkelingen.

CsignSports Skillparken omvatten :

 • Diverse 3D Skilltrainers met verschillende poolhoogtes
 • Een off-line uitleg van oefeningen via de boarding
 • Video voorbeelden van de oefeningen
 • Een activatieplan

OPTIES

 • optie A [set-up 8 Skilltrainers] zie tekening
 • optie B [setup 12 Skilltrainers] zie tekening
 • optie C [setup 16 Skilltrainers] zie tekening
 • optie D [setup multifunctionele veld 10 skilltrainers]
 • optie E [set up multifuntioneel veld 16 skilltrainers]
 • optie X [custom made setup]
Skillpark formaten
 • Een render van het skillpark in clubkleuren.
 • Sub-base panelen voor een optimale schokabsorbtie, drainage en vlakke ondergrond.
 • Kunstgras op maat [per rol van 4 m breedte]: minimale lengte is 8m, maximale lengte is 30m. Beschikbaar in groen, blauw, rood, geel, zwart en wit. Skilltrainers worden geïntegreerd met 1m run-off.
 • Belijning en clublogo: beschikbaar in groen, blauw, rood, geel, zwart en wit
 • 3D Skilltrainers van 2x2m in clubkleuren.
 • Zwart dubbel staal high-end hekwerk.
 • Boarding [2440 x 600 x 6 mm] inclusief uitleg van alle oefeningen.

Levering: ± 4-8 weken na ontvangst van de orderbevestiging

DOELGROEP

Het skillpark is interessant voor de gehele vereniging! De focus zal liggen op kinderen in de leeftijd van 5-6 jaar tm 12-14 jaar als learning- traject om te incorporeren in trainingen met als doel de Stickhandeling, snelheid en creativiteit te verbeteren. Maar ook de minder geoefende trimhockeyer kan het skillpark gebruiken om de stickhandeling te verbeteren. Daarnaast kan er ook zonder stick, conditie- of coördinatietraining gedaan worden. Voor de benjamins is het spelenderwijs leren belangrijk. Impliciet leren, dus naar eigen inzicht en creativiteit ontdekken. De kleurtjes van het park zullen een aantrekkende werking hebben . Ook zullen kids in hun vrije tijd met veel plezier gebruik maken van het park wat extra trainingsuren [en betere hockeyers] oplevert. Het skillpark staat garant voor hockeyplezier, verbetering van de motoriek* én techniek. Daarnaast biedt het de clubs ook extra veld-/trainingscapaciteit. Zo kan een deel van de training afgewerkt worden op het skillpark waarmee op de hoofdvelden ruimte wordt gecreëerd.

*Motoriek

Diverse onderzoeken beschrijven de slechte motoriek van de jeugd op dit moment. Door vroeg te leren wenden, keren, zig-zaggen, springen, estafettes doen etc leren kinderen op diverse manieren te bewegen. Het skillpark heeft al deze disciplines in zich. Dit kan zowel met als zonder stick uitgevoerd worden.

ACTIVATIE

De activatie van het park is tweëerlei. Dit ligt voor een deel bij de vereniging. Die zal zijn/haar trainers bewust moeten maken cq. moeten stimuleren tot het gebruik van het skillpark. Dit kan door een instructie-avond voor de trainers, door het [tijdtechnisch] inplannen van delen van trainingen op het skillpark en door de benjamins op het skillpark te laten trainen.

Bij deze groep is ren- en spel activatie belangrijk en kan spelenderwijs een begin worden gemaakt met de eerste technische hockeymeters. Csignsports zal de vereniging ‘voeden’ met oefenstof die door de trainers gebruikt kan worden. Dit zijn uitgeschreven looprichtingen op geselecteerde skilltrainers. Daarnaast worden de oefeningen nogmaals stap voor stap uitgelegd d.m.v videobeelden. Ook zullen er middels een app [Kicks n Sticks] ‘challenges’ worden uitgeschreven voor de jeugd.

Bij aanschaf van het skillpark zal er na realisatie een activatie programma worden aangeboden, waarbij de trainers een train de trainer-sessie krijgen over het gebruik en de mogelijkheden op het skillpark.Deze activatie zal bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk.

Optioneel zijn er mogelijkheden om nog extra train de trainer bijeenkomsten te organiseren.

CSIGNSPORTS & KICKS n STICKS

De unieke samenwerking tussen Csign en Kicks N Sticks kan een enorme meerwaarde bieden voor uw vereniging. Samen kan er voor de vereniging een skillpark aangelegd worden met daaraan gekoppeld een digitale leeromgeving. Binnen deze digitale leeromgeving worden de Skills oefeningen met 3D animaties en video instructies aangeboden. Zowel trainers als kinderen/ ouders kunnen binnen het online platform [app] kijken om zelf aan de slag te gaan. Binnen het platform is het optioneel mogelijk om de reguliere leerlijnen van de vereniging te integreren, waardoor het gebruik van het skillpark structureel onderdeel van de jeugdopleiding van een vereniging wordt. De kinderen/ ouders krijgen een eigen paspoort in het platform, waarmee de ontwikkelingen en vooruitgang van het kind gevolgd kan worden. Elk kind zal op zijn eigen niveau uitgedaagd worden om zich te verbeteren.

Naast deze gezamenlijk propositie hebben zowel C-sign als Kicks 'N Sticks nog extra producten/ diensten, die voor uw vereniging/ ledeninteressant kunnen zijn.

BUSINESS LIDMAATSCHAP

Voor een vereniging is het realiseren van een skillpark of een Dragflickzone vaak een flinke investering. Het bij elkaar brengen van funding of sponsoring is daarom van cruciaal belang. Csign wil hier graag in meewerken door zelf deel te nemen aan uw business partner bij realisatie van het skillpark of de Dragflickzone. In een gezamenlijkheid denken we mee met het aanbrengen van extra sponsoren voor het gewenste skillpark.

DRAGFLICKZONE

De strafcorner is een belangrijk onderdeel in de hockeywereld. Het bepaalt zelf de kleur van de medaille op mondiaal niveau!! Csign heeft daarvoor een Dragflickzone ontwikkeld voor een goede en geeft verenigingen de mogelijkheid haar leden het specialisme van de dragflick te leren. Spelers leren via het stappenplan van de Dragflickzone een harde sleeppush te nemen. Een train de trainer model door Csign zorgt voor de juiste kennis voor de sleeppush. Het aanschaffen van een Dragflickzone biedt u als vereniging de mogelijkheid een sleeptraining te organiseren zonder uw veldbezetting te ontwrichten.

De dragflickzone kent meerdere varianten:

MOBIELE VARIANT: Dit is een losse mat die met een kar naar de gewenste cirkel kan worden vervoerd en uitgerold

DRAGFLICK KOOI: Dit is een vaste opstelling in de vorm van een afgeschermde kooi die speciaal voor het oefenen van de corner ingezet wordt

DUBBELE DRAGFLICK KOOI: Speciaal voor de wat grotere verenigingen kan een dubbele corner kooi uitkomst bieden om voldoende leden te kunnen laten trainen. 

Ties Willems | Sales Manager

T. +31 6 460 909 60 | E. ties@csignsports.com

Ivo Kovac | Sales Manager

T. +31 6 166 49 261 | E. ivo@csignsports.com

www.csignsports.com