Londen 2015-2016 Oud en nieuw in londen bij simone

We hebben het geluk dat Simone in Londen woont voor haar studie. We kunnen bij haar verblijven, hebben het gezellig met z'n viertjes en omdat ze in het centrum woont zijn we relatief snel bij alle bezienswaardigheden.

De jaarwisseling in Londen vieren is extra bijzonder. De stad is druk, feestelijk verlicht en er zijn allerlei speciale activiteiten.

China Town 's avonds laat

Wij waren in wat musea, op wandeling naar Primrose Hill, op wandeling langs de Theems, bij het grote vuurwerk dat bij de London Eye wordt gehouden (aan de andere kant, in het St. James Park), bij de London New Year's Day Parade, Covent Garden, The Seven Dials, en Shoreditch Market om maar wat te noemen. 's Avonds laat ook opnames gemaakt met statief en nieuwe (tweedehands) Canon EF 17-40mm f/4 L USM lens.

Graffity bij Shoreditch
Piccadily Circus
Wandeling aan de overkant van de Theems

Er was ook dit keer weer zoveel te zien en te doen. Sommige voornemens lukten niet, zoals het bezoek aan Sky Garden (op bovenstaande foto aan de overkant). Maar dat hebben we dan weer in het vooruitzicht bij een volgende visite aan Londen.

Nog meer foto's van onze wandeling aan de overkant van de Theems

Met Ine en Simone naar Covent Garden geweest. En daar natuurlijk ook een kopje koffie/chocomel gedronken en een optreden gevolgd.

London Eye en Big Ben bijna klaar voor het vuurwerk. Foto vanaf Waterloo Bridge
Ook vanaf Waterloo Bridge maar nu de andere kant op met rechts The Shard, midden Sky Garden en links St. Pauls Cathedral

We wilden ook naar Winterwonderland in Hyde Park. Een grote kermis. Net die avond was het regenachtig weer. Dat heeft z'n weerslag op het bezoek, maar daardoor kon ik weer wat rustiger fotograferen!

Winterwonderland

De eerste dag waren we naar Primrose Hill geweest, een wandeling door Regent Park naar het Noorden om daarna te genieten van een prachtig uitzicht over Londen. De heuvel is niet eens zo hoog (70 meter of zo), maar kijk dat uitzicht eens.

Regent Park zit ook vol eekhoorntjes. Hier leert er eentje aan Sjors hoe die rustig stil moet zitten en een handje geven.

Nog wat 'losse' foto's voorafgaand aan de serie met het vuurwerk

LONDON EYE FIREWORKS

Schitterend vuurwerk vanaf St. James Park

Sinds twee jaar moet je kaartjes kopen om aan de Theems bij het vuurwerk te kunnen zijn. Dit in verband met 'crowd control' en de veiligheid. Die kaartjes zijn al vroeg na de zomer uitverkocht. Het wordt aan mensen ontraden om zonder kaartjes de stad in te gaan. Die boodschap komt niet helemaal over aan al die tienduizenden mensen die juist naar Londen gaan om daar oud en nieuw te vieren. Het was enorm druk op straat en de plek die we bedacht hadden in St. James Park bleek gewoon nog toegankelijk (normaal zijn de parken 's avonds laat dicht). We hadden een prima zicht op de gebouwen van de Horse Guards en daarachter, recht voor ons, de London Eye. We hebben de bovenkant van het vuurwerk prima kunnen zien en later op internet TV de onderkant erbij.

En zo hebben wij dus Londen weer eens heel anders beleefd. Tot de volgende keer!

Created By
Frans Visser
Appreciate
© frans visser - www.fravis.nl

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.