Loading

De avonturen van beertje Colargol ......en Ronald

Hallo iedereen!

Leuk dat je mijn (aanstaande) avonturen wilt meebeleven in Scandinavië. De voorbereidingen voor het verblijf van 6 weken in het hoge noorden eind maart zijn in volle gang en de voorpret alleen al is leuk. De Volvo XC70 (beertje Colargol) heeft zijn onderhoud inmiddels gehad bij Volvo dealer Van der Schaaf: o.a. een nieuwe zwaardere accu en remblokken.

De montage van de sneeuwkettingen in sneeuwvrije omstandigheden eerst maar even geoefend en dit ging gemakkelijk. Misschien heb ik ze helemaal niet nodig maar neem ze toch maar mee. En dit geldt voor meer spullen. Behalve een duikbril heb ik bijna alles bijna me wat ik nodig kan hebben.

Auto is klaargemaakt voor het proefslapen. Isolatie voor de ramen is geplaatst zodat ‘s nachts de warmte binnen blijft en de ramen niet gaan bevriezen aan de binnenzijde. En ze zijn eenvoudig weer te verwijderen door de zuignappen.

Proefslapen in de auto tijdens een nacht met lichte vorst ging prima, het was bijna een 5-sterren hotel.

Solostove met hout is uitgeprobeerd voor o.a. het maken van heet water voor koffie/thee. En als (reserve) tweede warmtebron neem ik ook flessen Action Bio Ethanol met een Trangia brander mee. En als derde gaat nog een Campingaz pot en brander mee. Moet goed komen dus!

Nieuwe kamerindeling

De ingrediënten voor een Noors toerbrood. Het is compact, voedzaam en blijft wekenlang goed.

Baksel is gelukt en neem ik ook mee voor het geval de bakkers gaan staken.

4 maart 2018

............Tot zover de voorbereidingen van de reis. Vanaf de vertrekdag (26 maart a.s.) is het mijn bedoeling om je met dit fotoverslag zoveel mogelijk op de hoogte te houden van onze avonturen.........

Dag 2 (27 maart): Eerste volledige dag Noorwegen zit erop. Afgelopen nacht luxe en warm geslapen op de boot van Denemarken naar Noorwegen. Dus nu maar lekker in de auto bij min 20 de slaapkamer ingericht. Vandaag de Preikestolen in kleine 2 uren beklommen. Deze rotsformatie is een Noorse attractie die nog nooit had gezien. Was zeker de moeite waard. Wat een uitzicht en sommige stukken sneeuw waar ik tot mijn knieën inzakte.

Dag 3 (28 maart): Wakker geworden na een koude nacht (min 21 graden) maar prima gegaan. Elfstedentocht kan beginnen hier, ijs aan de binnenkant van de ramen.

Een groot wit sneeuwlandschap, dan valt de gevoelstemperatuur in Nederland van laatst nog wel mee. Ben nooit zo van de mutsen maar was blij dat ik er eentje bij me had.

Vanavond door de langste tunnel ter wereld gereden (25 km) nu weet ik ook wat tunnelvisie met je kan doen😉

Dag 4 (29 maart): vanochtend wakker geworden met buren naast me op de parking. Rond achten weer vertrokken verder noordwaarts. Bij het plaatsje Borgund gebruik kunnen maken van een openbare verwarmde badkamer! Dus weet fris en fruitig van start. Om half 11 een koffie-afspraak bij Marcel en zijn vrouw die ik via Facebook heb leren kennen. Daarna over de rv51, die toevallig net weet open is gegaan na een wintersluiting. Hieronder het beeldverslag.

Dag 5 (30 maart): zojuist (21:30 uur) met de laatste boot naar Vennesund gegaan. En bij de eerste weg na de boot direct linksaf de boesboes in en daar stond mijn slaapplek al “gereserveerd”. Het is volle maan en dat geeft extra licht, helaas geen noorderlicht volgens de voorspellingen dus kan gaan slapen . Maar voor het slapen nog wat beelden van de dag.

En voor de fietsers wordt gezorgd in Noorwegen, letterlijk vertaald: deel de weg.

Mocht je willen weten welke route ik inmiddels heb afgelegd, zie dan deze link via Polarsteps (wel even aanmelden of inloggen): https://www.polarsteps.com/RonaldFokkens

Dag 6 (31 maart): vanochtend 6 uur ging de natuurlijke wekker weer af. Helaas bleek de 12 volt in de auto het niet meer te doen. Overbelast door het opladen van teveel accu’s. Een nieuwe zekering erin en klaar is Kees. Zonder stroom immers geen weblog en foto’s. Vandaag was het dierendag: elanden en rendieren hadden zin in een fotoshoot. Verder nog een berg beklommen met een gat erin, scheelde weer wat meters omlopen maar gewoon er doorlopen. En onderweg weer veel sneeuw en ijs gezien. Wegen zijn nog steeds goed begaanbaar gelukkig. Dat kan straks in Lapland nog wel eens tegenvallen. Op moment zijn daar veel wegen afgesloten. Maar ze maken ze nu schoon voor Colargol.

Slaapplek en bij het wakker worden zag ik allemaal pootafdrukken van hoefdieren, denk rendieren of reeën.

Elanden waren zo hongerig dat ze zelfs de bebouwing naderden. De kleine eland gaat door z’n knieën om bij eten te kunnen komen. De avond ervoor stond een eland dicht langs de kant van de weg toen ik er langs reed. Er gebeuren op het moment veel ongelukken dus opletten.

Brug bij Sandnessjøen met op de achtergrond de bergen “de 7 zusters”

Dag 7 (1 april): vanochtend werd ik getrakteerd op wat verse sneeuw. Had deze keer gekozen voor een overnachting in een motel. Even kunnen douchen maar het slapen viel “tegen” want ik had last van de warmte. Kou went snel. Vandaag een dag met bijna alleen maar sneeuw(buien). Hierdoor een hele grijze dag maar fotografisch wel bijzonder. Ook de paashaas had mij niet vergeten en heb eieren genoeg gehad. Morgen om 13 uur vertekt mijn boot naar De Lofoten. Een bekende eilandengroep waar ik zeker een aantal dagen tot een week zal blijven.

Snowface challenge ook in Noorwegen bekend (had toch mijn bril maar even afgedaan).

De geografische poolcirkel overgestoken vandaag.

De Saltstraumen een van de grootste getijdentromen ter wereld met grote draaikolken tot gevolg. Prachtig om dit natuurgeweld te zien.

Ik en mijn grote broer.

Dag 8 (2 april): geslapen bij de haven waar de boot naar de Lofoten zak vertrekken. Omdat ik niet zeker wist of er veel reserveringen waren, ben ik de hele ochtend in de buurt gebleven van de boot. Gelukkig kon ik mee en arriveerden we om half 5 op de Lofoten. Zojuist foto’s gemaakt op het zandstrand bij Flakstad. Heb een paar keer wat Aziaten vriendelijk verzocht om niet steeds door mijn beeld te lopen en toen iedereen zijn plek wist kwam er weer een drone door de compositie vliegen. Lofoten wordt te druk....gelukkig hebben we de foto’s nog.

Dag 9 (3 april): vandaag een dag met weinig kilometers omdat op de Lofoten om bijna elke bocht wel een fotogeniek moment zich aandient. Begonnen op het strand waar ik gisteren ook was naar nu voor het Zandsculpturenfestijn. Door de stroming vh water ontstaan bijzondere vormen.

Had vandaag vaker naar beneden gericht en ook bij het water waren fraaie stillevens te zien.

Verdere vandaag inkopen gedaan. Alles was hier dicht vanaf vorige week woensdag ivm de Pasen. Dit wordt groots gevierd. Gelukkig kon ik prima een aantal dagen vooruit met mijn voorraad. Vanmiddag was het zowaar bijna 20 graden maar dit bleek gelukkig niet waar te zijn. Binnen 1 minuut was de temperatuur weer gedaald tot het vriespunt. De auto stond in de zon en uit de wind.

Lofoten staat ook bekend om zijn stokvis, dit wordt aan grote houten rekken opgehangen om te drogen. Deze vis is met onbekende reden aan zijn einde gekomen.

Dag 10 (4 april): gisteren naast een steen gestapt bij de zee en toen met de laarzen iets te veel water binnenboord gekregen. Hierdoor afgelopen nacht niet warm te krijgen voeten gehad en met min 10 lukte dat ook niet echt. Maar bij het vroege opstaan wel weer een moeie uitzicht en een pluk de dag moment met een volle maan. Helaas nog geen noorderlicht gezien.

Lofoten verlaten, vond het toch te druk met worden en zoek graag de rust op. Daarom noordwaarts richting Senja. Onderweg veel (Nederlandse?) militairen gezien in de omgeving van Narvik. Volgens mij oefenen ze daar met regelmaat. Deze brug overgereden bij Narvik.

Mede om mijn laarzen weer droog te krijgen, heb ik deze nacht een hytter betrokken met kachel en keukentje. Is wel even lekker.

En dit was de foto waar ik graag natte voeten voor wilde hebben, vooraan lijkt het op een oog.

Dag 11 (5 april): vandaag aangekomen op Senja, het grootste eiland voor de kust van Noorwegen. Een hele tegenstelling met de Lofoten: het weer is guur geworden met sneeuwbuien en veel minder toeristen. Hoe de bergketen Tungeneset op 1 dag er verschillend uit kan zien:

Had nog niet eerder gemeld wat ik zoal eet op een dag. Ontbijt is altijd volkorenbrood en Kefir en tussendoor meestal fruit en wortels en aan het einde vd dag (meestal voor de sunset) een warme maaltijd. Vandaag iets gemakkelijks. En bv. Paprika of sla als groente. Oh ja ik snoep ook nog wel iets. Paaseieren bv.

Het blijkt dat er ook veel gefietst wordt hier. Er zijn aparte verkeersborden waarop fietsafstanden worden weergeven en ook in tunnels van meer dan 3 kilometer worden fietsers toegelaten. Zonder aparte fietspaden lijkt me dit niet eenvoudig laat staan de uitlaatgassen die je binnenkrijgt.

Dag 12 (6 april): vanochtend om 6 uur wakker en half 7 vertrokken naar op dat moment nog onbekende bestemming. Het was weer prachtig licht van de eerste zonnestralen. Nog vegeten te melden maar gisteren had ik de auto vastgezet in de sneeuw. Iets te ruim de bocht genomen bij de slaapplek en zat muurvast. Gelukkig met hulp van een toevallig aanwezige trucker en 3 Zwitsers met een Volvo weer losgetrokken met sleepkabel. Hieronder de schade aan de sneeuw.

Onderweg weer de mooiste uitzichten gezien zoals deze:

Onderweg kwam ik langs de kant van de weg om de 50 meter deze paaltjes tegen. Had geen idee waar ze voor bedoeld zijn maar een Lapse mevrouw vertelde me dat ze een geluidsgolf geven die zorgt dat bv. rendieren de weg niet oversteken.

En als het toch over rendieren gaat, kom regelmatig nog kerstversieringen tegen maar deze was het grootst.

Even een inkijkje in mijn keuken. Twee branders voor het eerst, voor de rijst en de andere voor de Goulash. Was lekker slager vd Bijl Buitenpost😉.

En dit is voor vanavond het uitzicht uit mijn slaapkamer. Ze verwachten voor morgen weer verse sneeuw. Dus ben benieuwd of ik morgen nog wegkom, maar dan weten jullie ervan.

Dag 13 (7 april):Vanochtend lag er een dun laagje verse sneeuw maar viel best mee. Ontbijt verse koffie met brood en kefir. Weer een stukje noordelijker rijden. Onderweg waren de wegen eerst nog glad en vol sneeuw maar dit verdween snel nadat de strooiwagens waren geweest. Wel op een weg naar een gletsjer de sneeuwkettingen om moeten hebben.

De weg was na dik 30 kilometer doodlopend en daar was nog een redelijk grote plaats aan het einde vd wereld. Er stond een visfabriek volgens mij en opvallend veel Poolse auto’s.

Hieronder onder de sneeuw staan wat auto’s “geparkeerd”

Dit waren de plaatselijke tuinhuisjes. Ze werden o.a. gebruikt voor drogen vd vis

Dit is de Noorderlicht kerk van Alta. Reflecties van de Aurora zouden hierop bijzonder mooi worden gereflecteerd. Let op de ijsscculpturen van een o.a. een kat.

En dit wordt mijn slaaplocatie vanavond. Midden in het Lapse landschap.

Dag 14 (8 april): vandaag was het voor het eerst zonder kilometers rijden. Eerst ontbijt op bed gehad van mezelf en daarna wakker gemaakt door de sneeuwscooter club. Ze gingen ijsvissen 3 kwartier rijden hiervandaan.

In de buurt gewandeld en deze leegstaande Sami kerk bekeken. Leek erop dat deze zondag geen dienst was of de sneeuwploeg staakte. De ijsbloemen stonden op de ramen.

Boven in de bergen stonden mooie vakantiehuizen maar niet geschikt voor bewoning voorlopig. Althans niet voor mensen.

Verder was het een zonovergoten stranddag net als Nederland maar dan een graadje minder. Verbranden die je echter des te sneller net dat witte spul.

Dag 15 (9 april): om maar meteen met laatste vd dag te beginnen, zojuist het noorderlicht gezien was maar Kp3 maar ik had nooit eerder zo heftig gezien. Met het blote oog een explosie van licht: paars, groen en wit. Hieronder een foto vd achterkant van mijn camera.

Morgen zijn de voorspellingen nog beter, dus wordt weer laat opblijven. Verder vandaag naar de meest noordelijk gelegen stad ter wereld geweest: Hammerfest.

Op de berg hieronder allemaal hekken om te voorkomen dat lawines veel schade aanrichten.

Het mysterie van de visgraten lijkt opgelost te zijn. Vandaag weer veel aangetroffen met daarbij veel voetafdrukken als bewijs. Vogels lijken de lekkerbekken te zijn.

Ook vandaag voor het eerst in een colonne moeten rijden achter sneeuwschuivers aan omdat er gevaar was voor lawines. Al met al veel het gelukkig mee en kon ik zonder sneeuwkettingen naar boven. Vrachtauto’s moesten wel de kettingen om. Eindbestemming was de plaats Havøysund. Waar ik een airbnb adres had gevonden. Prachtplek!

Dag 16 (10 april): vandaag was een dag die 180 graden anders dan gisteren: harde wind en veel sneeuw. Kon helaas niet weg met de auto en weet nu hoe het is om een dag van de wereld te zijn afgesloten. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. De Aurora van gisteravond heeft gezorgd voor een korte nacht maar dat was het zeker waard.

Buiten zijn midden in een sneeuwstorm kan ook weer van mijn lijstje. Met skistokken en sneeuwschoenen is het gelukt.

Zie het verschil met de foto van gisteren:

Dit weekend zijn de wedstrijden van de plaatselijke FC afgelast en ook zwemmen zit er even niet in. En diepvrieskasten heb je hier niet nodig.

De vooruitzichten zijn zo slecht dat de route naar de Noordkaap voorlopig waarschijnlijk niet open gaat. Kijk morgen wel verder....wat een kreng dat weer😉

Dag 17 (11 april): vanochtend vroeg vertrokken voir weer een nieuw avontuur. Op de kruising van de weg naar de Noordkaap eerst contact opgenomen met mijn informante ter plaatse en kreeg een negatief reisadvies. Dit was ook mijn gedachte dus helaas maar niet teleurgesteld geen Noordkaap. De rit van vanochtend ging gedeeltelijk over een weg die gisteren nog was afgesloten. Ook nu was er soms door de harde wind en sneeuw nauwelijks zicht. Op een gegeven moment wordt alles je wit voor de ogen: sneeuwblind volgens mij. Met zonnebril op ging het al beter. Geen foto’s van deze barre rit en was toch alleen maar een witte voorstelling geweest.

Onderweg een tussenstop gedaan bij een aantal rotsformaties die eruit zien als trollen. Zoals vaker deze reis was ik het eerste bezoek voor deze trollen. Dat is het leuke van de sneeuw, je kunt goed zien of er eerder bezoek is geweest of niet. Hierdoor was er van een pad geen sprake en dan ploeter je door centimetersdiepe naar je date. Resultaat weer natte laarzen bij terugkomst en dus koude voeten. Maar het was de moeite waard.

En voor vandaag zit de dag er weer op helaas. Maar gelukkig is er nog een nachtleven en misschien wel weer met lady Aurora maar dan moeten er eerst nog wat wolken snel wegwezen. Aan de slaapplek ligt het in ieder geval niet. Uitzicht rondom en geen lichtvervuiling.

Oh ja de Noorse politie heeft een slimmere keuze genaakt dan de onze:

Dag 18 (12 april): vanochtend de dag goed begonnen met de thee gekregen van mijn collega’s. En onderweg de pot met de Elfstedendrop opengemaakt.

Gisteravond helaas geen noorderlicht meer gezien het was te bewolkt. Ook contact gehad met een collega fotograaf 100km verder en hij had ook geen noorderlicht gezien. Dus niet nachtbraken. Het begint steeds meer te dooien en voor het eerst zie ik af en toe stukjes van de onderliggende begroeiing.

De wegen zijn nog wel bezaaid met zand dat veel grbruikt wordt naast zout. Langs de kant van de wegen staan speciale bakken met grind.

Naast de bekende waarsvhuwingsborden van overstekende elanden rendieren kwam ik vandaag ook deze tegen: overstekende sneeuwscooters.

Met een man gesproken van de Noorse electriciteitsmaatschappij en ook zij gebruiken nu sneeuwscooters voor de controle van de bovengrondse masten.

  • Nu een plek gevonden aan de zee en uitkijk op het noordelijkste stuk van Europa wat het vaste land betreft. Eigenlijk de echte Noordkaap. Hier morgen naartoe rijden. De Noordkaap waar iedereen heengaat bevindt zich op een eiland.

Prachtige luchten vandaag en deze leek wel op een Aurora.

Een bevroren waterval.

Dag 19 (13april): half uur geleden aangekomen op mijn slaapplek. Vandaag heel veel gezien, gelopen en gereden. Bij de meest noordelijke vuurtoren ter wereld geweest, zeehonden en een poolvos gezien, Foto’s vertellen de dag.

Kerst is nog niet voorbij maar het voorjaar begint ook hier. Meteorologisch hebben ze geen zomer op de plek van de vuurtoren. Het is er nooit warmer dan 9 graden. Bijzondere was dat het vandaag 4 graden was. Dus een topdag!

En natuurlijk het mooie einde van de dag en de illegale slaapplek bij een kerk.

Dag 20 (14 april): gisteravond weer noorderlicht niet zo intens als de laatste keer maar het blijft bijzonder.

Ben nu in een gedeelte van Noorwegen waar het wegennet afneemt en dit betekent dat ik ook een weg twee keer moet rijden (heen en terug). Toch is dit niet vervelend want het licht verandert constant. Zo was de heenweg naar Vardøya zonovergoten maar de terugweg reed ik in dichte mist. In deze plaats was een indrukwekkend monument voor de heksenverbranding in Finnmark. In een 135 meter lange tunnel worden alle 91 slachtoffers in de 17e eeuw.

Vandaag weer heel veel rendieren ontmoet maar ook heel veel witte sneeuwkonijnen of hazen. Deze waren doldriest door het warme weer.

De kust van Varanger heeft heel bijzondere steenvormen door de erosie.

Hemelsbreed zit ik nog geen 100 kilometer van Rusland. De kustlijn wordt. hier op sommige plekken ook nauwlettend in de gaten gehouden. Hier een NAVO installatie.

Door de dooi worden sommige wegen waterwegen en moet je denken on natte schoenen of glijpartijen.

Dag 21 (15 april): een hele dag geen vorst oftewel de dooi lijkt door te zetten. Eerste foto is van 14 uur en laatste foto van 19 uur. Het water stijgt al in de rivieren.

De kunt het smelten van de sneeuw goed zien:

Hoewel de witte wereld langzaam zal overgaan op het voorjaar is de witte wereld al met het voorjaar bezig. Duizenden meeuwen zoeken een plek op deze rotswand. Een enorm kabaal maar prachtig om te zien.

Zojuist met een Noor gesproken die net een walvis had gespot in de zee waarbij ik overnacht. Ik helaas niet maar wel delen van de koningskrab die hier veel voorkomt.

Oude kar achtergelaten in landschap zonder briefje eigenaar.

Dag 22 (16 april): door geen mobiele verbinding op de nieuwe slaapplek dit dagverslag iets later. Maar voor deze locatie heb ik dat graag over:

Men is nog steeds bezig om de wegen voor ons netjes te houden. Maar het worden steeds meer ijs- en sneeuwvrije wegen in ieder geval. Dat maakt het wel makkelijker rijden.

Fabriek waar de koningskrab wordt verwerkt in een uithoek van Noorwegen, Berlevåg.

Voor het eerst ijsvissers gezien op een dichtgevroren meer. Door de zon was het goed te doen maar er werden geen grote zalmen aan de haak geslagen. Met een boor werden openingen in het ijs gemaakt die na verloop van tijd weer open moesten worden genaakt. Heb het zelf ook even gedaan met dit resultaat:

Deze visser heeft me alles uitgelegd en had een hele voorraad hengels bij zich. Het leken wel speelgoedhengels zo klein.

Paar foto’s van onderweg.

Terwijl ik bezig ben met dit verslag zie ik ineens een vos op z’n gemak voor me de weg oversteken. Snel nog een filmpje kunnen maken met de mobiel. Hij kijkt me nog even aan en loopt verder.

Dag 23 (17 april): vanochtend vroeg opgestaan (3:45 uur) omdat ik een timelapse wilde maken van de zonsopgang. En zo vroeg komt die vrolijke vriend al tevoorschijn. Maar het was te bewolkt helaas. Toch maar de dag alvast begonnen en dan heb je nog wat extra tijd. Uiteindelijk in de loop van de ochtend was het weer zon in overvloed.

Heb vandaag weer twee dingen gezien waarvan ik nog niet weet welk idee er achter zit. Plastic om de sneeuwpalen. En wigwam gezette takken.

Strand in de winter rustig en in de zomer zal het wel een drukte zijn.

Vandaag een hutje genomen op nog geen 500 meter van de Noors-Russische grens. Zonder visum heb ik geen kans om over te steken.

The road to nowhere.

Rudolph junior:

Dag 24 (18 april): een poging gewaagd om de grens met Rusland over te steken maar helaas zonder visum komt u er niet in.

Een parkeerterrein bij een school, geen fietsen, scooters of auto’s maar alleen deze:

Lijn 405 is helaas tijdelijk buiten gebruik.

Excursie naar Antarctica ging gelukkig wel door vandaag.

Houten kerk van Neiden met heel wat moeite gevonden en was de moeite waard. Alleen niet open vandaag.

Wat hier de bedoeling van is, ben ik nog niet achter. Je zou haast zeggen een voorverwarmde laatste rustplaats.

Vandaag de grens met Finland overgestoken en ook hier zal ik overnachten in de Finse natuur. En dat us heel veel bomen en meten. Echt totaal anders dan Noorwegen. En net tijdens de gebruikelijke avondwandeling een CD gevonden in de sneeuw van de Finse George Baker (Suuret Sävelet) Mijn avond kan beginnen. Oh ja een uur verschil hier, dus een uur later.

Dag 25 (19 april): vanochtend Finland verlaten om weer terug te komen in Noorwegen en aan einde van de dag toch weer neergestreken in Finland. De wegen zijn soms ondoorgrondelijk. En morgen zal ik de grens met Zweden oversteken en 3 nachten verblijven in een guesthouse 😮. Maar eesrst wat foto’s van vandaag.

De rendiertrek is nog steeds gaande. Vandaag weer veel rendieren gezien die druk voedsel aan het zoeken waren onder een dikke laag sneeuw.

En van dat zoeken krijg je een witte neus. Dus geen Rudolph meer.

Oversteekplaats voor sneeuwscooters. Dacht eerst voor rendieren.

De auto heeft een metamorfose ondergaan. Nieuw kleurverloop.

En vanavond begon het weer te sneeuwen. In Nederland waren er al zomerse temperaturen.

Dag 26 (20 april): het hoogste punt van de reis is inmiddels al weer even bereikt en ben nu echt begonnen met de afdaling. Dit weekend ben ik op 1 locatie in Zweden in een oude pastorie waar iets van 15 mensen kunnen overnachten ben ik de enige in dit hele grote huis. Vier badkamers, een hele grote keuken en woonkamer. Heb zelf de kleinste kamer gekozen. Past mij het best. Zojuist een elandsafari gedaan zonder eland gezien te hebben. Wel weer heel veel rendieren maar dat zijn eigenlijk net als bij ons schapen.

De dag begon met veel sneeuw en onderweg waren de wegen weer lekker wit. Goed voor de ervaringspunten “rijden onder winterse omstandigheden”.

Vanmiddag met geleende sneeuwschoenen een rivier doorkruist. Was niet de enige, ook de rendieren hadden hun sporen achtergelaten.

Nog wat bomenfoto’s gewoon omdat het kan.

Dag 27 (21 april): voor het eerst een beetje uitgeslapen tot half 8. Vandaag lekker rustig aan gedaan. Vanochtend weer een sneeuwtocht gedaan met de sneeuwschoenen. Ondanks dat val je soms tot je knieën door de sneeuw. En dan is het vervolgens een probleem ook weer overeind te komen. Gelukkig heeft niemand me zien ploeteren. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Ook hier is de winterstop nog niet voorbij bij de plaatselijke FC.

Buiten in de tuin waren veel vogels. Vond deze opvallend.

Einde van de dag was weer in stijl met de eenzame kerstboom.

Dag 28 (22 april): laatste dag in het guesthouse en maar gebruik gemaakt van het aanwezige bad. Verder kennisgemaakt met een aantal andere rustige gasten in het huis.

In de middag een laatste buurtronde gedaan en een wandeling gemaakt door een ecologisch park dat vol stond met bomen voor de Ikea.

Ook hier was nog voldoende voorraad sneeuw. Vanuit Noorwegen komen de eetste berichten dat er overstromingen zijn van rivieren die al het smeltwater niet aankunnen.

Smeltende sneeuw zorgt ook wel weer voor grappige vormen.

Eerste keer water in niet vaste vorm: regen!

Een rendier heeft zijn wilde haren verloren of heeft zijn scheerapparaat weer gevonden. Ik kan hem zelf ook wel even gebruiken 😉

en dan nu knus naar jullie warme nestjes, en denk erom: oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

Dag 29 (23 april): sinds zaterdagmiddag heb ik een signaal op het dashboard van de auto staan dat er iets gecontroleerd moet worden via een Volvo dealer. Omdat ik geen risico wil nemen, ben ik zoek gegaan naar de dichtstbijzijnde dealer. En in Volvoland Zweden is dat geen probleem. Bleek een filter smerig te zijn geworden door iets en ba schoonmaak was fout weg en konden we verder.

Geluidsscherm op z’n Zweeds.

De bomen van gisteren worden hier verder verwerkt tot planken en zaagsel.

Middeleeuwse kerk en stadje Gammelstad. Gammel is oud in het Zweeds.

Muziekcentrum van Piteå vanmiddag de buitenkant bekeken en vanavond de binnenkant.

Maar liefst 15 geïnteresseerden waren er voor het orgelconcert zojuist.

Kwam dit bijzondere bouwsel tegen, geen idee wat het is.

Dag 30 (24 april): dag begon zoals die gisteren eindigde, met regen.

Maar gelukkig leef ik als een vis in het water. Dus laat maar vallen die regen er komt vanzelf weer zonneschijn.

Water bij deze oude ijzersmederij dendert naar beneden door al dat smeltwater.

We blijven stug door de diepe sneeuw lopen. We laten ons niet kennen.

Was weer een fraaie zonsondergang.

Eerste bloemen al weer gezien. Paarse is een wonder viooltje.

En tot slot: nooit het bijtje erbij neerleggen.

Dag 31 (25 april): voor het eerst de 10 graden Celsius gehad. Was veel zon vandaag en ook de slaapplek belooft veel goeds: mooi uitzicht.

Zit nu weer dichtbij de Noorse grens en ga nog 1 keer langs morgen.

Zweedse VVV kantoor met zelfbediening. Zoek maar een folder van de grond.

Vreemde vogels die Zweden. Maar wel vrolijk.

Dag 32 (26 april): des te meer ik naar het zuider ga des te warmer het wordt. Vandaag op een gegeven moment was het veertien graden. Heb alleen geen korte broek meegenomen anders...

Er onstaan steeds meer ijsschotsen wat voor een arctisch beeld zorgt.

Dag 33 (27 april): van Koningsdag is hier natuurlijk niets te merken. 17 mei is het hier Dag van de Grondwet maar dan moeten ze zonder mij vieren. Vandaag de boot vastgelegd voor de terugreis. Zondagavond vertrek vanuit Zweden naar Duitsland. Maar eerst vandaag.

Boot voor rondvaarten in zomerseizoen is nog goed ingepakt.

Vandaag de omgeving hier verkent zonder auto want die was nauwelijks te gebruiken door de sneeuw. Wilde een bergweg nemen maar die was afgesloten.

Tot hier kon je rijden en dan verder met de scooter.

De plaats Beitostolen is een wintersportplaats en met name in de weekenden en vakanties druk. Vandaag lekker rustig.

Dag 34 (28 april): vanochtend vertrokken uit Beitostolen met vorst en lichte sneeuwval en vanmiddag in Oslo 15 graden en geen sneeuw. Wat een overgang maar kan ik vast acclimatiseren.

Leegstaande huizen genoeg gezien de afgelopen weken. Heb begrepen dat dit komt omdat jongeren vertrekken naar de steden en daar veelal blijven. Huizen blijven in de familie en worden soms weer bewoont na vele jaren leegstand. Met het nodige achterstallig onderhoud.

Er is veel gesnoeid door de Noorse Staatsbosbeheer Statskog nu de sneeuw weg is.

Het betere hout- en snijwerk.

Beursgebouw in Oslo.

Operahuset.

Het was vandaag een soort taptoe.

Het koninklijk paleis in Oslo, Slottet.

En de situatie op dit moment: geen sneeuw, geen bergen en warm.

Dag 35 (29 april): laatste dag in Scandinavië en ook het einde van dit verslag. Hoop dat ik iedereen heb kunnen laten meegenieten van mijn reis. Het was onvergeetelijk om elke dag weer te ervaren hoe het is om te zwerven door een grotendeels winterse wereld. Leven van dag tot dag en ‘s ochtends niet weten waar je ‘s avonds zult overnachten. En heb me nooit alleen gevoeld, mijn stembanden bleven in conditie door de muziek onderweg en zorgen voor jezelf ging me prima af. Maar het is nu ook wel weer fijn on terug te gaan naar iedereen die me lief is😉.

Overstekende sneeuwscooters, elanden, rendieren, poezen en nu ook eenden.

Privé rondleiding gehad door de vesting Fredrikstad.

Katten heb je overal.

Het betere breiwerk.

Een intiem moment, mijn slaapkamer gedurende het grootste deel van de reis.

Privé rondleiding door Göteborg. En vandaar met de boot naar Kiel.

De mannen in deze Volkswagen Kever kwamen vanuit noord-Zweden en gingen op weg naar een Kever meeting in Hannover. Auto had meer dan 50 jaar niet gereden en tot nu toe ging alles goed.

Created By
Ronald Fokkens
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.