Loading

De Schoolweetjes Nummer 7 || 25 september 2020

Medezeggenschapsraad

Maandag 14 september heeft de MR voor het eerst in dit nieuwe schooljaar weer vergaderd. Gelukkig konden we weer live vergaderen mits op 1,5 m afstand.

We hebben het gehad over de plannen m.b.t. de inrichting van het plein, waarvan de verwachting is dat na de herfstvakantie de eerste spade de grond ingaat. De schoolontwikkeling voor de komende jaren kwam aan bod en ook is de gang van zaken rond de Coronamaatregelen besproken. We bekijken steeds weer kritisch wat wel en niet werkt en dat vindt u terug in de Schoolweetjes en/of de brieven die naar de ouders verstuurd worden.

Buitenlesdag

Jerusalema Challenge

Dinsdag was de nationale buitenlesdag. Diverse lessen werden buiten gegeven. Een aantal groepen deed 's middags mee aan de dance-challenge. Via Klasbord zijn hiervan leuke foto's en filmpjes verstuurd naar de ouders.

Leerlingenraad

Afgelopen dinsdag was de eerste bijeenkomst van de leerlingenraad. Als u op de onderstaande knop klikt, kunt u het verslag lezen.

Ouderbijdrage

We kregen onlangs een terechte vraag waarom wij de ouderbijdrage niet hebben verlaagd omdat er vorig schooljaar door alle Corona-maatregelen er ook minder geld is uitgegeven. Op bladzijde 28 van onze jaarkalender staat onze informatie over de ouderbijdrage. Binnen alle scholen van onze stichting is dat bedrag 20 euro per leerling per jaar. De bijdrage is vrijwillig. Wij hebben de bijdrage niet verlaagd omdat we onze reserve graag wat groter wilden maken. Wij ervaren dat door de prijsstijging van traktaties, cadeautjes en boodschappen bij vieringen wat extra reserve fijn is.

Fietscontrole

Meer foto's van de controle komen in het fotoalbum op onze website te staan.

Op donderdagmorgen is de fietscontrole uitgevoerd door fietsenmaker Aanstoot. Gelukkig was het mooi weer en konden we in het zonnetje de controle uitvoeren. Hierbij de resultaten. Goedgekeurd: 115. Afgekeurd: 26. Geen fiets mee: 11. Afwezig: 1

Groep 7 en 8 hadden de meest goedgekeurde fietsen. Groep 7 is de winnaar met de meeste goedgekeurde fietsen geworden. Zij hadden slechts 2 afgekeurde fietsen. Groep 7 krijgt binnenkort de taart van de verkeersouders.

De hercontrole vindt plaats op donderdag 8 oktober. Een mooie kans om de afgekeurde fietsen na te kijken en deze keer goed te laten keuren. Ook de elf leerlingen die geen fiets bij zich hadden verzoeken we vriendelijk om deze keer wel de fiets mee te nemen zodat we de fietsen kunnen controleren. Dit alles om met een veilige fiets de weg op te gaan.

We bedanken fietsenmaker Aanstoot en de verkeersouders heel hartelijk voor de organisatie en begeleiding van de fietscontrole.

Deze fiets ik ok.

Buitenlessen en meer

Buitenlessen, bouwen en programmeren in de LEGO studio, gymmen in de zaal, een stop-motion film maken en Grej of the Day. Genoeg te doen deze week op onze school.

Voorstelling groep 7 en 8

Dance Hypes

Dance Hypes is een levende geschiedenisles. Een energieke reis door de tijd met dansen en modeaccessoires uit de jongerenculturen van 1900 tot nu. Van de wals uit 1900 naar alle Dance Hypes van nu zoals de Swish. Meer dan 20 dansstijlen en rages passeren de revue. Van de bunny hug tot de Charleston, via de twist tot dampende disco naar hiphop, dancehall en nog veel meer. Iconische figuren uit de danswereld komen langs, zoals bijvoorbeeld Michael Jackson en zijn legendarische moonwalk. Leerlingen van groep 7 en 8, veel plezier!

Kind op maandag

Zo gaan we het doen. Mozes geeft in zijn eentje leiding aan het hele volk. Dat kan zo niet langer, vertelt zijn schoonvader Jetro hem. Mozes stelt mensen aan die hem helpen. In de woestijn geeft de Heer zijn volk tien geboden, als tien leefregels voor onderweg. Die leefregels zullen hen verder brengen. Er wordt gelezen uit Exodus 18, 19 en 20. De kleuters horen het verhaal van Rebekka en van Jacob en Ezau.

Zending

Vorige week is er € 35,76 opgehaald voor de zending. Deze bijdrage komt bij het bedrag dat we overmaken naar de Raad van Kerken in Nijverdal om tegen kerst ervoor te zorgen dat de minima wat extra's hebben om boodschappen in te kopen bij de lokale supermarkten. Iedereen bedankt voor de bijdrage.

Tegeltjeswijsheid

To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer, to find each other and to feel. That is the purpose of LIFE.

Het motto van het blad LIFE (dat helaas niet meer bestaat) beschrijft hoe het leven bedoeld is.

Tot slot

De herfst is begonnen, het weer verandert, het is eerder donker. Een goed moment om een mooie film te kijken in het weekend. Misschien hebben sommigen al gezien dat Ben Stiller op zijn skateboard de opening van onze nieuwsbrief is. Hij speelt de rol van Walter Mitty, fotoredacteur bij "LIFE". Ook de muziek is het beluisteren waard in "The Secret Life of Walter Mitty". Fijn weekend allemaal. Met vriendelijke groet, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
TeamPrinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with an image by Unknown - "Photo Of People Having Meeting · Free Stock Photo", Ben Stiller in the movie "The secret life of Walter Mitty" en de Prinses Marijkeschool.