Loading

HC Houten Jongens B5 De verrassing van het seizoen?

HC Houten Jongens B5, ook wel JB5, ik kende ze niet echt. Jij wel? Van de coaches had ik al veel lovende woorden gehoord. Enthousiast, harde werkers, een echt team, veel plezier. Allemaal mooie woorden. Maar zien is geloven, en voor mij was dat op de eerste zaterdag in april van dit jaar het geval.

Eerder dit seizoen, op 11 november 2017 om precies te zijn, bieden de Nico en Erik op de Veilingavond van Heren 1 mee op een fotosessie en -verslag voor een team naar keuze. Vasthoudend als ze zijn, brengen zij het winnende bod uit. En op de vraag welk team zij hiermee blij gaan maken, klinkt heel gedecideerd: Jongens B5 natuurlijk!

De voorbespreking voor de wedstrijd

Wie dacht dat Nico en Erik dit voor hun eigen team - ze zijn al jaren vaste krachten bij de veteranen van HC Houten - hadden binnengesleept, had het dus goed mis! Nico en Erik zijn namelijk ook de coaches van Jongens B5 en deze fotosessie leek hen een mooie beloning voor de inzet, prestaties, teamspirit dit seizoen.

Een team om trots op de zijn, dat blijkt wel. Tweede geworden in de voorcompetitie en vervolgens de eerste wedstrijden in de reguliere competitie met grote cijfers winnen. Dat is niet alleen leuk, dat valt natuurlijk op. En dus werden Nico en Erik door de KNHB benaderd met de vraag of JB5 niet tussentijds een stapje hogerop wilden, er was een plaatsje vrijgekomen. Dat buitenkansje lieten zij natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Met dikke cijfers winnen, daar leer je niet zoveel van. Van knokken voor de punten wel!

De warming-up

En zo is het dat JB5 in de winterstop verkast en vanaf maart gaat meedraaien in de poule met teams die in de voorcompetitie eerste zijn geworden. Waaronder SCHC B7, de tegenstander van vandaag en waar eerder nog dik van verloren werd. Een serieuze tegenstander dus.

Om 14:15u gaat het gebeuren

Maar JB5 heeft in de eerste wedstrijden na de winterstop al laten zien, dat ze het hogere niveau goed aan kunnen. Met drie keer winst 'in the pocket' is SCHC B7 gewaarschuwd. JB5 hoort ook in deze poule tot de toppers en is voor elke ploeg een geduchte tegenstander!

JB5 heeft met 9 punten uit 3 wedstrijden een 100% score

Voorafgaand aan de wedstrijd zet Nico de jongens nog even op scherp. Vechten voor elke meter, voor elkaar en met de volle 100%. En als je moe bent, wissel je even zodat je daarna weer voluit verder kan. Manager Karin heeft voor water gezorgd, niet onbelangrijk met het onverwacht mooie weer. Aan alles is gedacht, nu de toss, de line-up en dan kan de wedstrijd beginnen!

HC Houten JB5 speelt 1-1 gelijk tegen SCHC JB7
(klik op een foto voor een vergroting)

In het begin gaat de strijd gelijk op. Beide teams werken hard en creƫren kansen

Coach en spelers volgen het spel aandachtig vanaf de zijlijn

Na een mooie aanval weet SCHC als eerste te scoren, 0-1. Houten kijkt tegen een achterstand aan.

Gaat SCHC dan toch winnen, net als in de voorcompetitie? Nou dan ken je JB5 niet, die geven zich niet zomaar gewonnen!

Ook in de dug-out is het genieten!
Bezorgde gezichten op de bank bij SCHC

Houten weet met tomeloze inzet verder gevaar van SCHC te voorkomen.

Houten blijft goed meedoen in de wedstrijd. SCHC krijgt het zeker niet cadeau!

Sterker nog, het spel verplaatst zich steeds meer naar de helft van SCHC. Houten krijgt zelfs een paar strafcorners, die mooi worden "gesleept", maar helaas geen resultaat opleveren.

Zo is de ruststand 0-1 voor SCHC. Even tijd om op adem te komen en het strijdplan voor de tweede helft te bedenken.

even op adem komen in de rust

Nico neemt het woord en legt uit wat er in de tweede helft anders moet. Veel hoeft dat niet te zijn. Doorgaan met knokken, heb vertrouwen in jezelf en elkaar. Dan komen de kansen vanzelf en met een beetje geluk levert dat dan ook een doelpunt op.

(klik op een foto voor een vergroting)

Het team drinkt wat en luistert aandachtig naar Nico. Karin maakt zich zorgen om de bardienst van JB5 die samenvalt met de wedstrijd... De scheidsrechters Remco en Marcel zijn klaar voor de tweede helft. We gaan weer verder!

Ondanks de goede voornemens laat Houten zich de eerste minuten van de tweede helft verrassen door SCHC. Gelukkig staat de keeper zijn mannetje en houdt hij zijn goal schoon!

Houten lijkt wakker geschud en pakt het initiatief terug. Met veel inzet en goed spel maken ze het SCHC in de tweede helft erg lastig.

Gespannen gezichten bij Karin en Nico
Ook de verdediging blijft goed bij de les!

Houten krijgt ook in de tweede helft een paar strafcorners en SCHC moet alle zeilen bijzetten om de nul te houden.

Maar wie JB5 kent, weet dat zij niet opgeven voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

En niet voor niets, want enkele minuten voor tijd krijgt Houten eindelijk loon naar werken...

Uit een heuze "scrimmage" voor de goal lukt het JB5 om de welverdiende gelijkmaker te scoren. De vreugde is groot!

In de resterende minuten wordt niet meer gescoord. Houten en SCHC delen de punten. Gezien het verloop van de wedstrijd een terechte uitslag. JB5 behoudt de ongeslagen status en maken zo nog steeds kans op het kampioenschap in deze poule. Waar inzet, teamspirit en spelplezier al niet toe kunnen leiden!

HC Houten JB5 speelt 1-1 gelijk tegen SCHC JB7
HC Houten JB5 speelt 1-1 gelijk tegen SCHC JB7
HC Houten JB5 speelt 1-1 gelijk tegen SCHC JB7

Na het laatste fluitsignaal bedanken de teams elkaar en de scheidsrechters. Vervolgens is het moment aangebroken voor...

Houten Jongens B5, seizoen 2017-2018

Ik heb genoten van de wedstrijd, het team en de begeleiding er omheen. Het plezier en de positiviteit stralen er vanaf. En dan kunnen de resultaten natuurlijk niet uitblijven. Voor mij de verrassing van het seizoen! Voor HC Houten een voorbeeld!

Bovenstaande foto's zijn een greep uit de serie die gemaakt is. Klik op onderstaande button om alle foto's te bekijken en/of te downloaden voor eigen gebruik.

Nog geen genoeg van hockeyfoto's? Of wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Klik dan op onderstaande button. Daar vind je ook de mogelijkheid om contact met mij op te nemen.

Created By
Steven van Battum
Appreciate

Credits:

Kijk voor meer info en contactgegevens op http://p2madvies.nl/fotografie.html