Loading

De Driesprong Nieuwsbrief 30 september

Herfst

Verkiezing leerlingenraad

In de afgelopen periode hebben in de groepen 5 t/m 8 verkiezingen plaatsgevonden voor de leerlingenraad. De uitslag is als volgt:

  • Groep 5: Aveline Bosveld en Jelbert Olthof
  • Groep 6: Tess Vossebeld en Nick Malkus G
  • roep 7: Kirsten Verhage en Lars Lubbers
  • Groep 8: Marit Lohuis en Niels Wermink

Op 19 november is de eerstvolgende vergadering.

Snuffelstage

Leerlingen uit havo 4 en vwo 5 van de Passie krijgen een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met het werken in het onderwijs. Allereerst mogen ze zich middels een kennismakingsochtend oriënteren op het werken op een basisschool van Verion. Op onze school zijn Dian Smelt en Femke Dronkert te gast geweest. Vervolgens krijgen deze leerlingen de mogelijkheid om zeven dagdelen mee te werken op één van de basisscholen van Verion in Wierden of Enter. We willen zo samen met de Passie en Hogeschool VIAA leerlingen inspireren om te gaan werken in het onderwijs.

Even voorstellen: Anouk Geerling

Misschien heeft u het al gehoord van gezien; er is een nieuwe stagiaire op de school! Dit schooljaar mag ik stage lopen op De Driesprong in Hoge Hexel. Mijn naam is Anouk Geerling, 18 jaar oud en ik woon in Rijssen. Ik zit in mijn tweede jaar van de pabo op de Viaa in Zwolle, waar ik met veel plezier naartoe ga. Ik houd ervan om lekker te wandelen in het bos met mijn hond en om gezellige dingen te doen met mijn vriend. Ook houd ik erg van sport. Stage lopen is super leuk en leerzaam en ik kijk er dan ook erg naar uit om het komende halfjaar stage te lopen in groep 3/4.

Kinderboekenweek

Thema Kinderboekenweek

Zoals ieder jaar geven we ook dit jaar weer volop aandacht aan de Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is: Reis mee!

De bibliotheek in Wierden heeft ons gevraagd om mee te helpen aan de officiële opening van de Kinderboekenweek. De hele school heeft prachtige kunstwerken gemaakt rond het boek "De gele ballon". Al deze kunstwerken zijn gedurende de hele Kinderboekenweek te bewonderen in de bibliotheek in Wierden. Met de hele school gaan we naar de opening op woensdag 2 oktober om 9:45 uur in de bibliotheek in Wierden. Van de groepsleerkracht hoort u hoe het vervoer geregeld wordt. De kinderen van groep 1 zijn op woensdag vrij. Natuurlijk zijn zij ook welkom bij de opening. Zij kunnen dan op eigen gelegenheid naar de bibliotheek in Wierden komen om 9:45 uur. Het zal ongeveer drie kwartier duren.

Dinsdag 8 oktober om 18:30 uur gaan we weer voorlezen in pyjama. Alle kinderen van groep 1, 2, 3 en 4 worden dan in hun pyjama, onesie, of huispak mét knuffelbeest én een vader of moeder op school verwacht.

De kinderenboekenweek wordt vrijdag 11 oktober op een speciale manier afgesloten. De hele week hebben we het over het thema 'vervoer'. Op deze morgen mag jij op een speciaal vervoersmiddel naar school komen. Kom bijvoorbeeld op een versierde fiets vol met vlaggetjes, op stelten, je éénwieler, op een skatebord, bedenk het maar! Om 8.30 uur worden alle vervoersmiddelen bekeken door een vakkundige jury. Ouders zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken. Voor diegene die het origineelst op school komt is er een klein prijsje.

Koop een boek in de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is natuurlijk het moment om een ​​boek voor of met uw kind te kopen. Wanneer u dit bij boekhandel Reterink in Wierden doet, wilt u dan de kassabon bewaren en deze inleveren bij juf Arianne? Van 20% van het bedrag dat op alle kassabonnen staat, mag de school gratis boeken uitzoeken voor de schoolbibliotheek!

Leuke activiteiten in de bibliotheek van Wierden en Enter

In de Kinderboekenweek organiseert de bibliotheek leuke activiteiten voor kinderen. Op woensdagmiddag 9 oktober om 15:00 uur kunnen kinderen vanaf groep 6 een drone besturen in de bibliotheek van Enter.

Op donderdag 24 oktober (in de herfstvakantie) kunnen kinderen een workshop VR Bril volgen in de bibliotheek van Wierden (om 10:30 uur voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar) en in de bibliotheek van Enter (om 13:30 uur voor kinderen van 8 en 9 jaar).

De hele Kinderboekenweek kun je in de bibliotheek van Enter een leuke speurtocht doen. Voor de speurtocht hoef je je niet op te geven. Voor de drone en de VR Bril moet je je van te voren bij de bibliotheek aanmelden.

Dierendag

Vrijdag 4 oktober vieren we dierendag. Dit jaar gaan we met groep 1 t/m 4 naar de kinderboerderij in het Beeklustpark in Almelo. De groepen 5 t/m 8 krijgen een imker op bezoek die van alles over bijen vertelt.

Meer bewegen

In het kader van meer bewegen heeft groep 7/8 een buitendictee in estafette vorm gehouden.

Bijkomend voordeel: Je onthoudt dingen beter als je erbij beweegt.

Muziek op de Driesprong

Wij mogen als school meedoen met een muziekproject in samenwerking met muziekdocenten en de Harmonie van Wierden. Het project bestaat uit de volgende onderdelen:

• Lotje: learning on the job. Het eerste onderdeel van het traject is het uitzoeken van een nieuwe muziekmethode. Muziekdocente Hilde Drees zal ons hier bij begeleiden. Hilde gaat twee lessen geven uit twee verschillende methoden. Daarna gaan wij lessen geven uit de verschillende methodes en bespreken welke methode het beste bij ons past. De lessen van Hilde worden gegeven op dinsdag 8 oktober en een andere dinsdag in oktober die nog nader bepaald wordt.

• Muzikant in de klas voor groep 1/2/3: Muzikanten geven live muziekles. Er wordt een stuk ingestudeerd: het Kuuk'nconcert. Hiervoor worden de ouders uitgenodigd.

• Leerorkest voor groep 4/5/6: In drie lessen laten muzikanten van de muziekvereniging de kinderen kennis maken met verschillende instrumenten. Er wordt een stuk ingestudeerd.

• Op andere manieren muziek maken voor groep 7/8: spelen op verschillende instrumenten.

Aan het einde van het jaar wordt dit project afgesloten met een echt optreden voor alle ouders. Elke klas mag laten horen wat zij dit jaar hebben geleerd. We denken dat het een heel leuk project kan gaan worden!

Vervoer met kinderen

Regelmatig rijden ouders van school met kinderen naar een activiteit. Elke woensdag naar het zwembad, de komende week naar de kinderboerderij en naar de bibliotheek. Wij vinden het als school heel belangrijk dat dit vervoer op een veilige manier gebeurt en dat we daarmee aan alle eisen voldoen. We willen u echt met nadruk verzoeken om niet meer dan het toegestane aantal kinderen te vervoeren, alle kinderen in de gordel te zetten en kleinere kinderen in een autostoel of zitverhoger te vervoeren. Wanneer u weet dat we met de auto weggaan, kunt u uw kind de zitverhoger meegeven. Er liggen ook een paar zitverhogers op school die geleend mogen worden.

Hardlopen met een schoolteam

Op zaterdag 12 oktober is de scholencross; een hardloopwedstrijd voor kinderen bij het Lageveld. Kinderen kunnen dan in een schoolteam meedoen op de 1.500 meter kidsrun. De start is om 14.45 uur. Een team bestaat uit 3 tot 5 lopers. Alle kinderen uit het team lopen tegelijk de 1.500 meter. Na de wedstrijd wordt het schoolklassement opgemaakt, waarbij de beste drie prestaties van ieder team meetellen. Voor alle winnaars is er een medaille en voor alle deelnemers drinken en iets lekkers. Voor informatie en opgave kunt u terecht bij juf Arianne. Wanneer uw kind(eren) meedoet/doen, vragen wij u als ouders samen te overleggen wie als begeleider van het team meegaat die zaterdag.

Handbal voor groep 7/8

Op woensdagmiddag 16 oktober is er een handbaltoernooi voor groep 7 en 8 in de sporthal in Wierden. De kinderen van groep 7 en 8 krijgen ter voorbereiding op dit toernooi handbal les tijdens de gym op maandag 7 en 14 oktober. Voor informatie en opgave kunt u terecht bij juf Arianne. Wanneer uw kind(eren) meedoet/doen, vragen wij u als ouders samen te overleggen wie als begeleider van het team meegaat op woensdag 16 oktober.

Kinderbingo

Op 11 oktober a.s. organiseert de Hexelse Activiteiten Commissie een kinderbingo. Uiteraard wordt deze gezellige activiteit van harte aanbevolen.

Lied van de maand

Groep 5/6: Psalm 100: 1 en 4

Groep 7/8: Psalm 84: 6

Jarig

Agenda

Oud papier/plein vegen

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 14 oktober.

Created By
Team Driesprong
Appreciate

Credits:

Met foto's van Sharon Nijzink Created with images by stux - "autumn leaves colorful" • congerdesign - "guitar play guitar musical instrument"