Loading

Corona Nieuwsbrief 19 17 april 2020

Week 5, dag 23, Nieuwsbrief 19

Koningsspelen of Woningsspelen?

Tsja... als alles was zoals het altijd was, waren alle leerlingen vanmorgen sportief en in het oranje gekleed op school gekomen. Dan hadden we vlaggetjes op onze wangen geschilderd en waren we met elkaar begonnen met het Koningsontbijt: Gezellig samen op school ontbijten en daarna naar buiten voor de officiële koningsdans van Kinderen voor Kinderen. De onderbouw zou naar sportpark de Voordam gaan waar juf Marlou de Koningsspelen voor de onderbouw zou organiseren en de bovenbouw zou per fiets naar het terrein van de Hulzense Boys gaan voor de Koningsspelen van Reggesteyn... Dit jaar zit dat er allemaal helaas niet in...

Maarrrrrr...... We zijn inventief, vindingrijk en we hebben juf Marlou!

Alle leerlingen hebben gisteren van hun juf of meester een variant op de koningsspelen gekregen via mail: Een boekje met allerlei sportieve opdrachten die gewoon in de straat of in de tuin uitgevoerd kunnen worden. Bij de meeste opdrachten staat zelfs een QR-code die leidt naar een YouTube-filmpje met uitleg. Deze QR-code kan gewoon met de camera op een mobiele telefoon gescand worden: Camera-app openen en voor de QR-code houden... De resultaten van alles spelletjes kunnen gemaild worden naar Juf Marlou.

Film-opdracht: Niet bij elkaar, maar wel met elkaar!

Ook al zijn we niet bij elkaar, we zijn wel met elkaar verbonden! Opdracht: Maak een filmpje met een bal, laat deze bal LINKS het beeld in komen en er RECHTS weer uit gaan. Wat je tussendoor doet mag je zelf weten, maar houd het kort.

Enkele spelregels:

  • Bal LINKS het beeld in en RECHTS er weer uit (in het filmpje gaat het precies andersom)
  • Het mag elke bal zijn die je kunt vinden: Een grote, een kleine, een voetbal, een hockeybal, een volleybal, een handbal, enz.
  • Houd de telefoon bij het filmen HORIZONTAAL
  • Je mag de bal gooien, doorkoppen, een keer hooghouden, een handstand doen, enz. Maar houd het kort.
  • Klaar? MAIL het filmpje dan naar Juf Marlou (m.schopman@es-ikt.nl)
  • Juf Marlou zet alle filmpjes achter elkaar.

Foto's

Ben je morgen in het oranje gekleed? Mail dan een foto naar meester Robbert (r.flim@es-ikt.nl) en hij zal alle foto's in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

Dus: Kleed je sportief en in het oranje en maak er een hele leuke en sportieve dag van!

We wensen iedereen een hele fijne dag toe!

Robbert en Roel

Lied van de koningsspelen:

Bericht van de officiële site van de koningsspelen:

Om de kinderen thuis toch lekker te laten bewegen, heeft Kinderen voor Kinderen iets leuks gemaakt: DE KONINGSSPELEN MEDLEY.

Het lied is vanaf vrijdag 17 april om 8:00 uur via deze link te beluisteren en bekijken.

Wat een prachtige verrassing…

De moeder van Wouter en Chiel heeft voor alle leerkrachten een prachtig cadeau kunnen regelen, als dank voor al het extra werk in deze tijd. Via Holland&Barret, de specialist in natuurlijke gezondheid, heeft ze voor iedereen een geschenkverpakking meegenomen met verzorgingsproducten. Echt een super verrassing Linda, waarvoor heel veel dank!

Dagopening:

Altijd iemand naast je

Ga maar stevig staan…en als je wilt, doe je je ogen dicht. Stel je voor dat je een boom bent. Met sterke wortels in de grond. Je voelt hoe stevig je staat.. Je hoofd wordt vastgehouden door een draadje uit de hemel… Zo sta je mooi rechtop, voel je wel? Denk je dat je nu door de grond kunt zakken? Nee he? De grond kan jou goed dragen. Daar mag je helemaal op vertrouwen!

…Maar dan… een storm steekt op.

Je takken gaan wilder heen en weer. Je valt bijna om… Dan voel je de kracht van de wortels. Je staat stevig in de aarde. Niemand krijgt jou zomaar omver. En als je wankelt, is er vast iemand naast je om op te steunen….

Grej of the day

De oplossing van afgelopen dinsdag was: Schapenwol. De Grej of the day van Schapenwol vind je hier!

En de vraag voor dinsdag:

Van wie is deze uitspraak? We zoeken dus een persoon!

Jarigen:

Manuel

Hieperdepiep Hoera! Vandaag is Manuel Jonker jarig. Manuel blaast vandaag 11 kaarsjes uit! Wil je Manuel feliciteren? Dat kan via manuel.j@es-iktleerling.nl

Niet alleen Manuel is jarig, ook meester Johan. Johan Lamberts wordt 29 jaar, wat een prachtige leeftijd. Van harte gefeliciteerd man. Maak er maar een mooie zonnige verjaardag van. En wil je hem feliciteren, dat vindt hij natuurlijk ontzettend leuk! Stuur je kaartjes, appjes of mailtjes naar j.lamberts@es-ikt.nl

Zaterdag hebben we drie jarigen…

Lotte

De jongste is Lotte Roelofs, zij wordt dan 5 jaar; het is dus zaterdag feest, van harte gefeliciteerd en we wensen je een hele fijne verjaardag toe. Het wordt vast en zeker een prachtige roze verjaardag. Lotte wil heel graag briefjes, appjes, kaartjes en mailtjes naar: ellenroelofs@home.nl

Thijs

Thijs Eshuis is er helemaal ondersteboven van, hij wordt 9 jaar. Thijs kerel van harte gefeliciteerd en ook voor jou een hele fijne verjaardag toegewenst. Thijs heeft zijn eigen mailadres doorgegeven voor kaartjes, appjes, briefjes of mailtjes: thijs.eshuis@gmail.com

De oudste jarige op zaterdag is Antje Altink. Antje wordt 58 jaar, wat een prachtige leeftijd. Antje van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het is deze week dubbel feest, want het was donderdag secretaressedag. We wensen jou een hele fijne dag toe. En ook naar Antje kunnen jullie mailen, appen, kaartjes sturen: a.altink@es-ikt.nl.

Wence

Zondag hebben we een twaalfjarige verjaardag. Wence Krabshuis viert zijn verjaardag op deze prachtige dag. Wence kerel, van harte gefeliciteerd en maak er maar een hele mooie dag van. Wence heeft zijn eigen mailadres doorgegeven voor alle mogelijke felicitaties: wence.k@es-iktleerling.nl

Created By
Robbert Flim
Appreciate