Loading

Duo Zajtrk (2) PLAVAJOČI GRAD, KOZARIŠČE, 31. 8. 2019

Duo Zajtrk sestavljata Laura Krajnc in Sven Horvat. Marca 2019 sta že imela koncert na Grajskem Punktu v Kozariščah, Festival Plavajoči grad/Floating castle 2017 pa omenjata kot prelomnico, kjer sta se začela razmišljati, da bi s svojo glasbo nadaljevala.

Njuni nastopi so vedno energični, zabavni, dajo pa poslušalcu tudi misliti.

Tole so izseki iz njunega intervjuja z Klaro Širovnik za MMC RTVSLO in mislim, da ju odlično opisujejo:

" OD KOD IME DUA - ZAJTRK? Zaradi duha besede. Kaj vidiš, ko se spomniš na zajtrk? Kavo, preprostost. Beseda ima lepo konotacijo. Midva s Svenom nisva večerja. Večerja je kozarec rdečega vina, lepa obleka, fini džez v ozadju in uglajena restavracija, kjer paziš na svoje manire. Med zajtrkom pa si ves razkuštra, ješ pa ga s tistim, ki ti je najbližji. S partnerjem, mamo, očetom ali psom. Z zajtrkom se začne dan. Je izjemno intimen obrok. Tudi besedila najinih pesmi so taka. Intimna in preprosta"

"Njune skladbe so namreč peta tendenčna, satirična in hudomušna poezija, ki jo piše Laura."

" Sven: Najprej sva preigravala tuje skladbe, do poletja 2017 pa sva že sestavila nekaj avtorskih. Takrat sva igrala na festivalu Floating Castle, kjer naju je poslušala kar lepa množica ljudi. Mislim, da je bila to tista prelomnica, na kateri sva se zavedala, da bi z igranjem svoje glasbe morala nadaljevati. Ko slišiš ljudi ploskati in navijati za tvoje avtorske pesmi, je to veliko večji žur, kot pa če samo preigravaš skladbe nekoga drugega"

Vir: Jera Razdrih

Created By
Milos Toni
Appreciate