Loading

ONDERSTEUNING BIJ FRANS extra oefenmateriaal bij dossier 1

Deze pagina is een aanvulling op het materiaal dat je op Smartschool kan vinden. Hier vind je vooral extra oefeningen voor spraakkunst en linken naar Quizlet. Het is nu eenmaal makkelijker om hier snel aanpassingen te doen dan op Smartschool. Je zal via een bericht op Smartschool altijd de link krijgen naar deze pagina als het van toepassing is. Je leert die ook gewoon best uit je hoofd, zo moeilijk is die niet: tiny.cc/olvafrans2

Bij de start van een nieuw schooljaar maak ik graag de afspraak om zo veel als mogelijk Frans te praten. Je vindt via deze link een online lijstje die je helpt om praktische Franse zinnen voor in de les in te oefenen en te leren.

Je kan hier doorklikken naar de volgende dossiers: Dossier 2, Dossier 3, Dossier 4, Dossier 5 et Dossier Lille.

Dossier 1: We leren Frankrijk wat kennen...

In dossier 1 leren we verschillende facetten van Frankrijk kennen. En cours de route leer je ook je mening geven, praten over Franse cultuur en zelfs iets wat je hebt ontdekt, voorstellen aan de klas. Om dit allemaal te kunnen, heb je ook wat woordenschat en spraakkunst nodig. Om je mening te geven, kan je gebruik maken van deze zinnetjes.

Bounty Leimbergen; https://www.klascement.net/downloadbaar-lesmateriaal/83313/franse-beroemdheden-internetopdracht

Zo leer je in dossier 1 om de herhaling van het lijdend voorwerp te vermijden door het correct gebruik van le pronom personnel COD. Klik hieronder...

Je leert in dit dossier ook gebruik maken van het betrekkelijk voornaamwoord QUI en QUE. De kortst mogelijke uitleg is: Qui gebruik je als eerste woord in een betrekkelijke bijzin en is daar dan het onderwerp. Que is ook het eerste woord in een betrekkelijke bijzin, maar heeft daar dan de functie van lijdend voorwerp. Er volgt dus nog een onderwerp en dan pas een werkwoord.

Twee werkwoorden passeren de revue in Dossier 1: voir en connaître

We ontdekken TOUT als bijvoeglijk naamwoord.

Dossier 2: We gaan naar het pretpark
Created By
Erik Devlies
Appreciate

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Léonard Cotte - "Sunset over a lavender field" • Okamatsu Fujikawa - "untitled image" • Incygneia - "sunset roller coaster ride coaster silhouette rollercoaster"