Soila Veltheim Yhteisömanageri 2016-2017 Kurssin päätöstyö

Tein Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPEn konferenssille some-strategian. Tässä yksi esimerkki, miten somen kautta saavutettiin samasta asiasta kiinnostuneet ihmiset.

Vaan ensin: mistä siinä LAPEssa oikein on kyse, se selviää tästä mainostoimiston tekemästä lyhyestä videosta:

Ennen konferenssia

Mitä tapahtui?

Maaliskuun isoon LAPE-konferenssiin ilmoittautui miltei 300 osallistujaa. Suoran verkkolähetyksen kautta oli tulossa konferenssia katsomaan miltei 100 katsojaa.

Kohdetyhmä on asiantuntijat, päättäjät ja alan ammattilaiset maakunnissa. Vaikka osallistujia oli tulossa tupa täyteen, suurin osa kohderyhmästä ei päässyt paikalle, eikä voinut seurata suoraa lähetystäkään. Miten heillekin saadaan vietyä hyvää sanomaa?

Jo hyvissä ajoin aloitin ennakko-markkinoinnin Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa. Aluksi kehotin ihmisiä ilmoittautumaan konferenssiin. Lähempänä innostin seuraamaan suoraa verkkolähetystä.

Järjestelyistä otin kuvia ja videopätkiä Twitteriin, Instagramiin ja Facebookiin.

Esiintyjien ja osallistujien some-tilit selvitin jo etukäteen. Poliitikkoja oli tulossa puhujiksi. Poliitikoilla on usein isot seuraajaverkostot ja kiinnostusta näkyä medioissa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula konferenssissa pitämässä puheenvuoroaan.

Ennen tapahtumaa napattiin ohjelmasta makupaloja, erityisesti kahden konferenssissä puhuvan ministerin osuuksia mainostettiin laajalti kaikilla kanavilla. Ne levisivät mukavasti, saivat laajan yleisön ja myös ministerit itse laittoivat esim. tviittejä eteenpäin.

Konferenssin aikana

Konferenssipäivinä Twitterissä oli todella aktiivista tviittailua #lapemuutos -aihetunnisteella. Suurin osa tviittaajista oli muita kuin me itse @THLlapemuutos -tililtä. Eli on onnistuttu saamaan aihetunnisteemme kohderyhmän tietoon& käyttöön 👍🏻

Kaikki me järjestäjät tviittailivat tviittailivat ja laittoivat muihin some-kanaviin omilta tileiltään sekä @THLlapemuutos että kaikkien muidenkin #lapemuutos -aihetunnisteella tviittailleiden tviittejä. Kaikkiin aihetunnisteen sometuksiin reagoitiin jotenkin, vähintään tykättiin.

Laitoin välillä kuvaa kulisseista, niistä oli tykätty paljon. Nämä ovat niitä behind the scenes -kuvia, joita yleisö ei muuten näkisi.

Laitoin someen paljon seminaarista napattuja kuvia esityksistä.

Instagramiin laitoin kuvia tilanteista ja kulisseista.

Tunnelma oli kohdillaan, monet osallistujat olivat tulleet ympäri maan ja tapasivat toisensa pitkästä aikaa.

Konferenssin tauoilla ei ollut suoraa verkkolähetystä. Otin tauon tilanteista kuvia. Näistä kuvista tykättiin paljon 👏🏻

Konferenssin jälkeen

Vein esitykset jo tapahtuman aikana SlideShare-palveluun:

Ahkeraa sometusta tein jälkeenpäinkin, kuvia ja esityksiä & videota välitettiin eteenpäin muilta some-tileiltä paljon. Kaikki suorana verkkolähetyksenä lähetetyt puheenvuorot tallennettiin. Linkkiä tallenteisiin sometin myös.

SlideShare -esityksiä katsottiin paljon.

Jälkeenpäin katsottiin yhdessä avainhenkilöiden kanssa tilastoja siitä, miten eri kanavilla oli saatu aikaan kuhinaa konferenssin tiimoilta.

Tässä otteena kahden FB:ssa julkaistun postauksen kattavuus

Some toimi todella hyvin, sieltä tultiin ennen tilaisuutta paljon ilmoittatumislomakkeeseen, tilaisuuden aikana suoraan lähetyksenn ja jälkeenpäin etsimään tilaisuuden esityksiä.

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä: soila.veltheim@thl.fi

KIitos!

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.