Loading

DIVOTA - kavč festival Pri Najgerju, Dolenja vas , 14. 2. 2020

Nepričakovano sva zadnji trenutek dobila vstopnice za nastop skupine DIVOTA.

Skupina Divota je nastopila v okviru subkulturnega KAVČ FESTIVALA. Organizatorji se sami opisujejo kot mednarodni, vseslovenski festival intimnih sobnih dogodkov. V letu 2020 bodo organizirali 130 dogodkov v 90 stanovanjih. Samo na dan te predstave so po Sloveniji organizirali in 31 podobnih nastopov.

Kaj pa pravzapraj je to Kavč Festival? Skupaj, s svojimi objavami, so organizatorji sami zapisali:

Subkulturni Kavč Festival pomeni implantacijo umetnosti tja, kamor sodi – v naš vsakdan. Edinstvena oblika festivala omogoča, da si lahko kdorkoli v svoji spalnici, kuhinji ali dnevni sobi omisli koncert ali predstavo. Specifike prostora pri tem nikakor niso ovira, temveč dodana vrednost. Ker obiskovalci pridobijo naslov šele ob rezervaciji brezplačne vstopnice, ostaja narava dogodkov zasebne narave in daje občutek, kot da bi prišli k nekomu na obisk. S seboj je potrebno prinesti copate, kaj za pod zob in priporočeni prostovoljni prispevek, ki predstavlja edino plačilo nekaterim izvrstnim in uveljavljenim umetnikom s celega sveta.

Najin dogodek je bil v Najgerjevi dnevni sobi in kuhinji, v Fabriki, v Dolenji vasi.

Organizator Kavč Festivala je Matija Solce s svojimi sodelavci. Na tem dogodku pri Najgerju ga ni bilo. Škoda! S svojim temperamentom in energijo obogati prav vsak dogodek. Saj, če na isti dan po celi Sloveniji organiziraš 31 podobnih dogodkov, res ne moreš biti na vseh.

Created By
Milos Toni
Appreciate