Loading

#2 • HOE LAAT JE JOUW COLLECTIE ZIEN? SAMEN ONLINE STERK | INretail

Online Marketeer bij INretail Charlotte Cozijn vertelt je in deze video alles wat je moet weten over hoe je online, gemakkelijk en laagdrempelig, je collectie kunt laten zien.

STAP 1 | Kies de items die je wilt laten zien. Zorg hierbij voor een mooie mix van je collectie en een mooie mix van stijlen zodat je een zo breed mogelijke doelgroep kunt aanspreken.

Stap 2 | Zorg voor een goede setting. Kijk goed naar wat er op de achtergrond te zien is. Probeer een rustig en aantrekkelijk beeld te creëren zodat de focus ligt op de items die je wilt laten zien en mensen niet worden afgeleid door wat er nog meer te zien is. Je kunt buiten of binnen foto's maken. Varieer daar ook tussen. Maak altijd even wat testfoto's en test-video's. Zorg daarnaast voor scherp en stabiel beeld (eventueel door middel van een statief).

STAP 3 | Laat kleding dragen door modellen, dat zorgt voor een veel dynamisch(er) beeld. Ook bij meubels en woonaccessoires kun je zo nu en dan modellen inzetten om het beeld dynamischer te maken. Trek ook zelf eens de 'stoute' schoenen aan en ga zelf op de foto/film. In een ideale situatie heb je meerdere modellen, die jouw doelgroep(en) goed representeren; jong/oud, slank/vol, etc. Modellen hoeven echt niet professioneel model te zijn; vraag je vrienden, familie of vaste klanten als model!

STAP 4 | Vertel iets over het item, maak het persoonlijk. Vertel iets over de gebruikte materialen, een eventuele pasvorm, de trend waar het bij past, maar ook wat jij er mooi aan vindt. Doe alsof je advies geeft aan een fysieke klant in je winkel. Dat is namelijk vaak de meerwaarde van jouw winkel: de persoonlijke sfeer en het eerlijke advies. Zet dat dus in! Als het om kleding gaat is het altijd handig aan te geven hoe lang het model is en welke maat hij/zij draagt. Dat geeft de kijker direct een indicatie van welke maat zij nodig zullen hebben.

We delen natuurlijk ook onze belangrijkste gouden #TIPS met jullie. Doe er je voordeel mee!

TIP #1 | Maak meerdere beelden van één set of setting. Denk hierbij aan: totaalshots (de hele set/setting in beeld), detailshots (van materialen, mooie details zoals een print of een stof, etc.), en de items los van elkaar. Zo heb je van één set voldoende 'content' om te delen en kun je jouw doelgroep vaker triggeren met hetzelfde item, maar op een andere manier weergeven.

TIP #2 | Noem wél de prijzen, maar niet het merk. Zo verleid je consumenten niet om de aankoop toch bij een online shop te doen, maar het gewoon bij jou te bestellen.

IN THE SPOTLIGHT | CALICO JACK

Elke week interviewen we een ondernemer die in deze bijzondere tijden toch ook kansen heeft gezien en daar vol voor is gegaan. Deze week: Rolph van Heyster (31), mede-eigenaar en creatief directeur van Calico Jack in Venlo.

RETAILPOWER

Eerder interviewden we Jan en Julie van Make My Day uit Nijmegen, die in deze tijden van crisis online kansen hebben gezien. We gingen deze week wederom, op gepaste afstand, om tafel met een creatieve ondernemer die de handschoen naar eigen zeggen heeft opgepakt en de focus in zijn bedrijf naar de online omgeving heeft verlegd. Ditmaal is het woord aan de 31-jarige Rolph van Heyster, mede-eigenaar en creatief directeur van conceptstore Calico Jack uit Venlo.

Nog voordat het kabinet midden maart in een persconferentie met de corona maatregelen naar buiten kwam is het Calico Jack team al om de tafel gegaan over mogelijke scenario’s en hoe zij daarop zouden inspelen. Toen de maatregelen werden aangekondigd was het slikken, maar vooral snel schakelen.

PODCAST • INTERVIEW ROLPH

Ben je benieuwd naar het gehele interview met Rolph Van Heyster van Calico Jack? Klik dan op de video hieronder om deze te beluisteren.

"We wilden ‘in de aanval’ met iets waar onze kracht ligt en die kracht ligt bij ons in de community."
#INSPIRATIE