Loading

De Schoolweetjes Nummer 8 || 2 oktober 2020

Hercontrole fietsen

Op donderdagmorgen 8 oktober worden de fietsen die nog niet aan alle eisen voldeden gecontroleerd door de fietsenmaker. Ook de leerlingen die bij de eerste controle hun fiets vergeten waren, krijgen nu de kans om hun fiets na te laten kijken. Misschien denk u na het lezen er aan dat de fiets nog even nagekeken moet worden dit weekend. We willen graag dat we allemaal met een veilige fiets de weg op gaan.

Uitvoering Fase 1 Groen Schoolplein

Onlangs heeft u een oproep ontvangen om mee te helpen bij de uitvoering van Fase 1 van het Groene schoolplein. We hebben al een mooi aantal aanmeldingen ontvangen, maar we kunnen op zaterdag 10 oktober nog wel wat extra handen gebruiken. Maandag 12 oktober komt te vervallen in plaats van de maandag willen we vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober gaan gebruiken voor het graafwerk. Dit in verband met de beschikbaarheid van wat grotere machines om het graafwerk uit te voeren. U kunt zich ook nog aanmelden voor 16 en/ of 17 oktober bij meester Floris via: f.fransen @marijke-ikt.nl. We zullen rekening houden met de Corona-richtlijnen tijdens de werkzaamheden. De ouders die zich hebben aangemeld, ontvangen komende week meer informatie over de uit te voeren werkzaamheden. Komende zaterdag zal de werkgroep al wat voorbereidingen treffen voor de werkzaamheden. Een deel van het ' bosgedeelte' bij het onderbouwplein zal tijdelijk afgesloten worden i.v.m. de veiligheid van de kinderen.

Voorleeswedstrijd

Op vrijdagmiddag 9 oktober houden we onze jaarlijkse voorleeswedstrijd. Uit de groepen 5 t/m 8 zijn er door voorrondes twee leerlingen per groep die meedoen aan deze finale. We mogen deze keer geen ouders uitnodigen om de wedstrijd bij te wonen. Erg jammer. We maken wel weer foto's die we dan in ons fotoalbum plaatsen. We wensen alle deelnemers heel veel plezier en succes toe.

Krentenbaard

We willen de ouders van onze school vragen om alert te zijn op krentenbaard. Klik op de knop over hoe te handelen als uw zoon of dochter krentenbaard heeft.

Een week in enkele foto's: Dance Hypes voor groep 7 en 8. Heerlijke tompoucen voor groep 7 omdat ze de meeste goedgekeurde fietsen hadden. Groep 0-1 lopen het kabouterpad en rekenen in groep 3 met geldsommen in de winkel. Op "Klasbord" staan voor de ouders/ verzorgers nog veel meer foto's.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds Hellendoorn stelt zich ten doel om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om te gaan sporten. Snel, effectief en laagdrempelig. Het fonds betaalt de contributie en sportattributen voor deze kinderen onder het motto: alle kinderen moeten kunnen sporten! Het Jeugdsportfonds Hellendoorn wil kinderen door middel van sport extra kansen bieden om zich positief te ontwikkelen. Meer informatie vindt u door op de onderstaande knop te tikken.

Kind op maandag

Dat kun je niet maken. Mozes gaat de berg op, waar hij praat met de Eeuwige. Intussen maken de Israëlieten een gouden kalf dat ze aanbidden als een god. Maar God kun je niet zelf maken. Als Mozes terugkomt, gooit hij de stenen tafelen kapot: zó kwaad is hij. Ligt het verbond nu letterlijk en figuurlijk in scherven? En is het nog weer goed te maken? Er wordt gelezen uit Exodus 24: 12-18, 31: 18, 32: 1-6 en 32: 15-20.

De kleuters horen de verhalen'Jacob bedriegt zijn vader' en 'Jacob vlucht'.

Zending

Zoals u weet sparen we voor de minima in onze gemeente zodat zij met de kerstdagen wat extra's hebben als ze boodschappen doen. De opbrengst vorige week was: € 34,95. Onze hartelijke dank voor uw en jullie bijdrage.

Tegeltjeswijsheid

Wie met mensen omgaat als pionnen, ziet spoedig dat het schaakbord leeg is.

Confucius (Chinees sociaal filosoof) weet hoe je met mensen om moet gaan.

Goed weekend

Geniet nog maar even van deze zonnige vrijdag. Het weekend wordt weer herfstig. We wensen u en jullie allemaal een prettig weekend. Het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with images by Nikita Kachanovsky - "Lost in the sun" • Annie Spratt - "Girl reading a bedtime story book" en Prinses Marijkeschool.