Loading

Et godt liv i Portalen Aktivt og avslappende på en gang

- Jeg nyter hver eneste dag her i min nye leilighet. Nærheten til sjøen, klatrevegg ved inngangspartiet og en fantastisk takterrasse. Hva mer kan en egentlig ønske seg?

Da Henriette Berland (28) etter en årrekke med studier og jobb i utlandet skulle kjøpe sin første, egne bolig hjemme i Bergen, kunne hun etter eget utsagn ikke funnet en mer perfekt leilighet. I andre etasje i Portalen Sameie – med utsikt mot fjord og fjell, fant hun sin drømmebolig. Med gunstig medlemsansiennitet i BOB – overført fra faren, fikk hun førstevalget på leilighet under salgsmøtet for prosjektet.

–Nærkontakt med sjøen er viktig

– Jeg ville bo i andre etasje, først og fremst grunnet nærkontakt med sjøen og båtlivet ute på fjorden, men også fordi denne leiligheten hadde en planløsning som tiltalte meg, sier Henriette

Hun har en smakfullt innredet leilighet på 50 kvadratmeter fordelt på tre rom, i tillegg til en tretten kvadratmeter stor terrasse med glassdører mot sjøen.

SOVEROM: Når det er to soverom i en leilighet på 50 kvm, vil disse nødvendigvis ikke bli så store. Men en skikkelig walk-in-garderobe er det plass til i hovedsoverommet.

– Det er bare helt fantastisk å nyte sommeren på terrassen – en skikkelig utestue som faktisk kan brukes året rundt. Her er det godt å kunne sitte med en god bok og noe godt i glasset – og bare slappe av.

BALKONG: En avlang, innglasset terrasse på hele 13 kvm – kan brukes hele året. Også denne er smakfullt innredet med artige detaljer.

Hele leiligheten bærer preg av stilsikker sans og gjennomført innredning. Duse fargekombinasjoner, med innslag av rosa og grønt, preger leiligheten. Her er det rett og slett godt å komme inn.

STUEN: Lys, trivelig og avlang. Kjøkken og spisekrok som en del av stuen. De store møblene er fra Ikea, men andre detaljer er fra Bolia, Jysk, Ellos og diverse nettbutikker.

Måtte kjøpe alt nytt

– Da jeg bestemte meg for å flytte tilbake til Bergen hadde jeg absolutt ikke noe inventar – med unntak av en vase og et paraplystativ i kobber som engang har tilhørt mormor. Alt annet måtte kjøpes nytt – og det var egentlig en takknemlig oppgave. Jeg kunne rusle rundt på Ikea, Bolia og andre spennende interiørbutikker og handle inn det vi trengte – og sette det sammen en helhet, uten å måtte ta hensyn til eksisterende innredning. Jeg måtte kjøpe inn alt fra bestikk til møbler, sier hun og ler.

BAD: Hvite og grå fliser – med fargesterke tekstiler i fin brytning.

På innflyttingsdagen trommet hun sammen familie og venner til en skikkelig omgang med sjauing, bæring og montering av møbler og innredning. En effektiv arbeidsøkt som på rekordtid satte den nye boligen hennes i særdeles presentabel stand.

Storslått takterrasse

– En annen ting jeg virkelig verdsetter her i Portalen, er det som må være byens flotteste takterrasse.

Henriette har tatt oss med opp på det felles terrasseområdet, der det er laget til med utemøbler og sittegrupper av ymse slag, utegrill og smakfull beplantning. I tillegg er det tilrettelagt for beboerne kan dyrke egne vekster i små parsellhager. Utsikten mot Damsgårdssundet, Fløien, Ulriken og de andre fjellene rundt byen er formidabel. Og på en glohet julidag må terrassen kunne beskrives som en oase – med svak, svalende trekk fra sjøen og summingen fra byen som en fjern lydkulisse.

Utsiktspunkt fra takterrasse – mot fjord og fjell.

Utferdstrang

Henriette vokste opp i Åsane, før utferdstrangen begynte å gjøre utslag. Hun tilbragte ett år som utvekslingsstudent i North Carolina i USA som 16-åring. Hun var ikke før kommet hjem før det ble klart at hun ville ut å reise igjen. Henriette gjennomførte bachelor innen økonomi og administrasjon – delvis ved BI i Bergen og delvis i Berkeley University of California. Deretter var det masterstudier i London innen International Business Management ved Kingston University utenfor London. Hun ble boende i London i nesten seks år, og begynte å jobbe etter endt utdanning, bl.a. innen olje- og gass-sektoren. Men som utvandret bergenser hadde hun, til tross for utferdstrang, en latent dragning mot hjembyen. Da stillingen som merkevaresjef for Heineken ved Hansa Borg Bryggerier ble ledig, en jobb hun søkte på og fikk, var det i november i fjor dags å returnere til hjembyen. I påvente av at leiligheten hennes i Portalen ble ferdigstilt, bodde hun noen måneder hjemme hos foreldrene.

Anthony - samboeren hennes fra London, har også fått seg jobb i Bergen – og han kommer til Bergen i august.

Trives i veggen

En annen ting Henriette setter stor pris på i Portalen, er den gedigne klatreveggen i passasjen mellom Damsgårdsveien og fjorden. I en bred portal med speilfliser i taket, er det på begge sidevegger laget et unikt klatreområde, med klatreruter av ulik vanskelighetsgrad. Det er montert sikringsmekanismer øverst i den høyeste av de to veggene.

I VEGGEN: Portalen har egen klatrevegg som Henriette gladelig lar seg utfordre av. Speiltaket i fellesområdet til Portalen reflekterer fjorden utenfor bygget.

– Jeg har drevet en del klatring tidligere, og har blant annet det såkalte «brattkortet». I tillegg deltok jeg tidligere i år på et klatrekurs som BOB arrangerte for beboerne her i Portalen. Å ha en «egen» klatrevegg til disposisjon er rett og slett genialt, sier Henriette.

Brattkort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre klatrere på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Til ære for fotografen fyker hun opp i veggen på «niks komma niks», før hun daler ned til utgangspunktet.

– Jeg tok den enkleste ruten, forklarer hun med et smil.

– Det ville tatt lengre tid dersom jeg skulle ta en vanskeligere rute opp.

Ønsker seg båt

Nærkontakten med sjøen og båtlivet på fjorden har gjort at tanken om å skaffe seg egen båt har modnet hos Henriette. Forhåpentligvis også hos kjæresten Anthony.

– Jeg liker godt å stå på terrassen og se på båtlivet på fjorden, sier Henriette.

– Det skal etter sigende legges til rette med båtplasser like ved Portalen, og det hadde vært genialt å kunne gå rett ned i en båt og nyte en ettermiddag som denne ute på sjøen, sier hun mens blikket følger en cabincruiser som glir forbi. Hekksjøen fra båten reflekterer sollyset opp mot speilflisene i taket ved klatreveggen. Lyset spiller mot veggen og reflekteres i de solide karabinkrokene som sikrer tau og klatrer.

– Om vi ikke får råd til båt med det første, vil det definitivt være aktuelt med en kajakk eller to, avslutter Henriette Berland før hun igjen fyker opp i klatreveggen.

Tekst og foto: Kenneth Ø. Monsen

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.