Una nova aventura comença aquí i ara. SORAYA FIBLA SOLÀ

PERQUÈ LA SOCIETAT QUAN SENT PARLAR DE SALUT MENTAL HO UNEIX A MALALT MENTAL?

Però realment sabem el que significa salut?

SALUT: La presència d'Estats positius de les capacitats humanes i el funcionament en pensament, sentiment i comportament.
A partir del meu "Mindmap" descobreixo que estic en un dels punts més alts del meu "Flourishing", ja que em sento molt bé amb tot el que faig i el camí que estic construint. Uns dels pilars forts perquè jo pugui arribar amb aquest nivell, és tota aquella gent que m'envolta, ja que m'acompanyen perquè arribi als meus millors nivells de benestar, això fa que em senti molt feliç amb el que faig i amb tot allò que m'envolta.

Quins són els més destacables?

Sense elles estic més que segura que no podria aconseguir el punt més alt de "Flourishing".

Persones que et trobes durant el teu camí, que fan que aquest sigui més fàcil i sobretot ple de grans moments.

La millor manera de carregar-te d'energia és veure i fer somriure, però sobretot somriure un mateix.

Constància, superació, lluitar, ... Totes aquelles petites coses que fas durant el teu camí per arribar a les teves metes.

Tots aquests punts més destacats en el meu "Mindmap" fan que es tingui en un dels punts més alts del meu benestar, això comporta a tenir una felicitat plena amb mi mateix i sense cap tipus malaltia.

Tots tenim moltes fortaleses, unes les posem més en pràctica que d'altres. En el meu cas les més destacables són:

- INTEL·LIGÈNCIA SOCIAL: 46

- ESPERANÇA: 45

- CURIOSITAT: 45

- PERSEVERANÇA: 44

- JUDICI: 43

- PRUDÈNCIA: 43

- CREATIVITAT: 42

- HUMOR: 42

En les experiències més difícils, veus de veritat com és la teva manera de ser, és a dir, aquelles fortaleses que té identifiquen.
En el moment que em vaig posar a redactar aquella experiència que mai volia que arribes, la mort del meu iaio, em vaig adonar que tinc punts més forts del que imaginava (en la imatge anterior marco amb negreta les fortaleses emprades en aquella vivència).

Esperança: Recordo estar treballant i esperar la truca de la família perquè em diguessin que l'operació del iaio hagués anat tot bé.

Gratitud: Tenir al costat la família en aquest dia tan dur, sobretot la meva germana Ariadna i el meu cosí Xavi, va fer que tot és passes d'una altra manera i fer-me entendre que ell sempre estarà al meu costat.

Perseverança: Em va costar, però després de molts dies vaig poder tornar a entrar a la casa dels avis i entendre que ell ja no hi serià.

Intel·ligència social: Estar la família molt unida i ajudar-nos uns als altres, fer una gran pinya com l'avi sempre ens havia ensenyat.

Un dia com un altre vaig voler posar més atenció si utilitzava correctament i sovint les fortaleses. I així ho vaig fer, vaig observar que la intel·ligència social és la més destacable en mi mateix.

Recordo que un dia la Mònica la veia decaiguda i trista, cosa estranya amb ella. Li vaig comentar que li semblava anar a fer un refresc que ho mereixíem que sempre la mateixa rutina no podia ser. Em va dir que sí que li semblava genial.
Quan vam arribar al bar em va comentar tot el que li passava, cal dir que vam estar hores i hores xarrant, en marxar la vaig notar molt millor, més contenta i sobretot el que em va emplenar més, va ser les gràcies i la seva forta abraçada. Sense cap dubte és el millor regal d'aquell dia.
Em va agradar aquesta idea de seguir observant si utilitzava correctament les fortaleses i aquest cop ho vaig fer durant una setmana. Això si, vaig escollir l'esperança!

En finalitzar la setmana, vaig començar a pensar tot el que hi havia succeït. I la veritat que veure les coses més positivament o fer veure les coses als altres de forma més positiva, "veure el got mig ple", et dóna com a més ganes de seguir lluitant per allò que et proposes. Jo sols espero a ver animat aquelles persones que veia sense esperança i amb ganes de no seguir lluitant, però realment a mi mateix em va fer créixer un poc més com a persona i ser més persistent amb mi mateix.

JUSTICIA: 217

CORATGE: 213

HUMANITAT: 217

On podem estudiar el ritual de la felicitat?

En la psicologia positiva, aquesta estudia les bases del benestar psicològic i de la felicitat així com de les fortaleses i virtuts humanes.

Recordo un moment on em vaig haver de plantejar les coses d'una altra manera i veure-ho tot amb més optimisme:

Un bon moment per recordar de forma optimista és aquell dia que vaig decidir a escriure com seria la meva vida en tres mesos. La veritat que al principi no sabia com començar, "que si jo sóc de viure el dia a dia", "si no sé el que faré demà, com he de saber el que serà d'aquí a uns mesos" però si, al final ho vaig aconseguir!
Recordo que escrivia que aprovaria primer de psicologia, tornaria a treballar al Centre d'acollida del poble, entre altres coses més. Avui en dia, puc dir que estic feliç amb mi mateix perquè observo el temps que a passat i la veritat que si... vaig per bon camí. Em dóna satisfacció i alegria veure com lluito i no m'he rendit i que amb esperança i coratge aconseguiré el que em proposi.

PUNTUACIÓ: 22

Per què el nostre vocabulari existeixen més paraules per referir-se a EMOCIONS NEGATIVES, si hi ha molts termes per referir-nos a EMOCIONS POSITIVES?

Les persones no som felices?

Si la resposta és que SI ho som, perquè no recordem més emocions positives, ja que la FELICITAT està relacionada amb les EMOCIONS POSITIVES.

Potser ens ho fa la rutina, el dia a dia?

La veritat que són preguntes que estic segura que moltes persones ens les fem però no trobem la resposta correcta.

INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

Presto atenció de forma adequada sobre les meves emocions i de les altres persones, ja que des de petita me n'adono amb facilitat com es poden sentir en aquell moment les persones que m'envolten o com em sento jo mateixa. També diria que entenc correctament els sentiments i emocions de les persones, ja que m'agrada i em sento molt realitzada quan puc ajudar en tot moment a qualsevol persona, sigui propera a mi o no.

Tot correcte no pot ser, és a dir, hi ha moltes coses que es tenen de treballar com és el cas de la regulació, ja que tinc d'acceptar els estats emocionals.

Els millors moments en mi mateix, els que em fan arribar a la meva plenitud, són aquells que no tenen preu, però sons els més valuosos per mi. Exactament em fan arribar al meu FLOW!

Quan faig allò que m'agrada, que em fa sentir plena i realitzada, la paraula temps desapareix del meu diccionari, sols gaudeixo de l'aquí i l'ara, res més tinc en mi.

És aquella sensació de benestar, felicitat i de sentir que el que estàs fent és el millor que podries fer i podria passar.

Treballar d'allò que t'agrada i veure somriure als nens és el millor FLOW!!

Fer el que t'agrada és Llibertat, que t'agradi el que fas, és Felicitat.

Sense cap dubte el meu FLOW, és la meva actitud davant la vida, com em comporto, la meva forma de caminar davant les coses i sobretot la concentració màxima en allò que realment em fa sentir ple en mi mateix.

Amb ells sí que no hi ha temps que em pari.

En la vida no hi ha sols persones FELICES o INFELICES, sinó que la nostra felicitat té graus, com el termòmetre. Però una cosa és certa, no per tothom el mateix nombre de graus de felicitat equival el mateix.
“La felicidad no es algo ya hecho. Llega de tus propias acciones”.

Dalai Lama

Sense cap dubte la FELICITAT és un treball que comporta molta feina, de la nit al dia no podem ser feliços. Té un llarg aprenentatge i estic més que segura que depenent del dia farem passos cap endarrere però el més important de tot és que lluitarem amb més ganes per seguir el camí correcte per arribar al punt més al de la nostra felicitat juntament amb el benestar.

Ahh!! Una cosa que no podem oblidar, ser feliç no està el 100% en les nostres mans perquè un 50% és genètica, però un 40% si, això vol que quasi la meitat som nosaltres que podem escollir com construir la nostra felicitat. Així que a per totes!

A què esperes?

Sabies que existeix una petita pauta per poder construir la nostra FELICITAT:

 • Manifestar el seu agraïment.
 • Tractar d'evitar la comparació social.
 • Fomentar una mentalitat d'optimisme.
 • Aprendre a perdonar.
 • "Savoring".

Si ens posem a pensa, vivim en un món on la rutina és el camí a seguir de gairebé tothom, on els petits detalls passen de llarg i on agrair i sentir-te agraït cada cop està més llunyà.

Perquè quan entres algun lloc poc conegut o gens conegut i dius un "Bon dia", "Bona tarde" o simplement "Hola" les persones que són allí els hi costa respondre o et miren estrany.

Tant estrany és?

La veritat que em costa comprendre-ho, amb el bonic que és sentir aquestes paraules plenes d'alegria o simplement respondre amb un somriure.

Si anem més enllà i parlem de la paraula màgica GRÀCIES, com és que molts cops a les persones els costa pronunciar? Molts cops penso si és complicada de dir.

Ja no sols es dir la paraula sinó que et sents més feliç amb tu mateix, amb energies més positives i sobretot entens molt millor a la gent que t'envolta, és a dir, ets molt més empàtic. Cal dir que hi ha estudis que ho corroboren.

Vaig decidir durant una setmana a fer el diari de la gratitud, on cada dia havia d'escollir tres fets o esdeveniments que veia al carrer o em passaven a mi, doncs així va ser.

Quan vaig finalitzar la setmana vaig arribar a la conclusió que, les persones vivim en un món amb presses, que ens sospesen més els problemes que els moments de felicitat. Això explica que no gaudim d'aquella cançó que hem escoltat quan anàvem amb el cotxe, arribar a casa i tenir el teu plat de menjar preferit, amics que fa temps que no veus es recorden de tu amb un missatge o simplement el somriure del dependent o dependenta quan entres a comprar el pa.

Per què no sentim goig d'aquests segons de la vida que ens omplen d'energia?

Per què no deixem un poc de banda aquelles coses negatives?

Els problemes tenen sempre solució i si no en tenen, ja no són problemes.

Estic més que segura que la societat riuria molt més o simplement seria molt més feliç amb ell mateix, ja que per ser feliç amb els altres primer un ha de ser feliç amb un mateix.

Aquest diari el vaig trobar tan interessant per VALORAR tot el que passa pel meu voltant que ara per ara encara l'utilitzo, una gran eina per un mateix.

COMPARTIM SOMRIURES

Comencem el dia amb força. Quines sorpreses ens esperen avui?

El món als meus peus.

Bon dia món! Ja estem desperts!

Hi ha moments que no tornen, però mai s'obliden.

Todo tiene belleza, pero no todo el mundo puede verla.

MINDFULNESS ... Atenció plena

Per què MINDFULNESS?

El Mindfulness té uns beneficis que són:

 • Estar plenament en el present, en l'aquí i ara.
 • Observar pensaments i sensacions desagradables tal qual són.
 • Consciència d'allò que s'està evitant.
 • Connexió amb un mateix, amb els altres i amb el món que ens envolta.
 • Major consciència dels judicis.
 • Augment de la consciència de si mateix .
 • Menor reacció enfront d'experiències desagradables.
 • Menor identificació amb els pensaments.
 • Reconeixement del canvi constant (pensaments, emocions i sensacions que vénen i van).
 • Major calma i pau .
 • Major acceptació i compassió de si mateix.
Sense cap dubte tinc molta feina per fer, però el més important de tot és que estic ja preparada per aconseguir tot el que em proposi, el camí no serà fàcil però l'important de tot és que valdrà molt la pena.
Recordo quan realitzava el meu pla d'acció i sols pensava; "bfff que complicat, que he de posar, ...".
Em va costar molt perquè sempre m'ha costat valorar-me i sobretot valorar els meus èxits i de les meves derrotes trobar un aprenentatge.
He sigut d'aquelles persones que valoren més als altres que a mi mateix, però estic treballant perquè la cosa canviï i em valori a mi mateix com també faig amb els altres.
Moltes activitats m'han fet reflexionar i veure les coses d'una altra manera, veure el got sempre mig ple, però mig ple de FELCITAT I BENESTAR amb mi mateix i amb el que faig.
Descobrir les meves fortaleses, el diari de gratitud, són aprenentatges que m'emporto a la meva motxilla per molt temps i que m'ajudaran a seguir lluitant per la SORAYA que sempre he volgut ser.

Els propòsits... la primera paraula que diem les persones per començament d'any nou.

Però el més important de tot, ELS ARRIBEM A COMPLIR?

Sempre tenim desitjos/propòsits a llarg termini, pensant més amb el futur llunyà que amb el futur més proper.

La veritat, tinc moltíssims propòsits i desitjos, el més important per a mi i és per tota la vida. És veure la gent més propera a mi realment FELIÇ, és una de les coses que més m'omplen en la vida.

Aquest és un desig per sempre, però dos propòsits que estic segura que es realitzaran abans que acabi l'any és acabar primer de psicologia neta, amb molts aprenentatges i que Rubén trobi feina.

Nunca dejes que nadie te diga que no puedes hacer algo. Si tienes un sueño debes protegerlo. Si alguien no puede hacer algo te dirá que tú tampoco puedes. Si quieres algo ve tras ello. Punto. (Will Smith, En busca de la FELICIDAD)

Credits:

Created with images by Luis Hernandez - D2k6.es - "[12/30] Dibujando sueños - EXPLORE ;D" • Marie. L. - "Mental Health week, DCU" • Hey Paul Studios - "Brain Anatomy Hoop Art. Hand Embroidered Wall Decor" • donireewalker - "Happiness" • Alex Pepperhill - "Graffiti on bridge/ railway viaduct on Manchester inner relief road" • kennymatic - "Smile" • torbakhopper - "STRENGTH" • peterbehiels44 - "grandfather girl handbag" • Tama66 - "sunset evening evening sky" • rpongsaj - "Virtue" • Alexas_Fotos - "beautiful day joy frog" • Alexas_Fotos - "smiley laugh bank" • bykst - "finger faces heart" • eekim - "Gratitude Tag"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.