Loading

Wintersfeer Zwitserse Alpen met bus en trein Scroll naar beneden ↓

Alleen bij Effeweg.nl:

incl. treinritten Glacier Express, Täsch - Zermatt en Mont Blanc Express

8 dagen Zwitserse Alpen

Deze spectaculaire reis brengt u naar de hoogste toppen van Europa. Een unieke manier om het Zwitserse Alpenlandschap te ontdekken is per panoramatrein.

De Mont Blanc Express rijdt door een ruig alpenlandschap en biedt een grandioos uitzicht op de gletsjer van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa.

De Glacier Express behoort tot één van de mooiste treinreizen ter wereld met spectaculaire uitzichten op besneeuwde bergen en dalen.

Vanaf Täsch reizen we per trein naar het autovrije Zermatt. Ook tijdens deze treinreis geniet u van het prachtige witte Alpenlandschap en maakt u de mooiste foto's.

Geniet van deze busreis naar Zwitserland met de meest fantastische uitzichten die u nooit meer zult vergeten!

Dag 1: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Brig

Via Basel rijden we richting de Zwitserse Alpen. Aan het einde van de avond arriveren we in Brig waar we de komende 5 nachten zullen verblijven. De stad Brig ligt in het mooie Oberwallis. ’s Avonds maakt u met de Simplon Express een korte stadsrondrit door het centrum van Brig.

Dag 3: Treinrit 'in het spoor van de Glacier Express'

We maken ons op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een onvergetelijke treinreis in het spoor van de Glacier Express. Vanuit een panoramawagon zult u genieten van het Zwitserse Alpenlandschap. De trein slingert langs steile rotsen en klimt over de ruim 2.000 meter hoge Oberalppas. We passeren Andermatt, ook wel het dak van Europa genoemd, en eindigen in Disentis. U krijgt deze dag een lunchpakket mee. Vanuit Disentis rijden we met de trein weer terug naar Brig. Zo mist u niets van de schitterende natuur en de prachtige uitzichten op besneeuwde bergen en dalen.

Een super geweldige reis, waarbij ik mijn ogen heb uitgekeken! Intens genoten van de natuur, vrijheid, ruimte en schoonheid.

Dag 4: Matterhorn

Vandaag maken we kennis met de schoonheid van de eeuwig besneeuwde berg Matterhorn, met een hoogte van bijna 4.500 meter. We rijden via een indrukwekkende route met prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen naar het plaatsje Täsch.

Treintje Täsch – Zermatt

De laatste kilometers gaan we verder met een treintje. In het autovrije Zermatt met typische houten huizen kunt u winkelen, genieten van prachtige uitzichten of met een tandradbaan naar de 3.089 meter hoge Gornergrat gaan.

Dag 5: Mont Blanc Express

Vandaag staat de volgende bijzondere treinrit op het programma. De unieke Mont Blanc Express start in Martigny. De adembenemende tocht voert u door een ruig alpenlandschap, schaduwrijke bossen en gemoedelijke dorpjes. Geniet van grandioze uitzichten en maak de mooiste foto's! Vanuit Le Châtelard rijden we met de bus naar Chamonix in Frankrijk. U kunt met een tandradbaan naar de gletsjer Mer de Glace.

Dag 6: Aletschgletsjer

Een indrukwekkend uitzicht op een reusachtige gletsjer, dat is wat u kunt verwachten van de excursie naar de Aletschgletsjer. Deze gletsjer, zijn omgeving en de achterliggende bergen zijn door UNESCO aangemerkt als natuurlijk erfgoed en hebben daardoor een beschermde status. Met de bus rijden we naar het bergdorpje Fiesch. Van hieruit kunt u met een gondellift naar de Fischeralp en vervolgens kunt u met een cabinelift naar de Eggishorn.

Dag 7: Vertrek Brig en bezoek Bern

We verlaten Brig en rijden naar Bern. De vele 17e en 18e eeuwse huizen, bruggen en poorten staan op de Werelfderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpromenades in het gezellige centrum zijn veelal overdekt. We overnachten deze avond in Zuid-Duitsland.

Dag 8: Terugreis

Alweer de laatste dag van onze fantastische reis. Vandaag rijden we ons eigen land weer binnen en wordt u terug gebracht naar uw opstapplaats.

8 dagen vanaf € 469,-

 • Elke week gepland vertrek in januari tot en met april

Inclusief

 • 7 hotelovernachtingen
 • 7 maal ontbijtbuffet
 • 7 maal diner
 • Stadsrondrit Brig met Simplon Express
 • Treinrit Glacier Express (Brig - Disentis v.v.) in de panoramawagon met lunchpakket
 • Treintje van Täsch naar Zermatt v.v.
 • Treinrit Mont Blanc Express (Martigny - Le Châtelard)
 • Begeleiding door uw chauffeur/reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar