Loading

PERSONEELSMAGAZINE UITGAVE 02/2021

Woord vooraf

In deze digitale versie van het gedrukte ROCKWOOL personeelsmagazine de Uitschieter tref je een beknopte selectie aan van ingekorte artikelen uit de editie van juni 2021. Zo kun je op je tablet, desktop of smartphone snel en waar en wanneer je maar wilt een indruk krijgen van de interne mijlpalen en nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Wij wensen je veel kijk- en leesplezier.

Krijg een helder inzicht in je fysieke en mentale gezondheid!
Duurzame InzetbaarheidsIndex (DIX)

Pak de regie over je gezondheid en inzetbaarheid

Je hebt onlangs een uitnodiging in je mail ontvangen om mee te doen met de Duurzame InzetbaarheidsIndex (DIX). Dit is een online vragenlijst die inzicht geeft in je Gezondheid, Vakkennis & Vaardigheden, Motivatie & Betrokkenheid, Werk- en Privébalans, Persoonlijk Leiderschap (Eigen regie), Belemmerende factoren, Huidig functioneren en Toekomstverwachting.

Wat levert het op?

Door mee te doen krijg je helder inzicht in je fysieke en mentale gezondheid, voor nu én over 3 tot 5 jaar. Daarnaast krijg je via je persoonlijke Vitaliteitsportaal tips, adviezen en begeleiding en interventies aangeboden die bij jouw situatie passen. Je kunt dan zelf aan de slag met je persoonlijke doelen.

Aanmelden

Je zult binnenkort een uitnodiging in je mail ontvangen. Hierin vind je de link om je aan te melden. Als je het lastig vindt om je online aan te melden, dan kunnen we je hierbij helpen. We hopen natuurlijk dat je enthousiast bent geworden en nodigen je van harte uit om mee te doen!

Naadloos plafond- en wandsysteem in statig gebouw met hoge, publieke ruimtes

Rockfon Mono Acoustic lost akoestische uitdagingen op in nieuwe rechtbank Amsterdam

Na jaren van voorbereiding en bouwwerkzaamheden, vonden in mei de eerste zittingen plaats in de nieuwe rechtbank in Amsterdam. In het statige en gezagwekkende gebouw is meer dan 25.000 m2 akoestische plafond- en wandoplossingen van Rockfon toegepast.

De publieke ruimtes imposante glazen en natuurstenen wanden en vloeren. Nadeel van deze harde materialen is dat hierdoor een onaangename nagalm en echo kunnen ontstaan. Voor het behoud van de juiste akoestische balans, zijn daarom in verschillende ruimtes de plafonds en wanden voorzien van Rockfon Mono Acoustic panelen.

Installaties naadloos weggewerkt

KAAN Architecten koos nadrukkelijk voor dit naadloze plafond- en wandsysteem, ook voor de beeldbepalende foyer. Architect Luuk Dietz: “Het Rockfon Mono Acoustic plafond dient in de transparante foyer eigenlijk als blikvanger, omdat het een naadloos, vlak en fijnkorrelig strak systeem is, waarin allerlei installaties weggewerkt kunnen worden. Daarnaast voldoen deze systemen volledig aan de akoestische eisen waaraan deze hoge, publieke ruimte moet voldoen. Voor de spraakverstaanbaarheid gelden voor alle ruimtes in het gebouw namelijk strenge eisen voor de nagalmtijd.”

Bekijk alle foto’s op rockfon.nl.

Vertical farming in opkomst

Grodan ideaal bij ‘tuinbouw in de hoogte’

Vertical farming, het telen van gewassen in gestapelde lagen, is over de hele wereld in opkomst. ‘Verticale tuinbouw’ gebeurt in volledig op zichzelf staande, gecontroleerde omgevingen die niet worden beïnvloed door het buitenklimaat.: "Dit maakt het mogelijk om de consument het hele jaar door van verse lokale producten te voorzien,” zegt Tico van Leeuwen, Account Manager Zuid-Oost Nederland & Denemarken en Vertical Farming Specialist bij Grodan Bovendien. “Deze producten zijn duurzamer doordat veel minder transport nodig is met navenant minder uitstoot van broeikasgassen."

Tico van Leeuwen, Account Manager zuidoost-Nederland & Denemarken en Vertical Farming Specialist bij Grodan.

Steenwol als groeimedium

Essentieel voor de nieuwe teeltmethode is dat de planten precies datgene krijgen wat ze nodig hebben qua temperatuur, licht, vochtigheid, CO2 en voedingsstoffen. Tico: “Een van de belangrijkste voordelen van Grodan is dat steenwol pH-neutraal is en geen natuurlijke voedingsstoffen bevat. Met steenwol begin je bij nul, waardoor je het water en de voeding voor de planten met 100% precisie en zekerheid kunt sturen. Een ander voordeel is dat onze steenwol altijd dezelfde samenstelling heeft. Dit zorgt ervoor dat onze producten identieke prestaties leveren en zo een gelijkwaardig gewas ondersteunen."

Nieuwe standaard in metallic gevelbekleding

Nieuw Rockpanel Metals-assortiment: een nieuwe standaard in metallic gevelbekleding

Make your metal vision rock! Dat is de slogan van de nieuwe campagne die Rockpanel op 28 april jl. lanceerde. Hiermee wordt de nieuwe Rockpanel Metals-lijn, die het aanbod van metallic designs compleet maakt, in acht landen op krachtige wijze in de markt gezet.

Moniek van Eck, Marketing Communications Manager voor Nederland en België: “Het juist positioneren van de productlijn was van groot belang. Met de campagne willen we architecten en aannemers inspireren en laten zien wat de mogelijkheden zijn met onze gevelbekleding.”

Voor het Rockpanel Metals-assortiment zijn in korte tijd diverse nieuwe productdesigns ontwikkeld. Product Manager Ralf Hendriks: “Ons Metals-assortiment was vrij beperkt met slechts vijf verschillende designs, terwijl de verkoop relatief hoog was – vier designs stonden in de top 80 best verkochte Rockpanel designs. Daarnaast waren er relatief veel aanvragen voor op maat gemaakte Metals-kleuren. Met het nieuwe productaanbod willen we optimaal aansluiten bij de vraag in de markt.”

John Porter, Area Sales Manager Verenigd Koninkrijk: ”We hebben al zeer positieve reacties gekregen van architecten en onze distributiepartners. Het hele team is erg blij met de nieuwe producten en we kijken ernaar uit om de lijn deze zomer volop te promoten binnen ons netwerk.”

Project - The Valley aan de Amsterdamse Zuidas

Eenheid in diversiteit

Hoe onze isolatieoplossingen het verschil maken

ROCKWOOL 810 isolatieschalen en ROCKWOOL TECLIT® isoleren leidingen van The Valley

Wonen, werken en recreëren in een gezamenlijk gebouw met drie torens van 97, 76 en 66 meter; dat is het innovatieve concept van The Valley aan de Amsterdamse Zuidas. In het project isoleert Domstad Isolatietechniek B.V.. De hoogwaardige leidingisolatie voor circa 17 kilometer aan leidingen voor klimaatbeheersing bestaat uit ROCKWOOL 810 isolatieschalen voor warmteleidingen en het ROCKWOOL TECLIT® systeem voor koudeleidingen. Gebruik van het TECLIT systeem is zich in Nederland inmiddels aan het verspreiden als een olievlek vanwege de uitstekende isolatiewaarde, maar ook door de hoge brandveiligheid.

Meer weten over The Valley? Kijk op Kijk op rockwool.nl.

Rockfit Duo gevelisolatie voor Antwerp Tower

De Antwerp Tower is een iconisch voormalig kantoorgebouw in hartje Antwerpen. De bouwheer van de transformatie en de Antwerpse brandweer wilden absoluut geen risico lopen en stelden de hoogste brandveiligheidseisen aan dit project. Rechtstreeks bevestigd op de EPDM slabben van het betonnen binnenblad beschermen Rockfit Duo isolatieplaten van 140 mm dikte de bewoners tegen brandoverslag en branddoorslag.

Meer lezen over Antwerp Tower? Kijk op rockwool.nl.

ROCKWOOL thermische en akoestische isolatie voor herbestemd kerkgebouw in Roeselare

Sinds voorjaar 2020 zetelt Architectenbureau 3Architecten in de ontwijde Sint-Jozefskerk van Roeselare. Jan Tyvaert, vennoot-architect bij 3Architecten: “Overal doen ROCKWOOL producten dienst. Bijvoorbeeld om het contactgeluid vanaf een nieuw aangelegde tussenvloer naar de onderliggende ruimte te beperken. Hier zijn 40 mm dikke platen RockFloor Solid gebruikt (625 x 1000 mm) die geschikt zijn voor een gebruiksbelasting van 400 kg/m2. Verder zijn de wanden en plafonds akoestisch geïsoleerd, waarbij 50 mm dikke RockSono Base platen als achtervang fungeren voor akoestische frontpanelen.“

Meer weten over de kerk in Roeselare? Kijk op rockwool.nl.

Campagne start in september

Aandacht voor Security!

“Security oftewel ‘Beveiliging’ gaat in grote lijnen over de maatregelen die een bedrijf neemt om medewerkers, terreinen, gebouwen, installaties, producten en knowhow te beschermen. Dat is dus iets anders dan Safety (Veiligheid), wat we bij ROCKWOOL vaak samenvatten als: Je gaat net zo gezond weer naar huis als dat je bent gekomen.” Aldus Facility Manager Central Western Europe Marcel Hundscheidt. Hij is doende met het voorbereiden van een ‘Security Awareness campagne’ die vanaf september aandacht gaat vestigen op dit thema.

De Security Awareness campagne wordt ondersteund door een beeldmerk en de slogan ‘stay a!ert’

‘Security Awareness’ - ROCKWOOL International heeft richtlijnen op het gebied van Security opgesteld, die in elke fabriek en vestiging worden vertaald naar de lokale situatie. Handelen volgens de richtlijnen moet een tweede natuur worden. Daarom is het belangrijk dat je als medewerker weet welk security-beleid we voeren, welke maatregelen en voorschriften er zijn én waar ze voor dienen. De ‘Security Awareness campagne’ in Roermond is een van de middelen om de achtergronden en concrete richtlijnen voor iedereen duidelijk te maken.

Wil je meer lezen klik dan op onderstaande button voor de volledige digitale uitgave van de Uitschieter-editie van juni 2021.

©2021 De Uitschieter eEditie is een uitgave van ROCKWOOL B.V.