Loading

VFX MET AFTER EFFECTS SOFTANI2 | Grafisch Lyceum Rotterdam | Adobe Education Exchange

Introductie

Visual effects zijn interessant, leuk en een belangrijk onderdeel van onze cultuur - van lightsabers tot nieuws-idents, visual effects stellen ons in staat om te creëren en verfraaien zoals niets anders dat doet. Als je eenmaal enkele van de verrassend eenvoudige principes achter dit medium onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden voor creativiteit letterlijk eindeloos - zowel in de klas als daarbuiten straks op stage.

In deze lesbrief zal je zien hoe snel en eenvoudig het is om toffe visuele effecten te creëren en een nieuwe reeks vaardigheden te ontwikkelen.

Opdracht 1

In deze tutorial krijg je te zien hoe je om kan gaan met chromakeying in Adobe After Effects. Maak deze opdracht exact na om een mooie voldoende te scoren met het bijgeleverde materiaal. Gebruik je de technieken in een andere (creatieve) opzet kan je hoger scoren!

Opdracht 2

Rotoscopie is een tijdrovende maar o zo leuke manier van animeren. De vastigheid van de film waarop je aan het werken bent zorgt dat de bewegingen natuurgetrouw zijn.

De inspiratie voor deze opdracht komt bij Blottermedia vandaan. Deze mition designer heeft hele vette animaties op zijn Instagram staan.

Opdracht 3

In deze opdracht maak je kennis met tracking, track matte en color correction. De hele look and feel van een shot kan je veranderen door er simpel weg een andere lucht in plaatst. Een sombere dag wordt een blije dag. En zonnig wordt bewolkt. Met behulp van deze technieken pas je een shot aan en bepaal je een heel andere mood.

Opdracht 4

Welkom in de wereld van Matte Painting. Soms is het gewoon even te duur om een hele mooie set te creëren op locatie. Dan duiken we in Photoshop en After Effects om die locatie te maken toch?

Je hebt voor deze opdracht drie opties.

Optie 1: Doorloop deze twee tutorials en maak de haven scene zelf na.

Optie 2: Maak gebruik van deze tutorial en maak hem zo goed mogelijk na.

Optie 3: Op basis van de bovenstaande tutorials maak je gebruik van eigen gekozen assets om een matte painting te creëren.

Voorwaarde:

Geef door welke keuze je doet. Kies je optie drie, dan moet je de assets ook even met jouw docent overleggen.

Maak er wat moois van! Je hebt er twee weken voor om het te maken en op jouw spark pagina te zetten.

Opdracht 5

Je hebt deze periode een aantal tutorials voorbij zien komen van het GLR. Maar er is nog heel veel meer online te vinden.

Tot aan de week na de voorjaarsvakantie werk jij aan jouw eigen project. Denk hierbij aan voorbeelden van Zack King die volop op YouTube te vinden zijn. Er zijn ook tal van explainer video's waarbij uitgelegd wordt hoe hij het aanpakt.

Overleg vooraf wel even met je docent om te kijken of het interessant genoeg is en of het te plannen valt in de gegeven tijd.

In jouw Spark plaats je bij opdracht vier:

  • Jouw gevonden tutorial
  • Jouw eindresultaat van de tutorial.

INLEVEREN Learning Journal

Je maakt voor deze vier opdrachten een Learning Journal. Hierin vertel je bij elke opdracht heel kort wat je hebt geleerd en hoe je het vond.

Voor de opdrachten 1 t/m 4 maak je de oefening exact na na of maak je een creatieve eigen variatie op basis van de getoonde technieken. Houd de in de les gegeven deadlines in de gaten.

De laatste opdracht komt niet met een oefening, hier ga je in twee weken zelf helemaal los en maak je een toffe Zach King waardige video.

En natuurlijk voeg je een de link toe naar de video met jouw eindresultaat per opdracht. Een Learning Journal maak je aan via spark.adobe.com (Spark Page).

Credits:

The original assignments where made by Mark Shufflebottom for the Adobe Education Exchange - https://edex.adobe.com