Loading

SUMMERING

PLOGGA är en förening med ett koncept som går ut på att plocka skräp samtidigt som man joggar. Det hela handlar om att göra något åt vår miljö innan det är för sent eftersom vi ser att trenden är negativ just nu. Vi har hittat en lösning på problematiken som gör att det inte längre blir tabubelagt att plocka skräp och städa upp. Konceptet är i ett längre lopp attitydsförändrande.

Med hjälp av omtyckta ambassadörer och en fräsch design, kul plattform och strategisk marknadsföring, engagerar vi hela Sverige i en hälsosam skräpplockarvåg där både hälsa och miljö är i fokus.

SÄTT ERT NAMN PÅ PLOGGA!

Nu har ni chansen att vara sponsra PLOGGA och göra det till ert bolags engagemang en kortare eller längre period. Häng med så berättar vi mer!

RENT=RENARE

I Sverige slängs det 2 800 000 st fimpar/dag! En fimp förorenar 2 liter vatten. Skräpiga miljöer upplevs som otrevliga och otrygga av många människor.

Studier visar att nedskräpade områden lätt hamnar i en negativ spiral som leder till andra problem, såsom skadegörelse. Detta innebär såklart även att man drar sig för att skräpa ner där det är rent, och områden som är rena drabbas inte av kriminalitet och skadegörelse i samma utsträckning som skräpiga områden.

Det här fenomenet kallas för Broken Window Theory.

TAR LÅNG TID ATT BRYTA NER

Dett finns gott om forskning som visar på riskerna med att slänga skräp i naturen och inte ta hand om det. Visste du exempelvis att det tar 20-25 år att bryta ner ett litet tuggummi? Eller ofattbara 450 år att bryta ner en PET-flaska?

källa aktuellhallbarhet.se

De som påverkas är inte bara du och jag, våra barn och framtidens människor. Även oskyldiga djur stryker med i takt med att vi skräpar ner.

SKRÄPETS KRETSLOPP

Eftersom det tar så ofantligt lång tid att bryta ner skräpet i naturen, så hamnar det tillslut ofta i havet som i sin tur påverkas, och slutligen hamnar det hos oss igen. Det här och många andra skräpfakta kan man läsa mer om i Skräprapporten från Håll Sverige Rent.

Källa hsr.se

PROBLEM+VISION

Visionen är tydlig och enkel men kan samtidigt ibland kännas ouppnåelig; att skapa ett rent Sverige. Problematiken ligger i att det anses lite fult att plocka upp skräp efter andra, samt att folk har tappat respekten och slänger skräp omkring sig i högre och högre grad.

Vi är dock övertygade om att det är möjligt att skapa en rörelse som gör det trendigt istället för töntigt att plocka skräp och vara medveten. Målsättningen är förstås att vi inte längre ska kasta skräp omkring oss alls. Ett steg på vägen är att plocka upp det som finns idag så att folk slänger mindre, allt enligt Broken Window Theory.

LÖSNING

Vi har utvecklat ett kampanjformat för att komma till bukt med problemet samt sätta ditt företags namn på Sveriges miljökarta. Formatets uppgift är att ta bort tabut med att plocka skräp, engagera hela Sverige samt ge ert varumärke chansen att bli the good guys som står bakom kampanjen.

Vi kallar fenomenet för att PLOGGA.

Plogga är ett roligt och smart sätt att få bort ”baglady”-stämpeln på att rensa upp i vår natur och närmiljö. Vi står för koncept, produktion och spridning.

VAD ÄR PLOGGA?

Plogga är en kombination av orden ”Plocka” och ”Jogga”. Varje gång du är ute på en löprunda är det faktiskt hur lätt som helst att plocka upp lite skräp på vägen och lägga i närmsta papperskorg.

Men det är inte stopp där. Vi tar det steget längre och gör det oväntade; vi gör det hett och roligt att plocka skräp samtidigt som man tränar!

AMBASSADÖRER

För att lyckas med ett släpp av konceptet nationellt behöver vi knyta till oss tilltalande ambassadörer.

Tänk en vild blandning av folkliga profiler, sportprofiler och miljöprofiler. Erik Ahlström blir vår huvudambassadör då han är känd i Sverige både för enormt sportengagemang och miljöarbete. Det är Erik som var initiativtagaren till Plogga som företeelse.

Ambassadörernas uppgift är att dra ihop Plogga-lag, planera Ploggningsrundor och delta i marknadsföring för Plogga.

PLOGGA VAR SOM HELST

Det ska vara enkelt att Plogga. För att tillgodose det behovet samt väcka uppmärksamhet kring Plogga så skapar vi små stationer/boxar som sitter uppe runtomkring i stan, i butiker och i friluftsanläggningar.

Boxarna är brandade med ert varumärke och plogga, och innehåller snygga Ploggapåsar som man enkelt drar ut ur boxen och kan slänga skräp i när man ändå är på väg någonstans.

SPRIDNING

Vi står för kommunikationsplan och produktion. Vi jobbar både i Sociala media, med traditionell PR, event, film och övriga kanaler. Vi lägger upp mediaplanen efter behov för att hamna i radio, TV-soffor med mera.

Vi gör givetvis en smart bannerkampanj på Facebook och Instagram. Vi spelar även in en slagkraftig film med ambassadörerna som sprids i digitala och sociala media. Vi når ut via ambassadörernas egna kanaler, ploggas egen Facebooksida samt arbetar med pressutskick och PR.

Plogga som fenomen har redan fått en del medial uppmärksamhet via grundaren Erik.

Tidningen Turist 140.000 ex.
Tidningen SPRING.

FORTSÄTTNING SKOLOR

SKOLOR

Dagens allt mer stillasittande ungdomar har svårt att komma till skott och röra på sig. Det är ännu svårare att få tuffa 13åringar att självmant plocka skräp.

Med Plogga har vi en lösning; Ploggas kända ambassadörer som tilltalar en yngre målgrupp kommer och föreläser under idrott och hälsa-lektionerna i skolan och hjälper klassen att starta Ploggalag. Här kan man lägga till ett tävlingsmoment.

Här har ni chansen att gå in med positiva värden från ert varumärke förknippat med plogga.

BLI PLOGGA-PARTNER!

Vi erbjuder er att vara med från start och sätta ert namn som avsändare för Plogga och använda detta som en kampanj för ert varumärke.

Att vara avsändare för ett sånt här projekt och använda det som kampanj skapar goodwill och gör det enkelt att hamna i TV-soffor, och få stor viral spridning i sociala media som både the good guys och som de som har tänkt ett steg längre; innovatörerna.

Det är enkelt att engagera både personal, kunder och konsumenter i Plogga. Plogga skapar stort mervärde till ert varumärke från allmänhetens synvinkel.

VI HÖRS!

ULF MÅRD /// PROJECT MANAGER /// ulf@plogga.se /// 0706313523

ERIK AHLSTRÖM /// FOUNDER PLOGGA /// erik@plogga.se /// 0705185274

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.