Hindoeïsme

Inhoud

  • wat is hindoeïsme
  • hoe herken je hindoeïsme
  • hoe is het hindoeïsme ontstaan
  • belangrijkste feestdagen
  • rituelen
  • kleding
  • gebouwen
  • kunst
  • bekenste god
  • muziek

wat is hindoeïsme

Hindoeisme is een geloof dat ontstond in India. Van hindoeisme word gezegd dat het het oudste geloof terwereld is. het is duizenden jaren oud. hindoeisme word door zijn aanhangers Sanatana Dherm genoemd het betekend : de euwige wed die erg ondersteund en overeind houd.

hoe herken je hindoeïsme

hindoes dragen felle vrolijke kleuren het hindoeisme herken je aan zijn vele goden en de bekenste god is ganesha de difent achtige mens. vrouwen hebben een bindi op hun voorhoofd ter bescherming voor hun zelf en hun echtgenoot.

hoe is hindoeïsme ontstaan

Het Hindoeïsme ontwikkelt tussen 1200 en 800 voor Christus uit een Indogermaanse godsdienst met heel veel elementen uit andere plaatselijke geloven.De geschiedenis van het Hindoeïsme begon met de komst van de Ariërs in India. De Ariërs hebben de godsdienstige kennis en gebruiken opgeschreven in vier Veda’s (de heilige boeken). Hierin staat niet alleen de kennis maar ook gelovigen teksten en gedachten die bestaan uit goddelijke liedjes, spirituele filosofie, het universum, de natuur en de juiste manier van leven. Het woord Veda betekent kennis.Hindoeïsme is de oudste godsdienst en de naam Hindoeïsme is pas in de 19e eeuw bedacht door westerse geleerden.

belangrijkste feestdagen

De belangrijkste feestdagen zijn Holi (hindoeïstisch nieuwjaar) in de lente. gooien ze met gekleurde poeder in de lucht.en Divali (hindoeïstisch lichtjesfeest) in het najaar, waarbij de goden een belangrijke rol spelen.tijdens Divali gaan ze naar de heilige rivier en nemen daar een bad.

rituelen

hidoes bidden mediteren en offeren veel hooftzakelijk offeren ze matriële zaken. ze offeren bijvoorbeeld bloemen dat betekend dat ze ze terug geven aan de natuur.

Kleding

De sari is het meest gedragen kledingstuk in India. Een sari een lapstof van 5 tot 7 meter lang en 1 meter breed. Het wordt om de heupen geslagen om aan te doen.

Een salwar kameez is de gebruikelijke kleding die wordt gedragen door mannen en vrouwen in zuid-centraal-Azië. hij bestaat uit 2 delen de kameez: een lang shirt dat valt op de knie. De salwar:een wijde broek tot op de enkels

De dhoti is een kledingstuk voor mannen in India. het is een witte lap stof die mannen om hun middel knopen en hij komt tot de enkels. soms wordt hij door je benen getroken en achter in de broek gestopt.

De kurta is een lang overhemd wat door mannen wordt gedragen in India. Het zijn losse overhemden want dat is comfortabel in het tropische klimaat. daaronder dragen ze een pajama dat is een broek met een lalage kruis

Een ghagara choli is een traditioneel klederdracht uit GujaratenRajasthan. Het bestaat uit een Rijk geborduurt topje zonder mouwen. Er hoort een lange rok bij

gebouwen

kunst

bekenste god

Ganesha is de bekenste god van het hindoeïsme het is een olifant met 4 armen en benen van een mens en de leef gewoontes heeft van een mens heeft.

muziek

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.