Loading

Adobe Spark Workshop for bibliotekansatte i Innlandet

Nord-Odal bibliotek, foto: Olav Birketveit

Med Adobe Spark for web og mobilenheter kan du raskt og enkelt opprette grafikk, websider og videohistorier overalt.

Østre Toten folkebibliotek (et av flere bibliotek i Innlandet) har skaffet seg fullversjonslisenser til alle sine 6 ansatte. Adobe lisenser til bibliotek er halv pris av ordinær pris.

Påmeldingsfristen er "først til mølla" senest 1. november:

Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på Workshopen utover ordinær PC kunnskaper. Vi skal leke oss med gratisversjon og betalingsversjon av Spark.

Workshopen er gratis og inkluderer lunsj . Eventuelle allergier kan meddeles direkte til kursholder. Det er begrenset antall plasser så «først til mølla» får delta. Begrensningene gjelder ikke bare det pedagogiske, men også det sikkerhetsmessige.

Spark Post
Målet med workshopen er at kursdeltakerne raskt skal kunne ta i bruk Adobe Spark som verktøy for å kunne lage profesjonelt og tidstypisk presentasjonsmateriell. Ferdige maler, som kan endres og tilpasses på en rask og intuitiv måte. Klikk, last opp bilder, skriv og bruk filtre - resultatet blir både lekkert og utrykket profesjonelt. Ingen skal drukne i informasjon!
Adobe Spark er en samlebetegnelse for 3 elementer; Post, Video og Page

Eksempel på Spark Post:

Eksempel på Spark Video:

Eksempel på en YouTube video lagt inn på en Spark side

Klikk på lenken under og du finner flere eksempler på Spark Page sider

Dovre folkebibliotek laget en flott lesetips side i Spark

Adobe Spark med Premium funksjoner er en del av Creative Cloud programmet, men også tilgjengelig som et frittstående abonnement. Innlandet fylkesbibliotek har Premium funksjoner, men vi skal på denne workshopen også se på hva man kan gjøre med gratisversjonen. Arbeidsplattformen vi skal bruke denne gangen er PC.

Hvis man ikke har en konto på Adobe Spark fra før så forutsettes det at man lager seg dette før workshopen starter.

Workshop leder for samlingen vil være Olav Birketveit, Innlandet fylkesbibliotek. Sammen skal vi, utfra en designmal, lage ulike visuelle utrykk med tekst, bilder og video.

Dette blir 3. gangen vi arrangerer Workshop i Adobe Spark, men første gang på Hedmark siden. Digitale bibliotektjenester i innlandet skjøt fart da koronaen kom og det ble andre behov for digitale flater og tjenester. Vi deler erfaringer med nytten man kan ha med Adobe Spark

Marius Græsby, Innlandet fylkesbibliotek har deltatt på et tidligere kurs og har en særskilt kompetanse på foto og bildebehandling. Han vil bistå kursholder med råd og triks i bruk av gratisversjonen av Adobe Spark.

Lurer du på noe? Send gjerne en mail til: Olav Birketveit

Created By
Jon Olav Birketveit
Appreciate

Credits:

Laget med bilder av elizabeth lies - "untitled image" • Max Fuchs - "untitled image" • Annie Spratt - "I remember the insanely talented Ian Barnard once told me that blank textured backgrounds like this are so handy for illustrators and hand lettering folk - so I made a note on our Indian vacation to photograph any interesting surfaces I found!" • Annie Spratt - "Textured wooden plain background"