Loading

De kracht van jouw locatie, zit je op de juiste plek? Tijd voor inspiratie • Summerschool week #5

INRETAIL SUMMERSCHOOL

Kijk jij elke dinsdagavond om 20.00 uur mee? Een wekelijkse talkshow waarin INretail Inspirator Harry Bijl in gesprek gaat met spraakmakende en interessante ondernemers uit de mode, wonen, schoenen, sport en tuinbranche. Je kunt je hier gratis inschrijven, waarna je elke week de link naar de uitzending per mail ontvangt.

Naast de talkshow inspireren we je 8 weken lang, op een luchtige manier, met leuke interviews, interessante podcasts, handige lijstjes en mooie blogs. Kijk en luister mee vanuit de winkel, vanaf je tuinstoel, het zwembad of tijdens een wandeling. We maken er samen een positieve (na)zomer van. #SAMENSTAANWESTERK

WEKELIJKSE TALKSHOWS • HARRY BIJL

In de vijfde week van onze Summerschool gaat Harry in gesprek met Arborator Denim Company, de stoere mannen-winkel die naast Maastricht sinds dit jaar ook in Haarlem zit. Hoe is eigenaar Martijn van Bergenhenegouwen tot deze nieuwe locatie gekomen? Ook praat Harry met Tuincentrum Osdorp over de maatschappelijke functie die zij hebben in de (woon)wijk, wat gegroeid is met de generaties.

STEDEN VS. DORPEN

Het serene van een dorp en de reuring van een stad. Zo zwart-wit is het niet maar er zijn natuurlijk verschillen tussen het hebben van een winkel in de stad of in een dorp. En overeenkomsten. Nynke en Carolien hebben allebei een winkel, de een verkoopt prachtige jurken in de stad, de ander comfortabele schoenen in een dorp. En beide willen nooit meer anders. Waarom ondernemen in een dorp of stad nou juist zo fijn is? Dat hebben we de dames gevraagd.

IN EEN STAD

Nynke Kloosterman is eigenaresse van Diezijner, een bijzondere winkel die bekend staat als 'die leuke jurkjes winkel' in het centrum van Groningen.

Het is geen toeval dat Nynke in Groningen is neergestreken. Zij vindt dat ondernemen in een bruisend stadscentrum grote voordelen heeft. Welke? Nynke somde de vijf voornaamste redenen voor ons op!

"Groningen is een bruisende stad die een groot en divers publiek aantrekt. Niet alleen stadjers en ommelanders (inwoners van de stad en platteland) maar ook veel toerisme uit Duitsland en eigen land” • Nynke Kloosterman - Diezijner

IN EEN DORP

Waar 70 jaar geleden opa en oma Basemans, tussen de bakker en slager in hun eerste schoenenzaak begonnen, staat nu kleindochter Carolien aan het roer van de prachtige winkel van bijna 200 m2: Basemans Schoenen.

Hoe is het om te ondernemen in een dorp? Wat maakt het daar zo speciaal? En waarom zou Carolien nooit weg willen uit Reusel. We vroegen het haar.

"Hier hebben nog ouderwets de tijd en ruimte!” • Carolien Basemans

Klantenbinding met een webshop, hoe doe je dat?

Een feest voor fans van stylish design… Dat zal de nieuwe showroom van MADE.com aan de Raadhuisstraat in Amsterdam ongetwijfeld betekenen. De winkel staat bomvol met trendy meubels in een toegankelijke prijsklasse. Eén ding: er wordt vrijwel niks verkocht. Hoe dat zit? Medewerker Jelle Pierik vertelt over de showroom en over de speciale iMac-bar waar consumenten worden geholpen om meubels te bestellen.

Harry Bijl kwam een nieuwsgierig kijkje nemen in deze bijzondere eigentijdse ‘winkel van de toekomst’ van MADE.com.

AAN DE SLAG

  • Heb jij een locatie voor een nieuwe winkel op het oog? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten of deze plek geschikt is om voldoende omzet te draaien. De bedrijfsadviseurs van INretail kunnen je daarbij helpen door een vestigingsplaatsonderzoek uit te voeren.
  • LEESTIP • De perfecte locatie gevonden? Gebruik ons handige Stappenplan voor als je een eigen wilt winkel beginnen
  • Ben je op zoek naar een winkel of wil je jouw winkel te koop aanbieden? Hier vind je een overzicht van vraag en aanbod in de woon- , mode-, schoenen- en sportbranche.
  • Google Digitale Werkplaats biedt webinars en online groepscoaching met gelijkgestemde ondernemers aan om je op weg te helpen met o.a. je vindbaarheid op het internet of het opstarten van een webshop. Meld je hier aan >>
  • ​Heb je een woonwinkel of een bruidsmodezaak? Een goed gevuld CBW-erkend profiel helpt een bredere doelgroep jouw winkel te vinden en vergroot dus je eigen online bereik.
  • LEESTIP • Of je nou gaat verhuizen of beginnen met jouw onderneming, een goede locatie is van belang om succesvol te zijn/worden. Wanneer is een locatie dan goed? Dit is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren. Zit jouw winkel op de juiste plek? Bedrijfsadviseur Rob Drost blogt erover.
INretail, maakt ondernemen makkelijker

HOE KUNNEN WE JE VERDER OP WEG HELPEN?

Heb je vragen over het thema 'De kracht van jouw locatie, zit je op de juiste plek?' en wil je met een van ons sparren? Dat kan, geen vraag te gek! Neem contact op met jouw regio-adviseur of branchespecialist.

Heb je een andere vraag over jouw winkel? Met 25.000 vragen en 5.500 adviesuren per jaar lossen onze adviseurs simpele en complexe kwesties op.