Loading

Nieuwsbrief de Driesprong 8 april 2019

Gedicht

Verjaardagen

Agenda

Hoofdluis

We merken dat er behoefte is aan actuele informatie over de behandeling van hoofdluis. Via onderstaande link vindt u een brochure betreffende de officiële 'standaard' zoals die nu geldt. Vooral pagina 2 is van belang. Op https://www.apotheek.nl/klachten-ziektes/hoofdluis staat ook alles duidelijk beschreven. Het is vooral van belang dat u een echte netenkam gebruikt. Als die niet wordt gebruikt wordt, maar bijvoorbeeld een gewone hoofdluiscontrolekam, blijven de neten gewoon zitten. Uiteraard hopen we dat het niet nodig is, maar dan bent u in ieder geval goed voorbereid.

Zwemdiploma

Marell Schoot Uiterkamp en Esmee Bom hebben zwemdiploma B gehaald. Van harte gefeliciteerd!

Bibliotheek en voorstelling Groep 3 en 4

Bibliotheek

Afgelopen dinsdag 2 april had groep 3-4 wel een heel bijzondere ochtend! Voor de pauze gingen we naar de bibliotheek in Wierden. Hier kregen we uitleg over de bibliotheek. Er was een muizenspeurtocht en we mochten zoveel mogelijk woorden maken met de letters die op de muizen stonden. Natuurlijk mochten alle kinderen een boek lenen om op school lekker in te lezen. Alle ouders van groep 3-4 hebben inmiddels de begeleidende brief ontvangen. We hopen dat u ook eens met uw kind naar de bibliotheek in Wierden of Vriezenveen zult gaan!

Voorstelling

Na de pauze gingen we in het Kulturhus kijken naar de voorstelling Drie kouwelijke mussen. Alle liedjes en versjes uit de voorstelling waren van Annie M.G. Schmidt. Zo hoorden we o.a. De kat van ome Willem, De spin Sebastiaan en Bello. Meneer Lambèrt in de voorstelling hield erg van verrassingen. Daarom was er voor alle kinderen een snoephartje. Altijd weer een verrassing wat er op het hartje staat...! Hieronder een verslagje van Rayen en Jelbert:

B64All, een nieuwe afspraak voor het handenarbeidlokaal

Vorige week hebben we met elkaar gepraat over de afspraken en regels in het handenarbeidlokaal boven. Annemijn en Iris uit groep 8 hebben daarvoor samen met juf Erna een filmpje opgenomen waarin ze laten zien hoe het wel en niet moet. Hartelijk bedankt daarvoor! We hebben afspraken gemaakt over de omgang met materialen zoals het opruimen en schoonmaken van eigen spullen en het netjes achterlaten van de ruimte. Daarnaast ging het over het met respect omgaan met andermans werkstukken en hoe we op de goede manier kunnen samenwerken. De kinderen konden na het zien van het filmpje prima benoemen wat er goed en fout ging. Ook voor het handenarbeidlokaal boven wordt weer een poster gemaakt met een aantal afspraken als geheugensteuntje. Misschien zijn er wel muntjes te verdienen voor de groepen die de ruimte netjes achterlaten......

Schoolkorfbal

Schoolkorfbal, Wierden 1 en 2 april 2019

Om 16:20 moest groep vijf de eerste wedstrijd tegen het Laar. Er zaten kinderen te roepen: het Laar is nu al klaar!!! Ze hadden gewonnen!! Met 1-0!!!!! Wij moesten daarna spelen, wij hadden gewonnen tegen de Kluinveenschool. We hadden 2-1 gewonnen!! Omdat Lars de bal 2 keer in de korf gooide. Daarna moest groep 5 weer spelen tegen de Widerode, toen hadden ze gewonnen. Toen duurde het lang voordat er werd gescoord, na de verlenging kregen ze strafworpen. Toen gooide Nick hem der in. Wij moesten tegen de Shaloomschool, toen hadden we verloren met 2-0. Jammer! Wij waren uitgeschakeld.

Olav-Lars-Dion

We gingen op de fiets naar het korfbalveld Toen moesten we wachten tot we mochten spelen. En toen we moesten spelen moesten we naar veld 1, daarna gingen we naar veld 2. We hadden 1-0!!! Gewonnen van het Laar. Daarna waren we heel blij. Daarna moest groep 6. Zij hadden 2-1 gewonnen. Daarna moesten we heel lang wachten. Daarna moesten wij tegen de Widerode spelen, wij hadden 0-0. Bij de strafworpen had Nick gescoord. Toen moesten we tegen de Shaloomschool. Het was 0-0. Bij de strafworpen hadden we de 1e keer gescoord.

Van Nick en Nathan

We hebben mee gedaan aan schoolkorfbal. En het was heel leuk. We moesten eerst tegen het Laar. En daar hebben we gewonnen met 1-0. En toen waren ze uit de competitie. En daarna moesten we tegen de Widerode. We waren toen door naar de halve finale. En die hebben we verloren van het Galjoen. Groep 5 was derde geworden. En we kregen een beker want we waren derde geworden. En groep 6 moest eerst tegen de Kluinveen en ze hebben gewonnen met 2-1. En toen moesten ze tegen de Shaloomschool en toen hadden ze verloren met 2-0. Jammer, toen waren ze uit de competitie. We moesten tot 8 uur wachten voor de prijs uitreiking. Het Laar heeft gewonnen met de strafworpen. En ze kregen de grote wissel beker.

Door Tess-Nienke

Schoolvoetbal

Vanmiddag begint het schoolvoetbaltoernooi. De teams hebben zich voorbereid en hebben er veel zin in! De meiden spelen hun eerste wedstrijd om 18:00 uur en de jongens om 17:20 uur. Morgen speelt zowel het meiden- als het jongensteam de eerste wedstrijd om 17:00 uur. We hopen op veel support!

Koningsspelen

Vrijdag 12 april zijn er Koningsspelen. Alle groepen krijgen ‘s morgens een ontbijt in de klas. De groepen 1 t/m 4 mogen een bord, beker en bestek meenemen. Groep 5 t/m 8 krijgen alles van school zodat ze de spullen niet mee hoeven te nemen naar SVZW voor de Koningsspelen.

Groep 1 t/m 4 hebben een spelletjesmorgen op school en hoeven die dag geen fruit mee te nemen. De schooldag voor hen eindigt om 11.30 uur. De kinderen kunnen dan nog bij hun broer(s) of zus(sen) gaan kijken bij SVZW. De Koningsspelen bij SVZW worden rond 13:40 uur afgesloten met de estafette. De verwachting is dat het tussen 14:00 en 14:15 uur afgelopen is. 4 leerlingen van iedere school nemen het tegen elkaar op. Daarna fietst groep 5-8 met de leerkrachten naar school. De ouders van groep 5-8 hebben verdere informatie per mail ontvangen.

Flappentakken

We hebben een nieuwe bewoner in groep 7-8! Maanden geleden vertelden we al in de nieuwsbrief dat we flappentakkeneitjes (mooi dicteewoord) in de klas hebben en nu is eindelijk een eitje uitgekomen! De kinderen hebben hem/haar heel toepasselijk ‘Flappie’ genoemd. Hieronder ziet u een foto van Flappie, met daarnaast een foto van een volwassen flappentak.

Paasviering

Op donderdag 18 april vieren we op school gezamenlijk het Paasfeest. De paasviering vindt plaats in de eigen groep. We vertellen het laatste verhaal van de serie paasverhalen en we zingen het themalied. Daarnaast zijn er nog diverse activiteiten voor de kinderen. Ook maken we bekend wie de meeste eieren heeft verkocht en reiken we daarvoor een prijsje uit. De kinderen hoeven geen fruit en drinken mee naar school, ze krijgen van de ouderraad drinken en iets lekkers. 's Middags zijn de kinderen vrij.

Wij wensen iedereen fijne Paasdagen toe!

Credits:

Made by: Team De Driesprong. Created with images by ThePixelman - "girl cute nature" • Pexels - "balloons colorful colourful" • tigerlily713 - "calendar date time"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.