Loading

dini bogaert Oostendenaars in tijden van corona

De wereld verkeert momenteel in woelige tijden. Het coronavirus beheerst niet alleen het nieuws maar ook ons dagelijkse leven. Hoe trachten we desondanks alles onze routines verder te zetten of hoe passen we ons aan? UiT in Oostende stak zijn licht op bij enkele bekende en minder bekende Oostendenaars. We smeten een visje naar Dini Bogaert, verkoopster aan de Vistrap.

door Robine Vanderhaeghe

Hoe ervaar je deze coronacrisis en hoe dichtbij is corona volgens jou?

Eerst en vooral vind ik dat ieders gezondheid op nummer één moet staan, die is met geen geld ter wereld te koop. Ik vind de ‘lockdown light’ dan ook een heel goed idee, maar de maatregelen zijn op veel vlakken heel erg onduidelijk en onlogisch. Hoe verder we in onze ‘lockdown’ evolueren, hoe erger het wordt. België zou iets kunnen leren van andere landen zoals Nederland, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken. Ik probeer zoveel mogelijk van het thuis-zijn te genieten. Ik ben sowieso nogal een huismus tijdens de frissere maanden van november tot en met maart, maar nu begint het wel te kietelen. Ik ben niet echt een knuffelaar of een zoener, maar ik mis het sociaal contact met de mensen buiten het werk wel meer en meer. Het weegt ook op me dat er nog zoveel onzekerheid is over de zomer. Kan ik op reis in augustus? Zal ik aan mijn strandcabine kunnen zitten? De rest kan me minder schelen. Komt er een stop op de dagjestoeristen? Ik heb er vrede mee. Ik ben gelukkig in onze stad. Als de maatregelen nog een beetje losser worden en een terrasje doen, een speelpleintje bezoeken en een middagje op het strand weer mogelijk zijn, ben ik content.

Wij hebben aan de Vistrap enorm te lijden onder de sluiting van de restaurants.

De vistrap mag openblijven. Welke verschillen merk je in vergelijking met normale omstandigheden?

De verschillen zijn gigantisch. Eerst en vooral hebben wij enorm te lijden onder het feit dat onze vaste klanten uit de horeca gedwongen werden te sluiten. Dat wordt deels wel opgevangen door de vele mensen die nu extra tijd hebben om te koken en dus wekelijks aan de vistrap visjes en garnalen kopen… Dus kort gezegd, onze toonbankverkoop is goed tot licht gestegen maar de ‘grote’ verkoop is er niet. Dat terwijl deze periode voor ons normaal top is, want nu worden langs de kust de topvisjes gevangen: zeebaars, tong, tarbot, griet, pladijs… Ook de tijdstippen van verkoop zijn veranderd. Normaal zijn onze topdagen vrijdag, zaterdag en zondag, maar nu is het op dinsdag, woensdag en donderdag veel drukker… We missen onze klanten, zowel de Oostendenaars, de restaurateurs, de dagjestoeristen en de tweedeverblijvers… iedereen eigenlijk.

Hoe hou je je bezig in je vrije tijd?

Thuis genieten van een hapje en een drankje met het gezin of van een mooie wandeling op het strand bijvoorbeeld. Ik geniet altijd van onze mooie stad.

Wat moet je momenteel missen in Oostende? En wat is het eerste wat je zal doen als deze crisis achter de rug is?

Wat wij als gezin het meest missen in Oostende is ons vertrouwde ‘bootje op het Mijnplein’ en daaraan gekoppeld de lekkere wijntjes en hapjes bij Pica Pica. Dus dat is ook het eerste wat wij gaan doen zodra het opnieuw kan: een terrasje en spelen aan ’t bootje! Met stip op één!

Ik ben geen knuffelaar, maar nu begin ik het sociaal contact met anderen wel te missen.

Heb je een goede raad voor de Oostendenaars?

Mijn goede raad geldt eigenlijk voor iedereen: gebruik je gezond verstand! Houd nog even vol (ook al is het soms niet logisch) en dan kunnen wij binnenkort opnieuw ten volle genieten van de schoonste dagen in Oostende!

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (mei 2020)

Foto’s: Dini Bogaert

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate