Loading

Appy Day 27 november 2019

iPad als hefboom voor een krachtige leeromgeving

Laat je inspireren ...

Ben je op zoek naar heel wat praktijkvoorbeelden over hoe iPad-technologie een hefboom kan zijn voor een krachtige leeromgeving ... dan is "Appy Day 2019" beslist iets voor jou !

Voor wie ...

Leerkrachten, ICT-coördinatoren, directies, pedagogisch begeleiders, lectoren, onderwijsinspecteurs ... allen uit het brede onderwijsveld die innovatief onderwijs een warm hart toedragen, zijn op woensdag 27 november 2019 welkom in Basisschool Mozaïek te Sint-Kruis bij Brugge

Ons programma ...

Vanuit hun praktijkervaring om iPad-technologie als ondersteuning van het leerproces in de klas-en schoolwerking te integreren, sloeg Basisschool Mozaïek uit Sint-Kruis bij Brugge samen de handen in elkaar met het onafhankelijk inspiratieplatform eduloep.be om een boeiend programma samen te stellen.

Deelnemers hebben de keuze om deel te nemen aan een volledig dagprogramma of enkel deel te nemen aan het AppyDay-namiddaggedeelte.

locatie

 • Basisschool Mozaïek, Pastorieweg 4, 8310 Sint-Kruis

voormiddag

10 uur : onthaal

10.30 uur -11.45 uur : klashoppen : aan de hand van een aantal klasbezoeken wordt getoond hoe iPad-technologie in de klaswerking een hefboom kan zijn voor een krachtige leeromgeving.

11.45 uur - 12.15 uur : reflectie

12.15 uur - 14uur : broodjeslunch

namiddag

14.00u : onthaal met koffie of frisdrank

14.30u : welkomstwoord en praktische info

14.35u : openingskeynote : iPad als hefboom voor een krachtige leeromgeving (Joost Dendooven)

15.00u : prikkelsessie : beurt 1

15.40u : prikkelsessie : beurt 2

16.20u : pauze met koffie, thee of frisdrank en didactische leermiddelenbeurs

16.50u : prikkelsessie : beurt 3

17.30u : einde

prikkelsessies

Voor het namiddaggedeelte kunnen de aanwezigen zich laten inspireren door 3 prikkelsessies. De keuze van welke prikkelsessies de aanwezigen willen volgen, worden vastgelegd bij inschrijving.

1. ZILLiPad

Hoe kan met behulp van een iPad een les "ZILLig" worden gemaakt ? Aan de hand van heel wat praktijkvoorbeelden toont de docent hoe de iPad een ondersteunde tool kan vormen om je lespraktijk om te vormen naar het nieuwe leerplanconcept ZILL

docent : Nele Tilleman

2. iPad-differentiatie

Hoe kun je de iPad als differentiatie -en communicatietool inzetten in je klaspraktijk ? Aan de hand van heel wat praktijkvoorbeelden toont de docent hoe de iPad hiervoor de leeromgeving kan verrijken

docent : Sofie Staelens

3. iPad-portfolio

Hoe kun je de iPad inzetten in je klaspraktijk als evaluatietool en digitaal portfolio ? Met behulp van de iPad en het digitaal portfolio Seesaw worden heel wat praktijkvoorbeelden aangereikt hoe je dit kan doen.

docent : Ann Jacobs

4. iPad in a box

Hoe bouw ik met behulp van een aantal tools uit de "digidoos" een klassieke leeromgeving om tot een STEMmige leeromgeving ? Vanuit zijn eigen praktijkervaring inspireert de docent de aanwezigen hoe je dit kan doen.

docent : Philip Everaerts

5. Autipad

Hoe ondersteun ik met de iPad kinderen met autisme en kinderen met leerproblematieken ? Vanuit haar ervaring in een autiwerking, reikt de docent in deze prikkelsessie heel wat praktijkvoorbeelden en bruikbare tips aan.

docent : Ciska Schrooten

6. iPad-coach

Hoe zet ik een leerkrachtenteam op weg om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen ? Aan de hand van het AppleTeacher-platform en aan de hand van een aantal aangereikte kapstokken wordt getoond hoe je een leerkrachtenteam stapsgewijs kan laten groeien van Apple Teacher tot een iPad-coach

docent : Joost Dendooven

...over onze docenten

Nele Tilleman

Nele Tilleman is werkzaam als leerkracht zesde leerjaar in Basisschool Mozaïek te Sint-Kruis bij Brugge. Reeds jaren is zij de drijvende kracht achter "Knappe Happs", korte interne nascholings-en inspiratiemomenten om een leerkrachtenteam stapsgewijs in hun digitale vaardigheden te laten groeien. In 2017 werd Nele door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators " .

Sofie Staelens

Sofie Staelens is werkzaam als leerkracht vijfde leerjaar in Basisschool Mozaïek te Sint-Kruis bij Brugge. Als voormalig GON-begeleidster bouwde zij de afgelopen jaren heel wat expertise uit in de ondersteunende werking van de iPad bij differentiatie en communicatie. In 2019 werd Sofie door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators " .

Ann Jacobs

Ann Jacobs is beroepshalve werkzaam in de Montessorischool "Klimop" te Gent. Als ICT-coördinator en deeltijds schooldirecteur bouwde zij de afgelopen jaren een expertise uit rond hoe een digitaal portfolio op een ondersteunende en creatieve manier in te zetten in de klas -en schoolwerking. In 2015 werd Ann door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators ".

Philip Everaerts

Philip Everaerts is werkzaam als leerkracht secundair in de GO-middenschool te Ieper. Philip is op zijn school de bezielende kracht achter de werking rond "actief leren met ICT" en bouwde door de jaren heen heel wat expertise uit om met digitale tools een klassieke leeromgeving om te vormen tot een STEMmige leeromgeving. In 2013 werd Philip door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators ".

Ciska Schrooten

Ciska Schrooten was jarenlang werkzaam als logopedist in een school voor bijzonder onderwijs waar zij de drijvende kracht was achter de autiwerking.

Onder de noemer autipad bouwde zij door de jaren heen een grote expertise uit rond hoe de iPad in te zetten in een autiwerking.

Naast gastdocent aan de UCLL en auteur, leidt Ciska als "education manager" vandaag de dag het "education team" van de firma Switch, waar zij scholen helpt in hun digitale transformatie.

Joost Dendooven

Joost Dendooven is beroepshalve schooldirecteur van Basisschool Mozaïek uit Sint-Kruis bij Brugge en verdiept zich reeds jaren in de materie rond hoe ICT het leerproces van leerlingen kan ondersteunen. Joost doceert als gastdocent in de directie-opleiding DHOS-Brugge en noemt zichzelf een onderwijs-influencer, waarbij hij zijn expertise deelt via diverse sociale mediakanalen. Begin 2018 richtte hij hiervoor het onafhankelijk inspiratieplatform eduloep.be op. In 2015 werd Joost door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators "

Hoe kan ik inschrijven ?

 1. vanaf 15 mei 2019 kun je online inschrijven via deze link
 2. de inschrijvingsperiode loopt van 15 mei 2019 t.e.m. 15 november 2019
 3. duid aan of je het dagprogramma of enkel het namiddaggedeelte wenst te volgen
 4. duid tijdens de inschrijvingsprocedure aan welke 3 prikkelsessies je tijdens het namiddaggedeelte wenst te volgen.
 5. schrijf tijdig in ...want de plaatsen zijn beperkt
 6. de inschrijving is definitief enkel bij betaling
 7. annulatie is enkel mogelijk voor 27 oktober 2019

Kostprijs

 • aanwezigen die het volledig dagprogramma volgen (klashoppen + lunch + AppyDay-namiddaggedeelte) betalen 50 euro
 • aanwezigen die enkel het AppyDay- namiddaggedeelte volgen betalen 40 euro

Tickets kopen

Tickets kopen kan via onderstaande link :

Reisweg, openbaar vervoer, parkeren

 • Wie met de wagen reist, kan met het GPS-systeem gemakkelijk het adres Pastorieweg 4, Sint-Kruis vinden
 • Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen voorzien in de schoolomgeving. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de begraafplaats in de Pastorieweg, op de parkeerplaats in de Boogschutterslaan of op de parkeerplaats van de sportterreinen van de Gulden Kamer
 • Wie met het openbaar vervoer komt, spoort met de trein naar station Brugge. Van het station Brugge neem je lijnbus 10, 6 of 16 voor een busrit van ongeveer een kwartier...er zijn meerdere bussen per uur voorzien...
 • Busreizigers stappen af in het centrum van Sint-Kruis aan de kerk. Vanaf de bushalte is het nog zo'n 2 minuten wandelen naar Basisschool Mozaïek. Je wandelt naar het vlakbijgelegen rondpunt. Aan het rondpunt zie je bakkerij Sint-Paulus liggen. Naast bakkerij Sint-Paulus ligt de Pastorieweg, waar de school is gelegen.

Mee te brengen

Wie wenst kan zijn of haar eigen iPad meebrengen ...

Vragen

Heb je nog vragen, mail dan gerust naar info@eduloep.be !

dank aan onze partners