Loading

Då inbjöd Laban alla i grannskapet och ställde till med fest. 1 Mos 29:22

Välkommen till Kulturfestivalen i Tyresö, en vecka med konserter, föredrag och utställningar i Bollmoradalens kyrka, Trollbäckens kyrka och Tyresö kyrka.

Fri entré!

Under veckan samlar vi in pengar till Tyresös behövande. Pengarna går oavkortat till människor i Tyresö som har det svårt. Swisha din gåva till 123 105 33 47, märk gåvan "diakoni" eller lämna en slant i någon av våra kyrkor. Tack!

Bollmoradalens kyrka Kyrkogränd 14

Trollbäckens kyrka, Vendelsövägen 38-40 Trollbäckens kyrka, Vendelsövägen 38-40

Tyresö församlingshem, Kyrkvägen 6 Tyresö församlingshem, Kyrkvägen 6

Program

Söndag 11 mars

11.00 Bollmoradalens kyrka Vernissage för konstutställning av Josef Andari. Josef kom till Sverige från Afghanistan i oktober 2015 och är en helt självlärd målare och skulptör. Konstnärskapet har blivit en livlina i en svår tid av otrygghet, ovisshet och väntan.

Requiem

16.00 Trollbäckens kyrka Le Sandine sjunger Gabriel Faurés Requiem under ledning av Susanne Sand. Le Sandine. Ensemble från Kungliga Hovkapellet. Magnus Sköld, orgel.

Måndag 12 mars

Hello Creative!

10.00 Trollbäckens kyrka Erica Löfgren är en frilansande skådespelerska, teaterpedagog, regissör och inspiratör med flera års erfarenhet i branschen. Med sitt företag Hello Creative fokuserar hon på att ge möjlighet att utveckla sin fantasi, improvisera, växa i sin identitet, samarbeta, lyssna och bli sedda. För fritid, skola, organisationer, institutioner och företag. Erica ingår även i samarbeten, där olikheter och konstformer får möta varandra och inspirera. Med humor, värme och glädje vill hon att alla ska få ta del av sitt kreativa rum och personliga utveckling, utefter sina egna förutsättningar och intresse.

Tisdag 13 mars

10.30 Tyresö församlingshem Nallemässa för de allra minsta. Stina Annehed, Jenny Langels, Johanna Ibbing, Katarina In de Betou.

12.30 Bollmoradalens kyrka Lunchkonsert: Tonåringarna tar ton! Dirigent: Mona Rosell.

18.00 Tyresö församlingshem Stickcafé. Ta med egna projekt eller använd material som finns på plats och ta chansen att lära dig eller lära någon annan. Caféet öppnar klockan 17 och en enklare måltid serveras.

19.00 Tyresö församlingshem En färg blir till en form blir till ett ord blir till en rörelse... Improvisationsmålning där du lär dig att kliva ur det vardagliga och få tillgång till din kreativitet med Camilla Bjelvert. Caféet öppnar klockan 17 och en enklare måltid serveras.

Onsdag 14 mars

11.00 Tyresö församlingshem Ann Adolfsson Eiderfors spelar Mariasånger på piano

18.00 Bollmoradalens kyrka Ungdomskväll med ikonmålning. Vilka är dina andliga förebilder? Under ledning av våra pedagoger får du för en kväll fundera över just det. När kvällen är slut så kan du gå hem med en alldeles egentillverkad ikon!

Konsten att kunna le när allting rasar

19.00 Bollmoradalens kyrka Sedan 8 augusti 2012 då Jessica Falks dotter föll i leken och slog i huvudet, har inget varit sig likt. Jessica sjunger och berättar under 2 timmar om hur både arbetsliv och familjesituation helt förändrades efter olyckan och hur musiken hjälpt både dottern och familjen att orka genom den nya vardagen. På vilket sätt påverkas ett barns självkänsla som oftast blir ifrågasatt? Ska det drabbade barnet anpassa sig till omgivningen eller är det omgivningen som skall anpassa sig till barnet?

Torsdag 15 mars

Önskepsalmen

13.00 Trollbäckens kyrka Önska dina favoritpsalmer och vi spelar och sjunger dem tillsammans. Med Susanne Sand.

Fredag 16 mars

10.00 Bollmoradalens kyrka Träffen med önskepoesi

Mads Tolling Quartet

18.30 Bollmoradalens kyrka Jazzviolinisten Mads Tolling är en internationellt erkänd violinist och kompositör och kommer ursprungligen från Danmark, men är numera baserad i San Francisco. Han en tvåfaldig vinnare av Grammy Awards och har också under många år varit del av basisten Stanley Clarks band och har nu sin egen kvartett. Denna gång framträder Mads med sin kvartett bestående av honom själv på violin, Andreas Svendsen på trummor, Jacob Fischer på gitarr och Matthias Petri på bas. I samarbete med Tyresö Jazz & Blues Club.

Nattöppen kyrka

20.00-01.00 Bollmoradalens kyrka Café, skapande, pingisturnering, femkamp och Stillhetens rum.

  • 20.00 Start
  • 21.00 Prova sjunga gospel med Jessica Falk
  • 22.30 Prova afrikansk dans med Kärstin Jansson
  • 00.00 Midnattsmässa och eldshow
  • 01.00 Slut

Lördag 17 mars

Insamlingsgala!

18.00 Bollmoradalens kyrka Konsert och mingel med insamling till förmån för Tyresös behövande. Fri entré! fler medverkande kommer!

Anna Stadling är artist och låtskrivare som släppt sex soloalbum. Hon var medlem av Lars Winnerbäcks Hovet i tio år och har varit förband till Dixie Chicks. I höstas släpptes hennes nya album "Efter stormen" där hennes norrländska Americana gifter sig med luftig pop.

Erik Linder är mest känd som finalist i TV4:s Talang 2009, men även från Melodifestivalen 2010 och medverkade i Diggiloo-turnén 2010. Han har släppt tre album, "Inifrån" (2009), "På riktigt" (2012) och julskivan "Röda dagar" (2013). Erik Linder är född och uppvuxen i Tyresö. Han har skrivit musik sedan 14 års ålder, och i släkten inspireras han av farfar Sune Linder som är jazz-saxofonist.

Karin Risberg är countrysångerskan som fick sitt genombrott i Melodifestivalen redan 1986. Sedan dess har hon turnerat och spelat i både Sverige och USA och fördjupat sig i countryn. 2017 kom hennes senaste album där hon bland annat sjunger duett med Tommy Nilsson.

Rockabilly Fabulous består av Frida Brunzell, Ann Björling och Beatrice Robertsson. Som namnet skvallrar om är det en Rockabillygrupp med sång, dans och musik i sann 50-talsanda. Gruppen, som med sina samlade erfarenheter från sammanhang som t.ex. Melodifestivalen, Let’s dance, utlandsturnéer och Wallmans salonger, erbjuder en proffsig och avväpnande show med mycket värme, humor och självklart massor av drag.

2011 åkte Jessica Falk till Nashville där hon blev känd som "tjejen med melodierna". Där fick hon har arbeta med några av de största producenterna och låtskrivarna och har sedan dess turnerat i både USA och Sverige. Med sin pop, rock och country vill hon inspirera människor att ta vara på livet.

Moderator Annamia Fast kommer att leda oss genom kvällen tillsammans med Husbandet bestående av Micke Wickman, trummor, Hasse Johnsson, gitarr och Petter Gunnarsson, bas.

Söndag 18 mars

18.00 Bollmoradalens kyrka Mariakonsert med Tyresö kammarkör. Musik och texter av Johann Sebastian Bach och Gabriel Fauré, Uno Sandén och Ylva Eggehorn, Sven-Erik Bäck och Bo Setterlind, Andreas Hallén och Viktor Rydberg, Arvo Pärt och Jungfru Maria, Wolfgang Amadeus Mozart. Viveca Axell Hedén, sopran, Maria Sanner, alt, Olof Lilja, tenor, Ola Hedén, bas, Magnus Sköld, ackompanjemang, Ann Adolfsson Eiderfors, dirigering och ackompanjemang.

Under veckan samlar vi in pengar till Tyresös behövande. Pengarna går oavkortat till människor i Tyresö som har det svårt. Swisha din gåva till 123 105 33 47, märk gåvan "diakoni", eller lämna en slant i någon av våra kyrkor. Tack!

Credits:

Created with images by Ian Schneider - "untitled image" • Alice Achterhof - "Man holds painted mess"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.