Loading

Internship Cluj Ediția a XXI-a, noiembrie 2017-ianuarie 2018

„Am cunoscut oameni minunați. Totul a fost foarte frumos, pentru mine. Am învățat o groază de lucruri noi, operațiuni noi, pe care nu le cunoșteam deloc înainte. Cu alte cuvinte, am învățat ce înseamnă cu adevărat să lucrez în echipă, să împart, să greșesc, să cer ajutorul și să știu că am pe cine să mă bazez mereu.” (Cristina, student intern la ediția a XXI-a a Internship Cluj)

Peste 160 de studenți s-au înscris la ediţia a XXI-a a Internship Cluj.

După selecția riguroasă a Fundației Danis, ASB și a firmelor active în program, 32 de studenți au ajuns în stagiu... iar cei mai motivați 30 au finalizat stagii de internship de 12 săptămâni, în nouă firme din Cluj-Napoca.

„Profesionalismul, seriozitatea, devotamentul şi, în special, încrederea pe care o oferă programul de internship sunt ireproșabile.” (Ana-Maria, student-intern)

„Apreciez faptul că în firma în care am efectuat stagiul am învăţat multe lucruri pe care nu le ştiam înainte şi care mă vor ajuta când mă voi angaja.” (student-intern)

„În urma programului de internship am învăţat să preţuiesc timpul şi mi-am întărit cunoştinţele cu privire la relaţiile dintre oamenii.” (Alexandra, student-intern)

„Datorită acestui program mi-am dezvoltat atenția şi am învățat să am mai multă răbdare.” (Antonela, student-intern)

23 de studenți ne-au răspuns la chestionarul de evaluare a programului, împărtășind cu noi impresiile și părerile lor despre Internship Cluj. Le mulțumim!

87% dintre studenții interni au fost mulțumiți și foarte mulțumiți de calitatea programului și l-ar recomanda și colegilor, iar 82% dintre ei consideră că activitățile la care au participat au fost interesante.
Importanța Internship Cluj în acumularea de cunoștințe și deprinderi

Pentru aproximativ 80% dintre studenți, stagiul de internship a fost util, deoarece i-a ajutat să își stabilească mai clar opțiunile de carieră.

Importanța Internship Cluj în găsirea unui viitor loc de muncă.

Ce au apreciat studenții cel mai mult și mai mult la mentorii lor și la firmele în care au lucrat:

„Am apreciat enorm calmul și bunăvoința mentorului de a-mi răspunde la întrebări. De asemenea, am apreciat interesul și propunerea celor de la firmă de a mă avea în continuare în echipa lor.” (student Internship Cluj)
„Colega mea de muncă, mentorul meu, a fost persoana care m-a făcut să vin cu plăcere la stagiu și m-a ajutat să dobândesc calitățile necesare în domeniul PR-ului. De asemenea, apreciez faptul că a luat în considerare sugestiile mele referitoare la modalităţile de îmbunătățire a strategiei de comunicare online a firmei.” (Gabriela)
„De fiecare dată când am avut nelămuriri sau am pus întrebări cu privire la anumite procese, am simţit că mentorul doreşte să-mi ofere răspunsurile cele mai potrivite, luând din experienţa, cunoştinţele şi deprinderile sale. Tot timpul a fost deschisă, comunicativă şi m-a făcut să simt că implicarea mea este valoroasă.” (Timea)

La fel ca în anii precedenţi, ne-am bucurat de fiecare comment și post, din grupul de Facebook al ediției, venit din partea studenților, despre experiența lor din internship. Aici, sunt o parte din comment-urile lor, scrise de participanţii la internship la sugestia noastră să folosească un cuvânt cheie pentru a descrie stagiul:

Internship Cluj, într-un cuvânt :)

Ce spun mentorii din firme despre studenți și despre Internship Cluj

Succesul stagiilor pe care le organizăm se datorează în mare parte implicării mentorilor în activitatea de internship a studenţilor.

11 mentori au evaluat această ediție a Internship Cluj. Le mulțumim!

Când vorbesc despre studenții interni, mentorii apreciază implicarea, bunul simţ, seriozitatea, deschiderea, perseverenţa şi dorinţa de a învăţa ale studenţilor. Și le recomandă acestora să fie mai încrezători şi mai proactivi. :)

„Pe durata stagiului, volumul de muncă a fost mai uşor de acoperit, iar echipa nu a mai simţit la fel de multă presiune, atmosfera fiind mai degajată datorită suflului nou adus de interni.” (mentor Internship Cluj)
„Am apreciat faptul că studenţii pe care i-am avut în internship s-au străduit să răspundă cât mai bine solicitărilor noastre, chiar şi atunci când au fost nevoiţi să facă faţă unor provocări considerabile din punct de vedere tehnic.” (mentor Internship Cluj)

Firmele participante la ediția a XXI-a a Internship Cluj:

Auchan România, Compexit Trading, Compexit Auto Rulate, Conta Cluj (Moldovan & Partners), Daisler Print House, Electrogrup, Office Depot, Power Signal și Verdant Isle Dental Clinic.

Vă mulțumim tuturor!

Internship Cluj este un program organizat de Fundația Danis și Asociația Studenților de la Business. Programul a început în 2006, iar până acum a oferit stagii de internship pentru peste 1300 de studenți, în aproximativ 100 de firme și organizații din Cluj-Napoca.

Credits:

Created with images by MichaelGaida - "glass window architecture" • designedbyjess - "paper business document" • Kerrie DeFelice - "Asphalt road in the autumn" • Jesus Kiteque - "Essentials"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.