Loading

MOSKUS PÅ DOVRE Dovre nationalPARK EN VINTERDAG I FEBRUAR2016

15 Februar 2016, efter mange besøg i Dovre Nationalpark om sommeren, hvor jeg har gået ind på Dovre fjeld, og fotograferet Moskus Okser. Et dyr der minder utroligt meget om de dyr som man kunne forestille sig var tilstede i Norden for mange millioner år siden, Endelig er det muligt at blive transporteret ind i National Parken på hundeslede, hvis man tilkøber en guide som har licensen til at "køre og guide" i Nationalparken, meget fantastisk dag.

Dagen startede med at vi spændte Hundende for slædern fra Dahlen Husky , og skulle heldigvis selv køre hundeslæden de 1,5 time ind til foden af Storkinn Fjeldet..
Da vi kom ind i dalsænkningen, efter at have fulgt Elven ind i til foden af Storkinn Fjeldet, kunne vi allerede se Moskus oppe på Fjeldsiden.. lækkert..
Min guide fra Oppdal Safari, Sigbjørn Frengen - kan jeg kun anbefale, en meget kyndig og indspirerende Guide, der så absolut er klar over hvordan man opfører sig blandt Moskus - vi måtte nu ( nok mest grundet min dårlige form til fjeldvandring i snesko ) bruge omkring 1,5 time på opstigningen.. men så var det også frem med kameraet.....
De første vi så stod på toppen, i det dejlige sollys

Flokken som vi så, på vores opstigning, var blevet skræmt af en stak fotografer, der havde omringet dem..således fordrev de over kammen - det er dem jeg har fanget her i deres tur over fjeldet..

Mor og barn, på vej over Storkinn kammen..

Vi spiste vores madpakke og fik en kop kaffe og valgte derefter ( på Sigbjørns foranledning) at gå efter Moskus flokken ( som vi havde talt til 24 dyr, med kalve, køer og et par Okser) for at se om de skulle have fundet ro på den anden side af kammen ind imod Snøhætta .. Sigbjørn sneg sig over toppen, for at se om de skulle ligge i en lille gryde på den anden side af toppen... Og vi var utroligt heldige at alle havde lagt sig for at fordøje og slappe af i solen.

Sigbjørn var meget bevist om at vi ikke skulle forstyrre dem, så det at de viste at vi var tilstede.. gjorde dem ikke urolige og forholdt sig meget rolige så nu var det bare at fotografere de fantastiske dyr...
Moskus Ko med Stor kalv
meget fantastisk oplevelse at de, dem gå rundt , og derefter at ligge sig ned igen for at slappe af...

En lille kalv, skulle lige finde sig tilrette og satte sig kortvarigt op, det syntes jeg kom et meget sjovt billed ud af, nærmest som en "moskus den vej --> " skildt ..

Chefen af Dovre

Og for at det ikke skal være løgn, så kom Chefen af Dovre forbi.. og som i kan se skulle han lige have styr på hvor vi var.. for derefter at ligge sig ned i udkanten af sin flok... meget flot og intens oplevelse..

Alle mine billeder er taget på behørig afstand efter guidens anvisniger, og skudt med Canon EOS 1Dx , med Canon EF 500mm f4, enten med 1,4 eller 2,0 extender altså på 700mm eller 1000mm - så derfor er jeg også meget tilfreds med dagen - da jeg kan skrive dette med god samvittighed og respekt for dyrene.

Den mest fantastiske dag i Dovre National Park, sluttede med en 1,5 times slædetur hjem igen i den nedgående sol..

Såfremt man måtte ønske en tur som denne kan man kontakte Oppdal Safari på http://www.moskussafari.no som sørger for alt, hvis det er moskus, vil du bare have en tur på hundeslæde kan man kontake Dahlen Husky - som leverer varen via Facebook (søg efter Dahlen Husky )

Jeg har brugt et par billeder fra Terje Dahlen i denne lille historie, det er dem , hvor vi kører på hundeslæde..

Created By
Kenneth Pingel
Appreciate

Credits:

Kennethpingel.dk