Loading

Sterk economisch herstel brengt ijzersterke bedrijfsresultaten 02-09-2021

Covid laat zich moeilijk temmen

Het seizoen van de herwonnen vrijheid wordt het duidelijk niet. In Europa gaat de strijd tegen de deltavariant onverminderd door en ook op de andere continenten worden de Covid-maatregelen terug opgevoerd.

Het virus geeft zich dus nog niet gewonnen, maar gelukkig blijft de toename van ziekenhuisopnames en ernstig zieken eerder beperkt.

De druk op het gezondheidssysteem blijft dan ook beheersbaar. Nieuwe, strenge lockdownmaatregelen kunnen daardoor uitblijven, maar vaccineren blijft meer dan ooit de boodschap. Ondertussen lijkt een extra rondje 'boostershots' voor de meest kwetsbare groepen onvermijdelijk.

Uitstekende bedrijfsresultaten stuwen aandelenmarkten naar nieuwe hoogtes

De bedrijfsresultaten van het tweede kwartaal zijn grotendeels gepubliceerd en waren ronduit indrukwekkend.

Zowel de verkoopcijfers als de groei van de bedrijfswinsten verrasten positief en ook de vooruitzichten voor de volgende maanden werden verder opwaarts bijgesteld.

Geen last van hoogtevrees!

Het sterk economisch herstel, de snelle vaccinaties, fikse overheidsuitgaven en de beschikbare middelen bij heel wat consumenten ondersteunen onze positieve vooruitzichten. Bovendien putten we extra moed uit de bedrijfsresultaten die de verwachtingen ruimschoots overtroffen. We kijken nu uit naar hoe en wanneer de Amerikaanse centrale bank haar aankoopbeleid van obligaties zal bijsturen. We blijven overtuigd dat ook zij het ondersteunende beleid nog een hele tijd zal aanhouden en maar heel langzaam zal terugschroeven.

Door onder meer de interventies van de Chinese overheid bij een aantal technologiebedrijven en de spanningen in het Midden-Oosten is er nu en dan wat nervositeit op de financiële markten. Toch blijven de beurzen gefocust op het economisch herstel en dat gaat onverminderd verder.

We hebben dan ook weinig last van hoogtevrees en blijven kiezen voor aandelen. Sectoren die profiteren van de economische heropleving genieten de voorkeur en vooral de consumentensector en de vrijetijdsector lijken ons heel interessant. We zetten ook in op bedrijven uit de financiële sector en regionaal ‘volgen’ we het vaccinatiepad en gaan we voluit voor Europa.

Naast deze langetermijnvisie zijn ook bescherming en trends op financiële markten belangrijk. Je persoonlijke belegging, raadpleegbaar in KBC Mobile en Touch, kan anders ingevuld zijn volgens jouw comfortzone.

Tom Mermuys, Beleggingsstrategist KBC Asset Management
Covid laat zich moeilijk temmen, maar de vaccins bieden een uitweg. De stevige bedrijfsresultaten overschaduwen stoorzenders zoals een strakkere Chinese regulering en de nieuwe spanningen in het Midden-Oosten. De wereldeconomie blijft stevig op het pad ‘terug naar normaal’. We hebben dan ook weinig last van hoogtevrees en blijven inzetten op aandelen, vooral die sectoren en regio’s die profiteren van de herleving van de consumptie-uitgaven.

Redactie beëindigd op 02-09-2021. Dit document is een publicatie van KBC Asset Management NV (KBC AM). De informatie kan zonder kennisgeving gewijzigd worden en ze biedt geen garantie voor de toekomst. Niets in dit document mag gereproduceerd worden zonder de voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van KBC AM. Deze informatie is onderworpen aan het Belgisch recht en aan de uitsluitende rechtsmacht van de Belgische rechtbanken.