De Hobbitstee hangt in De Hilt! VAn 6 juni t/m 28 augustus 2016

Inleiding

Op dit moment is er een bijzondere expositie te zien in sociaal cultureel centrum De Hilt in Eemnes. Tekeningen, schilderijen en ruimtelijk werk dat op school is gemaakt, wordt hier op z'n mooist gepresenteerd. Het werk van kinderen kom je sowieso niet zo vaak tegen in de openbare ruimte. En dat is toch best wel jammer. Kinderen maken prachtig werk dat gezien mag worden! Geniet van al het moois dat de hele zomer in de "spotlights" staat. Met dank aan de Verenigde Scholen Alberdingk Thijm.

Hobbitstee viert 40 jarig jubileum

Kunst en techniek zijn speerpunten

Draadfiguren van was gemaakt in groep 5 en 6. Stoere koppen van Klei gemaakt in groep 7 en 8.

De Hobbitstee bestaat dit jaar 40 jaar! En dat is uitgebreid gevierd, ook creatief. Kinderen uit alle groepen hebben een zelfportret gemaakt, elke groep met een verschillende techniek. In de tentoonstelling zijn enkele van de bijzondere werkstukken te bewonderen. Daarnaast is te zien wat er zoal gemaakt is bij de diverse IPC projecten. Bij de meeste projecten was ik betrokken voor de creatieve ondersteuning. Hieronder vind je een samenvatting.

Portretten gemaakt in groep 1 en 2.

IPC Project lBloemen en Planten

Idee, begeleiding en presentatie Helga schouten in overleg en samen met het team van groep 1 en 2.

Bilbostee
Baldostee
Bomberstee

Dit drieluik is gemaakt door de kleutergroepen. Elke groep heeft een eigen kunstwerk gemaakt waarin de bloemen en de vlinders samen gepresenteerd worden, ze horen bij elkaar. Groep 1 heeft de tekeningen gemaakt met ecoline en zacht oliepastelkrijt. Groep 2 heeft de vlinders gemaakt met ijzerdraad chenille en kralen. De vlinders zochten hun eigen bloem uit! Ik hoop dat ze nog goed hangen.......

IPC project "Tijd Detectives"

Ideeen, begeleiding en presentatie Helga Schouten in overleg en samen met het team van de onderbouw.

....schatten en botten

Kinderen van groep 3 en 4 hebben elk een aardlaag geschilderd door bruin te mengen vanuit de primaire kleuren. Ze hebben zelf bedacht wat er allemaal te vinden is in de bodem en dit getekend en toegevoegd. Bovenaan is nu, de tijd waarin we nu leven. Het had nog uitgebreid kunnen worden met de toekomst door lagen in de lucht te schilderen. Misschien een andere keer.

Scherven en dinobotten......
Een overzicht van de ruimte waar de "aardlagen" hangen.

IPC Project "de actieve planeet"

Idee en begeleiding bij deze "theatrale installatie" Helga Schouten in samenwerking met Theaterfestival Vuurol en het team van de middenbouw.

KInderen van groep 5 en 6 hebben vulkanen gemaakt van klei die zijn gebakken en geglazuurd. Enkele vulkanen zijn te zien in de vitrinekast naast de open haard in De Hilt.
Een grote aardscheur snijdt hier het bos doormidden.
Kinderen zijn gids in dit vulkanische gebied. Er zijn hier ook gedichten over vulkanen te beluisteren die door kinderen zijn gemaakt, versteende beelden en lavastromen.

Het was een bijzonder project dat goed paste bij het thema "Kantelpunt" van dit jaar. Het was te zien met Pinkster bij Vuurol in de bossen van De Lage Vuursche.

IPC Project "Natte voeten"

Ideeen betreft teken- en schildertechnieken en begeleiding Helga Schouten samen met het team van de bovenbouw.

Kinderen van groep 7 en 8 hebben o.a. geaquarelleerd en abstracte schilderijen gemaakt met diverse materialen als voorbereiding voor een maquette. Daarna hebben ze deze in groepjes gemaakt zodat ze uiteindelijk een stop-motion filmpje konden maken van een overstroming. Dijken gemaakt van papier mache en diverse aankleding van het landschap maakte deel uit van de maquette.

Schilderijen met zand en ander materiaal.
Overzicht van het werk in de gang.
Aquarel van een fantasielandschap in vogelvlucht gezien.
(Geen) natte voeten.

IPC project "Hoe wordt het nieuws gemaakt"

Deze linoleumsneden zijn gemaakt door kinderen van groep 7 en 8. Linoleumsnede is een hoogdruktechniek. Tussen de afdrukken zie je het linoleum hangen waar met gutsen het materiaal is uitgehaald. De afdruk is in spiegelbeeld.

Wat is er hard gewerkt het afgelopen jaar aan de verschillende projecten! Ik heb met veel plezier gewerkt op basisschool de Hobbitstee en hoop dat mijn creatieve inbreng beklijft. Team en kinderen, bedankt voor het vertrouwen, support, enthousiasme en alle leuke reacties. Veel plezier bij het bekijken van de tentoonstelling. Wees trots op jezelf! Helga

Created By
Helga Schouten
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.