Loading

BALATONFÜREDI SZENT BENEDEK KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE EFOP-4.1.5-16-2017-00161

Üdvözöljük Önöket a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskolában, amely 3,5 hektáros területen helyezkedik el. Diákjaink egész évben a szépséges balatoni panorámában gyönyörködhetnek a telek és az épületek minden pontjáról. Az intézmény tizenkettő különálló épületéből a most ismertetésre kerülő fejlesztési projekt keretében három épületet tudtunk megújítani.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Az iskola egyik legfontosabb helységéből, a Diákkápolnából indulva engedjék meg, hogy bemutassuk az EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) projektünk keretében milyen elemeket újítottunk meg.

A bútorzatnál a fenntartó, a Pannonhalmi Főapátság belsőépítészeti stílusával próbáltunk egységet alkotni, azzal harmóniába kerülni. A szögletes vonalak egyszerű vonalvezetésben idomultunk az ottani bazilika formavilágához. A néhány évvel ezelőtt kialakított oltárhoz kértünk egyedi építésű padokat.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Most fáradjunk át a következő helyiségünkbe a tanári pihenőbe!

A pihenőhelyiség kialakításának célja, hogy tanáraink megfelelően tudjanak készülni az óráikra, két óra között megfelelő körülmények között pihenhessenek. Adott esetben itt ki lehet javítani a röpdolgozatokat, felkészülni a következő napi dolgozatokra, vagy elfogyasztani egy teát, egy kávét. A kellemes környezetben pedig a szendvicsüket vagy akár a napi ebédjüket is elfogyaszthatják. A bútorzat megvételével és a színválasztásával az volt a célunk, hogy megnyugtató belső teret alkosson, ezért választottuk a szép zöld színt, illetve a semleges szürkét.

Örömünkre szolgál, hogy a tanárainknak e projekt keretében beszereztünk egy nagy és modern hűtőt, illetve egy mikrohullámú sütőt. Ebben a helységben gyűlnek össze a tanáraink a lyukasórákban, szünetekben és itt közösen kávéznak, teáznak, beszélgetnek

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

A projekt megvalósításánál nagyon fontos szempont volt az átlátható pedagógiai tér, az átlátható pedagógiai folyamatok megteremtése.

Mind a diák, mind a tanár védelmében a térszerkezetet dinamikusabban alakítottuk át úgy, hogy az ajtóinkba egy-egy üvegtáblát tettünk, amely segítségével a kiscsoportos és egyéni foglalkozások is betekinthetők, illetve átláthatók.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

A Dr. Bakonyi Károlyról elnevezett épületünk természettudományos tantermében vagyunk. A 21. századnak megfelelő technológiával szereltük fel, mind gépészeti, mind villamos szempontból a termeinket. Az épületet a vízszigetelés érdekében körbe injektáltuk, ami diákjaink egészsége miatt is kiemelten fontos volt. A levegő minőségén már érződik, hogy egy kellemesebb tantermi környezetet lehet így biztosítani a gyerekeinknek. Minden egyes bútort, minden egyes tanteremben a lehető legmagasabb minőségben kicseréltünk. A tantermeinket digitális platformmal láttuk el, ehhez megfelelő táblákat is biztosítunk az oktatáshoz.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

A mindennapos testnevelésre felkészülve és minél nagyobb teret biztosítva újítottuk fel ezt a sportpályánkat, ahol egy felfestett kosárlabda és három röplabda pálya található.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Háromszáz diákunkból 150 fő kollégista.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Szeretnénk biztosítani mind a kollégista, mind a bejárós diákjainknak, hogy kulturált környezetben tudják elhelyezni a biciklijeiket. A délutáni idősávban vagy hazamennek a bejárós gyermekeink, vagy pedig a kollégista gyerekeink a külső helyszínekre, sport és egyéb fakultációs lehetőségekre tudnak eljutni a városon belül kerékpárjaikkal. Ennek elősegítésére építettünk 40 darab kihelyezett tárolót.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Mindaz, amit most bemutattunk Önöknek, az EFOP-4.1.5-16-2017-00161 azonosítószámú projekt keretében 417 millió forint vissza nem térítendő forrásból tudott megvalósulni, amelyet Balatonfüred város Önkormányzata és fenntartónk, a Pannonhalmi Főapátság is támogatott.
Created By
Eszter Takacs
Appreciate