Loading

Drees & Sommer Nederland Vastgoedadvies en projectmanagement

Per 1 juli 2020 hebben Drees & Sommer en BOAG hun krachten gebundeld. Samen gaan ze verder onder de naam Drees & Sommer Nederland waarbij vanuit de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven met ca. 100 medewerkers wordt gewerkt aan de vastgoed- en huisvestingsvraagstukken van onze opdrachtgevers.

“De fusie met BOAG is een belangrijke stap in de Nederlandse vastgoedmarkt én in onze Europese ontwikkeling: die naar leidende, Europese vastgoedexpert, gedreven door innovatie en circulaire economie.” zegt Michel de Haan, directievoorzitter.

Over Drees & Sommer Door middel van toekomstgericht advies biedt Drees & Sommer oplossingen voor succesvolle gebouwen, goed renderende vastgoedportefeuilles, effectieve infrastructuur en leefbare steden. Drees & Sommer is een internationaal opererend vastgoedadvies- en projectmanagementbureau met 50 jaar ervaring, een goede reputatie en een sterke impact op de (internationale) markt. Het door partners geleide bedrijf werkt onafhankelijk en levert full service dienstverlening. Het hoofdkantoor bevindt zich in Stuttgart (Duitsland) en wereldwijd werken er 3.820 medewerkers vanuit 46 kantoren.

Onze diensten en projecten

Onze specialisten ondersteunen in interdisciplinaire teams klanten uit uiteenlopende sectoren zoals Educatie, Gezondheidszorg, Life Sciences, Woningbouw, Retail, Logistiek, IT, Hospitality en de Publieke Sector. Alle diensten van onze organisatie houden rekening met zowel economische als ecologische belangen. Wij noemen deze holistische aanpak 'the blue way'.

Project Management | Project Management Fit-Out | Construction Management | Development Management | Smart Infrastructure | Real Estate Consulting | Cost Consulting | UX & Workplace Consulting | Facility Management Consulting | Sustainability Consulting

POST, Rotterdam - Project Management

Project Management | De projectafdeling van Drees & Sommer ondersteunt u tijdens het gehele bouwproces. Wij nemen u als opdrachtgever tijdens het bouwproces aan de hand mee zodat u tijdig besluiten kunt nemen op basis van gefundeerde adviezen. Onze projectmanagers bieden u professionele expertise en ondersteuning op het gebied van planontwikkeling, ontwerpmanagement, projectplanning, budget- en kwaliteitsbewaking, organisatie, communicatie en risicobeheersing.

EVBox, Amsterdam - Project Management Fit-out

Project Management Fit-Out | Vaak valt de vraag naar optimalisatie van bestaande huisvesting of het vinden van passende nieuwe huisvesting samen met organisatieveranderingen. Ook actuele trends zoals verduurzaming, digitalisering of gebeurtenissen die invloed hebben op de economie kunnen een trigger zijn. De projectmanagers van Drees & Sommer vertalen uw ambities en behoeften naar een nieuw huisvestingsconcept en begeleiden de realisatie. Wij geloven erin dat huisvesting als katalysator kan dienen voor het succesvol behalen van uw organisatiedoelstellingen.

The Joan, Amsterdam - Construction Management

Construction Management | Wilt u uw bouwproject volledig onder controle houden, weten wat er tijdens elke fase van de bouw speelt en wat de consequenties van onverwachte gebeurtenissen zijn voor uw planning en budget? Drees & Sommer is uw deskundige partner voor goed bouwmanagement. We creëren rust, leveren kwaliteit, beperken risico’s en met ruim 50 jaar (internationale) ervaring dragen wij innovatieve, kwaliteitsverhogende en kostenbesparende oplossingen aan.

Het Nieuwe Rivium, Capelle a/d IJssel - Development Management

Development Management | Gemeenten, bedrijven, ontwikkelaars, vastgoedbeleggers, onderwijs- en zorginstellingen kiezen er steeds vaker voor om de (her)ontwikkeling van hun vastgoed te delegeren. Dit kan te maken hebben met capaciteitsmanagement of het kan gaan om een ontwikkeling waarvoor specifieke en specialistische kennis noodzakelijk is. Als onafhankelijke organisatie treedt Drees & Sommer regelmatig op als gedelegeerd ontwikkelaar.

Nature's Pride, Maasdijk - Cost Consulting

Cost Consulting | Bij ieder vraagstuk met betrekking tot huisvesting en ruimtelijke ordening is het kostenaspect van essentieel belang. Onafhankelijk van de markt waarin u opereert en of het om commercieel of maatschappelijk vastgoed gaat, is een betrouwbare indicatie van de kosten gewenst vanaf het eerste idee tot en met realisatie. Kostenbeheersing is zonder meer één van de kritische succesfactoren van een project tijdens het totale ontwikkelings- en realisatieproces.

Aloft, Utrecht - Real Estate Consulting

Real Estate Consulting | Een gebouw dient vaak een functioneel doel. Het is een infrastructuur die een core business faciliteert. Maar het kan ook anders. Portefeuille flexibiliteit, kostenoptimalisatie, digitalisering, locatieontwikkeling, nieuwe werkomgevingen en duurzaamheid zijn slechts enkele voorbeelden van uitdagingen op het gebied van professioneel Real Estate Management.

Nokia, Riyadh (Saoedi-Arabië) - UX & Workplace Consulting

UX & Workplace Consulting | Bij veel huisvestingsprojecten ligt de focus vooral op het ontwerp en de technische uitvoering. Onderzoek naar de wensen en behoeften van de gebruikers wordt in veel gevallen te laat of helemaal niet gedaan. Een gemiste kans; het succes van uw organisatie hangt in belangrijke mate af van de directe werk-, leer- en zorgomgeving en het welzijn van uw medewerkers.

Amare, Den Haag - Facility Management Consulting

Facility Management Consulting | Ongeacht het type gebouw of de functie van vastgoed; het wordt ontworpen en gebouwd met een bepaald doel voor ogen en geëxploiteerd gedurende een lange periode met wisselende eisen. Met onze Facility Management Consulting diensten zorgen we voor een maximale mate van flexibiliteit, duurzaamheid en efficiëntie door middel van praktijkgerichte adviesdiensten.

Aanpak wegtunnels Amsterdam - Smart Infrastructure

Smart Infrastructure | Wilt u de bereikbaarheid van steden verbeteren door de capaciteit van wegen, spoorwegen en waterwegen te vergroten? Moet u renovatiewerken starten om de beschikbaarheid en veiligheid van bouwwerken te kunnen garanderen? Bent u op zoek naar mogelijkheden van slimme mobiliteit en digitalisering? Bent u benieuwd naar welke circulaire mogelijkheden er zijn voor uw project? Is er een capaciteitsvraagstuk of heeft u specifieke expertise nodig? Drees & Sommer adviseert o.a. overheden, waterschappen, energiemaatschappijen en (lucht-)havens bij infrastructurele vraagstukken.

LAB42 UvA, Amsterdam - Sustainability Consulting

Sustainability Consulting | Het gebouw van de toekomst richt zich op mens en milieu. Het klinkt eenvoudig, maar dit stelt wel een aantal eisen die niet zo eenvoudig te realiseren zijn. Een dergelijk gebouw moet slim, zelfvoorzienend en flexibel zijn, gemaakt van duurzame materialen, gezond, energiepositief en CO2-neutraal. Uiteindelijk is het doel dat deze kenmerken een positieve invloed hebben op de totale economische balans van het onroerend goed. Op het gebied van duurzaamheid en duurzaam bouwen kunnen wij u vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie van dienst zijn.

EPEA: circulaire producten

EPEA, part of Drees & Sommer is één van de grondleggers van het Cradle to Cradle® (C2C) principe. Met uitgebreid C2C-advies ontwikkelt en innoveert EPEA processen, producten, gebouwen en hele stadswijken. EPEA levert o.a. haalbaarheidsstudies voor C2C producten, C2C-certificering en het Product Circularity Passport®. In samenwerking met EPEA adviseert Drees & Sommer opdrachtgevers over de omgang met grondstoffen en inkoop of lease-mogelijkheden van circulaire bouwproducten en inrichting.

Contact

Heeft u behoefte aan meer informatie over onze dienstverlening? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor advies en ondersteuning voor uw vastgoed-, huisvestings- of facilitair vraagstuk? Wij helpen u graag!

Vestigingen

Onze medewerkers werken voor opdrachtgevers in Nederland en daarbuiten vanuit drie vestigingen in Nederland. In Eindhoven houden wij kantoor in Microlab in de wijk Strijp-S (Kastanjelaan 400). In de regio Amsterdam zijn wij te vinden in ons kantoor in Nieuw-Vennep (Hoefbladstraat 20-22). In de regio Rotterdam vindt u ons aan de voet van de Van Brienenoordbrug in Capelle a/d IJssel (Rivium Quadrant 211). Wij heten u van harte welkom op één van onze kantoren of online!

Directie en Management

De directie van Drees & Sommer Nederland bestaat uit Michel de Haan, Ton Heijmans, André Leeuwis, Kurt van Dijk en Johan de Vries. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie en samen met de teamleaders begeleiden ze de projectmanagers, consultants, specialisten en de backoffice zodat zij onze opdrachtgevers de best mogelijke support kunnen leveren.