Loading

KUNSTENAARS in het Patershol

Patershol en kunst... twee handen op één buik

Norbert Detaeye

pianist/zanger

Hertogstraat, 9000

luister naar Norbert tijdens de Gentse Feesten http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5820

Nicole Ledegen

Studio Rinkelsteeltje

Drongenhof, 9000

Nicole Ledegen is de drijvende kracht achter studio Rinkelsteeltje. Studio Rinkelsteeltje is een wisselend gezelschap waarbij de poëzie en sprookjes van Nicole Ledegen in muziek-en klankimprovisaties ondergedompeld worden. Optredens op aanvraag.

http://www.studiorinkelsteeltje.be

Sofie Van Aelbroeck

SOLO studio

Zeugsteeg, 9000

creatieve, hedendaagse textiel

Sofie Van Aelbroeck is de drijvende kracht achter SOLO studio. Zij creërt eigentijdse textielobjecten waar schoonheid en intimiteit tot een kunstwerk leidt, eentje dat je elke dag kan gebruiken. Handgemaakt in het Patershol

Bekijk en bestel op http://www.solostudio.be

Ruddy De Sutter

componist, pianist

Zeugsteeg, 9000 Gent

Rudy de Sutter werkt sinds 1978 als freelance pianist/componist en synthesizer speler. Elke zaterdag zie je hem aan het werk in cafe Rococo, in het Patershol. Ooit werd hij omschreven als de ‘Samoerai van de piano’ naar aanleiding van een piano-improvisatie. Zijn doel is met precisie het gevecht met het moment aan te gaan en deze te sublimeren tot een toonaangevend universum. Rudy de Sutter is ook plastisch kunstenaar.

Luister Rudy op http://www.rudydesutter.freeservers.com

Jelle Vastershaeghe

pianist

Plotersgracht, 9000

http://jellev.be

Cecilia Jaime

Kunstgalerij

Kraanlei 55, 9000

Cecilia Jaime is geboren in Argentinië en woont sinds 1989 in Gent. Haar dubbele 'nationaliteit' speelt een rol in haar schilderwerken. De herinnering aan Argentinie uit zich in thema's als dans en tango. Maar Cecilia Jaime is ook geïnspireerd door de Vlaamse schilderkunst. Cecilia Jaime kwam door de liefde meer dan 20 jaar geleden naar Gent, intussen heeft ze een zoon en een dochter en is Gent haar stad geworden, hoewel Argentinië altijd aanwezig is.

http://www.ceciliajaime.com

Gaby De Schepper

grafisch kunstenaar

Hertogstraat 15, 9000

Gaby De Schepper kreeg haar vorming in het Sint-Lucas Instituut te Gent, richting Plastische Kunsten. Daarna kon zij genieten van een specialisatie illustratie en lithografie in de Hogeschool voor Toegepaste Kunst te Praag via een studiebeurs van het Ministerie van Cultuur.

Down to Art

Kunstgalerij

Kraanlei 35A, 9000

Bij Down To Art staan jonge kunstenaars centraal; getalenteerde twintigers en dertigers die de schoonheid in de wereld centraal stellen. De bezieler van Down To Art wil dat mensen (kunstenaars) met beide voeten op de grond staan, en dat ze met hun kunst mensen raken. Down To Art moet het verlengstuk zijn van hun atelier. Je vindt het op de hoek Kraanlei/Hertogsteeg.

https://www.downtoart.be

EmbracingFranki

Muzikant

Plotersgracht, 9000

Kan je je iets voorstellen bij een mix van de cabareteske pop van Gavin Friday of Marc Almond, de podiumpassie van Jacques Brel en de flair voor tragische love songs geërfd van Agnetha Fältskog (Abba)? Dan kom je aardig in de buurt. Maar Embracingfranki is ook gewoon Franki: een flamboyante, sterke persoonlijkheid, niet vies van een vleug camp, gevoelig voor dramatische melancholie maar altijd eindigend op een hoopvolle noot. Embracingfranki heeft de voorbije 15 jaar een stevige live reputatie opgebouwd en slaagt er in telkens bij ieder concert het publiek volledig voor zich te winnen.

www.embracingfranki.com

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.