THAILAND Tim en Finn

INHOUD

 1. Inleiding
 2. Absolute en relatieve ligging
 3. Natuurlijke omgeving
 4. Ingericht landschap
 5. Demografische kenmerken
 6. Economische kenmerken
 7. Culturele kenmerken
 8. Politieke kenmerken
 9. Eigen ervaring
Symbool Thailand

1. INLEIDING

Wij hebben dit land gekozen omdat we er allebei zelf zijn geweest en we er meer over zouden willen weten. Het land is zo groot dat je onmogelijk alles in je vakantie kunt zien.

Zo heeft het noorden nog regenwoud en ondoordringbare bossen, wonen er traditionele volksstammen en is er ruige natuur. In het midden van het land, bij Bangkok, is het wat vlakker en hoe meer je richting het zuiden en de Maleisische grens gaat, des te meer er kleine eilandjes komen.

2. ABSOLUTE EN RELATIEVE LIGGING

Thailand ligt in zuid-oost Azië en Bangkok is de hoofdstad. De andere belangrijke steden zijn: Hat Yai, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Phitsanulok en Pattani. De buurlanden zijn: Cambodja, Laos, Myanmar en Maleisië. De hoogste berg in Thailand is Doi Inthanon (2590 m.)

De coördinaten van Thailand zijn: 13 N.B. en 100 O.L.

3. NATUURLIJKE OMGEVING

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand is er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden is het vooral heel tropisch (een regenseizoen met heel veel neerslag en een heel warme periode).

De oorspronkelijke plantengroei is tropen.

Tim in Kao Sok

Thailand heeft relatief weinig gebergte. In Thailand is het in het zuiden ca. 0-100 meter boven zeeniveau. Richting het noorden worden de gebergte steeds hoger. Dit kan oplopen tot max. 1500 meter

In Thailand zijn erg veel verschillende soorten grondstoffen. Voorbeelden daarvan zijn: Aardolie, aardgas en kolen. Hier is wel 1,3 miljard ton van!

4. INGERICHT LANDSCHAP

De infrastructuur is in Thailand als volgt opgebouwd:

 • Vliegvelden: Thailand heeft 106 vliegvelden, waarvan 65 met verharde startbanen.
 • Spoorwegen: Het spoorwegennet is 4.071 km lang.
 • Snelwegen: Het wegennet is 57.403 km lang, waarvan 56.542 km verharde wegen.
monnik

De bebouwing in Thailand is als volgt:

Thailand heeft net als veel landen in Azië een schitterend bergachtig landschap met mooie valleien, rivieren, rijstvelden, regenwouden en stranden. In het noorden van Thailand zijn er nog laatste restjes van de Himalaya. Het landschap in Thailand is enorm verschillend met extreem witte stranden, groene valleien, beboste bergen, rivieren, regenwouden en tropische eilanden. In de gtote steden zijn erg veel flats en appartementen. Er zijn ook vaak markten waar het altijd heel druk en gezellig is. Iedereen vindt in Thailand wat hij of zij zoekt!

5. DEMOGRAFISCHE KENMERKEN

De huidige bevolking van Thailand bestaat voor 95,9% uit Thai, die uit zuidwest-China komen. De andere belangrijke groep kom uit China. Die wonen vaak met z'n allen samen in een Chinatown. In Thailand wonen 64,3 miljoen Thai. Thailand heeft een bevolkingsdichtheid van 124 inwoners per vierkante kilometer. De bevolking in Thailand is ongelijk verdeeld, de meeste Thai wonen in de grote steden. Bangkok is de dichtstbevolkte stad van Thailand met zes miljoen inwoners.

6. ECONOMISCHE KENMERKEN

Thailand heeft een erg grote autoindustrie. Zo staan ze op de 13e plaats van motorvoertuigenproducent. De munteenheid die ze in Thailand gebruiken is de Bath. In 1945 was thailand een van de armste landen ter wereld. Maar dat is erg verbeterd. Ze hebben nu een van de snelst groeiende economiën van Azië. Thailand behoord tot 's werelds grootste belangrijkste rijstexporteurs. Ze exporteren ook veel veel tijgergarnalen en rubber en tapioca. Toerisme is een van de belangrijkste inkomsten van Thailand. Veel mensen werken in een klein winkeltje waar ze vaak allemaal dezelfde spullen verkopen (denk bijv. aan Fruit en Speelgoed). Veel mensen verkopen ook gewoon hun eigen spullen op de markt.

7. CULTURELE KENMERKEN

De taal die ze in Thailand spreken is Thais. Dit een totaal ander schrift. Verder is de cultuur in Thailand heel anders dan in Nederland. De Thai bezoeken erg vaak tempels, dragen andere kleding, eten 'pittige' curies en spreken dus een andere taal. In Thailand zijn bijna alle mendsen Boeddhist. Boeddhisten geloven in reïncarnatie (dat je opnieuw wordt geboren). In Thailand speelt het geloof dus ook een hele grote rol. In drukke steden staan vaak enorme tempels met afbeeldingen van Buddha. Deze tempels zijn vaak van hele dure en kostbare materialen gemaakt zoals bladgoud. Binnenin de tempel moeten vrouwen vaak bedekt gekleed zijn en moet iedereen op zijn of haar blote voeten lopen uit respect voor Buddha. Op straat zijn ook vaak kleine tempeltjes waar je dan bloemen en geld doneert (offeren). maar Nederland heeft overeenkomsten met de cultuur van Thailand. bijvoorbeeld in het moderen deel van Bangkok. Hier zijn grote, moderne winkelcentra die er vrijwel hetzelfde uitzien in Nederland.

Hierboven zie je ook heel veel monniken in een oranje gewaad. Thailand heeft er hier zo'n 150.000 van. In Thailand moet bijna elke man 1 periode in zijn leven meemaken hoe het is om een monnik te zijn. Bijna elke ochtend gaan de monniken de straat op en krijgen dan van de Thaise bevolking eten en drinken. Ze dragen dan een grote zwarte "nap". Ze mogen nooit geld aannemen. De monniken zitten verdeeld per streek in een groep waar ze slapen. De rest van de dag zwerven ze een beetje rond om tempels te bezoeken. Natuurlijk mogen monniken alles gratis. ook als ze even in de tuktuk moeten meeliften. Soms zie je pook monniken met een donkerbruin-rood gewaad. Dit betekend dat ze strenger in de leer zijn dan de monniken met oranje gewaden.

8. POLITIEKE KENMERKEN

Thailand is een constituele monarchie. Dit houd in dat er een koning is en een premier. Als de koning geen koning meer is komt er gewoon een opvolgen van familie. Een paar maanden geleden was de koning van Thailand nog koning Bhumibol, die is helaas overleden. Over een jaar word hij opgevolgd door zijn zoon Rama 10, eerst is er nog een jaar rouwtijd en bereid Rama 10 zich voor op zijn koningschap.

9. EIGEN ERVARING

Ervaring Tim: In Thailand heb ik een hele nieuwe cultuur leren kennen. Ik heb van zwemmen in de oceaan tot op de rug van een olifant gezeten. Thailand kent veel natuur maar ook grote steden. We aten vaak bij kraampjes op straat. Dan at ik vaak mini loempia's. We hebben ook gechilld op het eiland Koh Samui, daar kwam ik hellemaal tot rust en kon weer goed beginnen aan een nieuw jaar school.

Foto's Tim

Ervaring Finn: Ik weet het nog goed... 2,5 jaar gelden...Op naar een nieuw avontuur! En daarnaast vlogen we ook nog eens met het vliegtuigmaatschappij FinnAir. En toen zijn we 5 weken door Thailand gaan reizen. Van het drukke Bangkok tot zeilen bij de al die eilandjes bij Phuket. Van geweldige tempels tot enorme toeristenplekken. Ik vind Thailand vooral erg mooi om de natuur en cultuur. In Thailand leven ze eigenlijk een soort van op een totaal andere wereld. De Thai zijn enorm gastvrije en vriendelijke mensen. En eenmaal op de terugreis in het vliegtuig kijk je terug op een geweldige vakantie, maar zie je jezelf ook wel weer in Nederland zitten waar het natuurlijk ook heerlijk is...

Foto's Finn

(Bijna) Alle foto's zijn tijdens onze reizen gemaakt.

EINDE
Created By
Tim & Finn Uit 1B😝
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.