Loading

WIE BEN JIJ ALS MERK EN WAAROM DOE JIJ WAT JE DOET? Tijd voor inspiratie • Summerschool week #2

INRETAIL SUMMERSCHOOL

Kijk jij elke dinsdagavond rond 19.30 uur mee? Een wekelijkse talkshow waarin INretail Inspirator Harry Bijl in gesprek gaat met spraakmakende en interessante ondernemers uit de mode, wonen, schoenen, sport en tuinbranche. Je kunt je hier gratis inschrijven, waarna je elke week de link naar de uitzending per mail ontvangt.

Naast de talkshow inspireren we je 8 weken lang, op een luchtige manier, met leuke interviews, interessante podcasts, handige lijstjes en mooie blogs. Kijk en luister mee vanuit de winkel, vanaf je tuinstoel, het zwembad of tijdens een wandeling. We maken er samen een positieve (na)zomer van. #SAMENSTAANWESTERK

WEKELIJKSE TALKSHOWS • HARRY BIJL

In de tweede week van onze Summerschool gaat Harry in gesprek met SchoenenZaken. Zij hebben in korte tijd een merk opgebouwd met een enorme bekendheid. Hoe hebben ze dat gedaan en wat zijn hun tips? Ook gaat Harry naar UNCLE[S] boardshop, waar hij Fred interviewt, een zeer bevlogen ondernemer over zijn passie in sport en ondernemen.

Laat zien wat je voor die klant en met die klant kan doen. Wees uniek, voer dat overal in door en laat merken dat je aandacht hebt voor je klant." • Corné van Waay

PODCAST • VAN WAAY INTERIEURS

Van Waay Interieurs heeft een rijke 120 jaar winkelhistorie. Corné van Waay vertelt daarover. Hij legt uit hoe het merk Van Waay Interieurs door vier generaties steeds een beetje is veranderd, maar ook welke unieke kenmerken altijd hetzelfde zijn gebleven.

VIDEO • TALEN TOOLS

We gingen naar Talen Tools en interviewen algemeen directeur Roelof Talen. Zij hebben als leverancier van tuingereedschap op meerdere vlakken laten zien dat zij op een zeer betekenisvolle manier ondernemen, zoals met hun visie op inkoop en personeel. Als Roelof vertelt over zijn manier van ondernemen en leiding geven, beginnen zijn ogen te twinkelen. Ook als je niet actief bent in de tuinbranche is dit interview zéker de moeite waard.

"Ik vind het heel belangrijk om minimaal elke maand even langs te gaan bij alle bedrijven in Nederland, België en Duitsland waar ik directeur van ben. Ook om even een rondje te doen bij alle mensen en daar mijn gezicht te laten zien." • Roelof Talen

VLIEGENSVLUGGE VRAGEN AAN BOB

Bob Rijnders heeft verschillende petten op: hij is retailer (Best of Brands), maar ook mede-eigenaar van kledingmerk Butchers Blue. We voelden hem in zijn 'werkplaats' in Amersfoort aan de (vlotte) tand over zijn kijk op ondernemerschap in de retail in een VliegensVluggeVragenVideo. Probeer die maar eens tien keer achter elkaar, zonder struikelen.

"Als retailer met een stenen winkel gaat het om één ding; de naam boven je pand." • Bob Rijnders

AAN DE SLAG!

"Je kunt tegenwoordig zoveel worden, dat ik maar gewoon blijf wie ik ben" • Loesje
  • GRATIS WERKBOEKJE WERKGELUK - Over werkgeluk en gastvrijheid. Samen met je team loop je de 10 stappen in het werkboekje door, bijv. bij de dag- of weekstart. Zo kost het je geen extra tijd En heb je een leuk en nuttig begin van de dag of week!
  • OPEN JE BLIK - Praten met elkaar is de basis voor een fijne samenwerking en goede werkrelatie. Hoe start je zo’n gesprek, hoe houd je het luchtig, leuk en heb je er samen ook echt wat aan? Daarvoor is het Open je blik.
  • SPORTFOCUS - Het Sportfocus rapport (2019) geeft inzicht in hoe het ervoor staat in de sportbranche. Maar hoe kan jij inspelen op die geschetste ontwikkelingen? Hoe ga jij morgen aan de slag met wat je vandaag weet? Wij zoeken het voor je uit!
  • WHITEPAPER 'VAN WINKELS NAAR ECOSYSTEMEN' - Geld verdienen door niet enkel marges op producten, maar ook door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Lees hoe Rapha op deze manier de afgelopen jaren een internationaal wielerecosysteem heeft opgezet.
  • WHITEPAPERS SCHOENENBRANCHE - De retail is in transitie, welke keuzes maak jij? Leer meer over de verschillende bewegingen in deze whitepapers.
  • CURSUS TRENDWATCHING WOONTRENDS IN RETAIL - INretail heeft samen met trendwatcher Aafje Nijman de huidige tijdgeest CHANGE REACTION geschetst. Vanuit deze tijdgeest wordt uitgelegd hoe de behoefte van de consument verandert op woongebied en hoe jij daar als retailer in de interieurbranche op in kunt spelen.

VOORDELIG INGEKOCHT

  • Eenvoudig en snel een website bouwen of laten bouwen? Maak gebruik van de kennis van de slimme ontwerpers en ontwikkelaars van Pagewize. Kies uit mooie designs en bouw je website!
  • Zet geur in als marketinginstrument in de winkel en overtuig consumenten met jouw winkelgeur.
  • Ontvang concrete en diepgaande feedback van jouw klanten met Mystery Review, zodat je direct actie kan ondernemen om de klantloyaliteit te verhogen.
INRETAIL • Maakt ondernemen makkelijker.

HOE KUNNEN WE JE VERDER OP WEG HELPEN?

Stel jezelf deze vragen: Waarom doe je wat je doet? Waarin onderscheid je je van je concurrenten? Wat vind je bovenal belangrijk voor je klanten? Wanneer ben je tevreden?

Heb je vragen over het thema 'Wie ben jij als merk en waarom doet jij wat je doet?" en wil je met een van ons sparren? Dat kan, geen vraag te gek! Neem contact op met jouw regio-adviseur of branchespecialist.

Heb je een andere vraag over jouw winkel? Met 25.000 vragen en 5.500 adviesuren per jaar lossen onze adviseurs simpele en complexe kwesties op.