Loading

SINT PETERSBURG -2- een roadtrip door zeven landen

Van vrijdag 2 tot en met vrijdag 16 september

Sint Petersburg is de tweede stad van Rusland, waar zich ooit het hof van Keizer Peter de Grote bevond. Het is de stad van Dostojewski, de grote schrijver die claimde dat er niets ter wereld was dat je niet in Sint Petersburg kon vinden. Een geweldige en fascinerende stad vol paleizen en grandeur, die niet alleen is gebouwd als een poort naar Europa, maar ook met het doel tot in het diepst van zijn ziel Europees te zijn.

Cultuur snuiven in Sint Petersburg

We rijden er heen via Duitsland, Polen en de Baltische staten, met voldoende tijd om deze landen een beetje te leren leren kennen en prachtige historische steden als Gdansk en Tallinn te bezoeken.

Verwacht geen hoge bergen tijdens deze roadtrip
Maar wel mooie steden als Gdansk

Deze roadtrip is ruim 2500 kilometer lang, reden waarom we na Sint Petersburg vanuit Helsinki terugvliegen nadat we daar de auto’s op transport hebben gezet.

Voor diegenen die dan nog niet genoeg hebben van dit avontuur, bieden we echter een terugreis aan over de weg en het water, via Scandinavië.

Aankomst in Heringsdorf in het noorden van Duitsland.

Dag 1, start van de eerste etappe waarbij we Duitsland verlaten en direct Polen inrijden. De overnachting is in het centrum van Gdanks, de prachtige historische havenstad aan de Oostzee.

Gdansk

Dag 2, we starten met een rondleiding door Gdansk en omdat we daar de tijd voor willen nemen, hebben we in de middag slechts 200 kilometer te gaan naar de volgende etappeplaats, een bijzonder hotel in het noord-oosten van Polen.

Midden in de ongerepte natuur ligt hotel Palac i Folwark dat ook een fraaie stoeterij heeft

Dag 3, we verlaten Polen en gaan kennismaken met Litouwen, de meest zuidelijke van de Baltische Staten. Overnachting in het centrum van Kaunus.

Het echt platte land van Litouwen

Dag 4, verdere kennismaking met Litouwen, we rijden naar het westen waar we aan het einde van de dag aankomen aan de kust en overnachten.

Palanga

Dag 5, op naar de volgende Baltische staat, Letland. Via de kust, rijden we naar het noorden en passeren daarbij onder andere de tientallen bunkers, overblijfselen uit de oorlog. Overnachting in Riga.

Riga is een moderne stad met een prachtig centrum dat we natuurlijk gaan bekijken

Dag 6, we ruilen Letland in voor Estland, de noordelijkste van de Baltische staten. Een spannende dag overigens, we gaan langs bij de Sigulda bobslee baan en de liefhebbers kunnen daar de snelheid en sensatie van het bobsleeën aan den lijve ondervinden. Overnachting in Pärnu.

Estland

Dag 7, via een korte route rijden we naar Tallinn, de mooie hoofdstad van Estland, we hebben daardoor tijd genoeg om de stad te verkennen. Overnachting in het centrum van de stad.

Tallinn is een levendige studentenstad

Dag 8, in de ochtend is er gelegenheid om Tallinn nog wat verder te ontdekken, daarna volgt een korte etappe naar Joesuu, waar we slapen vlakbij de Russische grens.

Tallinn

Dag 9, we rijden gezamenlijk naar de grens en hopelijk duurt het niet al te lang voordat we alle grensformaliteiten achter de rug hebben en Rusland in kunnen op weg naar Sint Petersburg waar we voor drie nachten inchecken in een hotel met Russische grandeur.

Rusland in, en op naar Sint Petersburg

Dag 10, een gezamenlijke toer met een gids door de stad.

De wereldberoemde Hermitage

Dag 11, cultuur snuiven in Sint Petersburg.

Sint Petersburg

Dag 12, we verlaten Sint Petersburg en rijden naar Helsinki, overnachting in de stad.

Helsinki

Dag 13, de auto gaat op transport en je reist met het vliegtuig terug naar Nederland of je gaat aan het einde van de dag met de auto naar de boot, die in een nacht en een dag naar het Duitse Travemünde vaart.

Dag 14, late aankomst van de boot in Travemünde en overnachting in een hotel nabij de haven.

Dag 15, individuele terugreis naar Nederland.

 • Aankomst in Heringsdorf Duitsland
 • Dag 1, Heringsdorf (D) - Gdansk (P) 360 km
 • Dag 2, Gdansk (P) - Galiny (P) 200 km
 • Dag 3, Galiny (P) - Kaunas (LT) 310 km
 • Dag 4, Kaunas (LT) - Palanga (LT) 315 km
 • Dag 5, Palanga (LT) - Riga (LV) 350 km
 • Dag 6, Riga (LV) - Pärnu (EST) 230 km
 • Dag 7, Pärnu (EST) - Tallinn (EST) 160 km
 • Dag 8, Tallinn (EST) - Joesuu (EST) 200 km
 • Dag 9, Joesuu (EST) - grens - St Petersburg (RU) 180 km
 • Dag 10, St Petersburg
 • Dag 11, St Petersburg
 • Dag 12, St Petersburg (RU) - Helsinki (FI) 400 km
 • Dag 13, vertrek per vliegtuig naar Nederland of 's avond inschepen op de boot naar Travemünde

Wat kost het? Reken op zo'n € 9.000,= * voor een equipe van twee personen.

Inbegrepen in de prijs:

 • alle hotelovernachtingen in goede en waar mogelijk luxe hotels
 • de ontbijten
 • de diners
 • de wijnen tijdens de diners
 • een aantal excursies (onder meer de stadsrondleidingen met een gids)
 • een routeboek plus kaarten van de landen die we doorkruisen
 • begeleiding door Petrol & Wine

* Wie ervoor kiest om met de boot van Helsinki naar Travemünde te reizen moet rekenen op zo'n € 1.000,= extra voor de overtocht op basis van een twee persoons-buitenhut plus de diners aan boord en nog € 400,= voor de overnachting plus de diners in Travemünde.

* Wie ervoor kiest om vanaf Helsinki terug te vliegen en de auto per transport naar Nederland te laten brengen moet rekenen op extra kosten van ongeveer € 150,= per persoon voor een vliegticket Helsinki-Amsterdam en op rond de € 1.450,= voor het transport van de auto. Om dit bedrag voor het transport te kunnen handhaven zijn er wel minimaal acht auto's nodig.

Niet inbegrepen zijn de lunches, lokale toeristenbelasting, de brandstof, de visa voor Rusland en de eventuele extra verzekering van de auto voor Rusland.

Er is plaats voor maximaal vijftien equipes, de rit gaat door bij deelname van minimaal acht equipes.

Heb je belangstelling voor deze reis, stuur dan een mailtje naar hetty@petrol-and-wine.nl

- wijzigingen voorbehouden -

Rusland is geen Rusland zonder kaviaar
Created By
Hetty Louwaard
Appreciate